X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ביום חמישי (28.4.11) יקיימו ב-80 מדינות טקסי זיכרון ממלכתיים להתייחדות עם אנשים שמצאו את מותם כתוצאה מתאונות עבודה. בישראל מוצא את מותו אחת לשבוע עובד בתאונת עבודה ומאז קום המדינה נהרגו 12 אלף איש ב-5,000 תאונות עמותה ציבורית שהוקמה לפני שנה מבקשת מהמדינה להצטרף למדינות הנאורות ולחלוק כבוד לאנשים שבסך-הכל רצו ללכת לעבוד ולחזור הביתה בשלום
▪  ▪  ▪
העובדים נהרגים והמשפחות נותרות לסבלן [צילום: AP]

אדם קם בבוקר ויוצא ליום עבודה שגרתי. נושק לאישה, לילדים ובטרם נפרד עוד מספיק לומר משהו על התוכניות להערב אחרי שישוב. 12 אלף אנשים במדינת ישראל שיצאו לעבודתם בבוקר לא שבו הביתה. הם מצאו את מותם ב-500 תאונות עבודה קטלניות שאירעו מאז קום המדינה. הם הותירו משפחות כמעט בחוסר כל, אלמנות ויתומים שאיש לא מכיר בקיומם רגע אחרי שהאבל מסתיים.
בשנת 2010, 52 עובדים קיפחו את חייהם בתאונת עבודה, כלומר - סטטיסטיקה של עובד אחד בשבוע. תאונות עבודה בישראל נחשבות לדרגה הפחות חמורה בסולם הטראומה הלאומי. אומנם מוות הוא מוות, אבל העיסוק התקשורתי או השיח הציבורי אינו רב ואולי מפני שחלק מהתאונות נגמרות במפעלי בנייה וייצור, שם מועסקים פועלים זרים, ששמם וסיפורם לא מעניין את הציבור הישראלי.
יש לומר שהחקיקה בישראל בכל מה שקשור לפיצוי נפגעי עבודה בארץ נחשבת למתקדמת כל עוד נשארת בחיים. מה שלא ניתן לומר על הפיצויים והטיפול במשפחות נפגעי התאונות, היתומים והאלמנות. למעשה הם נותרים ללא זכויות וללא שום גורם שמטפל בהם, מלבד הפיצוי הכספי שמגיע לעובד שנהרג מכוח ביטוחים של המעביד או של העובד עצמו, או בעקבות תביעות משפטיות שנמשכות שנים רבות ומתישות את המשפחות.
עו"ד גיל גולדרייך מפרסם באתר שלו את הזכויות המגיעות למשפחות נפגעי עבודה, ואלו - ממש לא רבות. כך למשל קצבת תלויים תשולם בין 40 ל-100 אחוז אילו היה נותר בחיים, בדרגת נכות 100 אחוזים, אבל לא כולם זכאים. למשל - אלמנה שהיא בגיל 40 ומסוגלת לכלכל עצמה, אינה זכאית לקיצבה. יש הטבות נוספות לתלויים של נכי עבודה שהיו בדרגת נכות, אבל גם במשורה.
ישראל אינה לבד. בעולם מתחרשות בכל שנה 270 מיליון תאונות עבודה. שני מיליון בני אדם מתים במקום עבודתם עקב תאונה, ואם משחקים במספרים, אז המספר הבא הוא המפחיד ביותר: כל 15 דקות מת עובד אחד באיזשהו מקום בעולם מתאונה. אלא שבעולם, בניגוד לישראל, יש הכרה ממלכתית באותן משפחות וניסיונות לעזור להן.

להצטרף ליום ההזדהות הבינלאומי

ביום חמישי הקרוב, 28.4.11, יציין ארגון העבודה העולמי את יום הזיכרון השנתי לנפגעי תאונות עבודה ב-80 מדינות. הטקסים מתקיימים בכל שנה מאז 1984. בישראל עדיין אין הכרה רשמית למשפחות 12 אלף הרוגי התאונות, שהן לרוב תוצאה של רשלנות או חוסר הקפדה על נהלים.
מציאות זו הביאה את ליזט כהן-שרביט משדרות, להקים את העמותה להכרת יתומי נפגעי תאונות עבודה. בראיון לפאר לי שחר ביומן השבוע של קול ישראל (שבת, 23.4.11) היא יצאה בקריאה לכל המפעלים והרשויות הציבוריות לקיים את יום הסולידריות הבינלאומי להנצחת ההרוגים בתאונות עבודה, ולפנות לרשויות שיכירו ביום זה, כפי שמכירים בו בכל העולם. לדבריה, בעולם מקדמים קמפיינים הנאבקים על שיפור הבטיחות במקום העבודה. במקומות העבודה עורכים טקסי זיכרון ומדגישים את החשיבות של מניעת תאונות עבודה. בקנדה מורידים את הדגל הקנדי לחצי התורן, וכל העובדים בכל המפעלים מדליקים נר זיכרון ועומדים דקת דומייה לזכר חבריהם שמתו על משמרתם במקום העבודה.
ליזט כהן-שרביט סיפרה במשדר כי אביה רפאל שרביט ז"ל נהרג בתאונת עבודה בשנת 1982. הוא היה מלגזן במפעל תנובה אקספורט בשער הנגב. ב-1.11.82, כאשר יצא מהמשרד, הועף לעברו מוט ברזל במשקל 28 ק"ג כתוצאה מהפעלה לא נכונה של מלגזה. 21 יום נלחם על חייו כאשר כבר אז היה ברור כי יישאר צמח, ולבסוף נפטר. ליזט נותרה עם אחותה ואמה להתמודד לבד עם המציאות והחיים ללא כל סיוע או כתובת.
יש עוד סיפורים של יתומים ויתומות, אנשים באמצע החיים שזכר הטראומה שאבא יצא לעבודה בבוקר ולא שב מלווה אותם כל ימי חייהם. בין היתר הם דורשים מוועדת העבודה של הכנסת, שבמסגרת ההכרה ביתומים תאפשר להם טיפולים פסיכולוגיים, בעיקר לילדים הקטנים שנותרים ללא אבא בלי כל סיבה שהם יכולים להבין.

תאריך:  26/04/2011   |   עודכן:  26/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 קול ישראל
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסי אחימאיר
כמעט באנונימיות גמורה נעלמה מנוף חיינו האישה הרגישה והשברירית מאיה קגנסקיה, עליה אמר פעם סר ישעיה ברלין המנוח: "מאז התקופה של אנה אחמטובה, לא קראתי פרוזה רוסית פיוטית כמו של קגנסקיה"    מדוע הברנז'ה התרבותית הישראלית מדירה מן הזיכרון התרבותי-קולקטיבי את שמה, זכרה וכתביה של אשת הספרות והוגת-הדעות קגנסקיה?
ד"ר טלי פרידמן
הימנעו מעישון כשבועיים לפני ולאחר הניתוח    דאגו לכך שאדם כלשהו יסיע אתכם לניתוח ויחזיר אתכם    ארגנו מראש בבית אזור מנוחה והתאוששות    ביום הניתוח לבשו בגדים נוחים
תמיר סאסי
אתר איכותי משמש ככרטיס ביקור אלקטרוני רב-שימושים עבור העסק שלך, כשבמקרים רבים אף משמש כצינור ההכנסה העיקרי    איך לבנות אתר מצליח ולהגיע לקהל לקוחות גדול    איזה אתר נדרש לך - תדמית, חנות, ייחודי, פלאש או מסחר?
חנה בית הלחמי
צא"פ הוא שיטה מצוינת לנהל את העניינים מבלי שהחוק, ההיגיינה הציבורית או בעלי העניין יפריעו לבריוני החוק עם השטויות שלהם/ן    בחסות צא"פ מתנהלת בימים אלה חקירה פלילית נגד חשוד באונס אכזרי    החשוד מוכר לרבים אז זהותו אסורה בפרסום
שבתאי עזריאל
ב-30.3.11 נדונה בוועדה לענייני ביקורת המדינה הקמת נציבות תלונות על הפרקליטות ובהשוואה לדיוני העבר, הרושם הוא שהפעם זה רציני    הדיון נדחה לבקשת היועץ המשפטי לממשלה, שהודיע כי מינה צוות במשרדו לבחינת הנושא, שיגיש דוח עד 15.5.11    קיבלתי אישור להפנות אליהם הערות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il