X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
השבוע במספרים

ירושלים של מטה

עוני, מציאות דמוגרפית סבוכה ומצוקת תעסוקה - זוהי חלקה של בירתנו הנצחית. לפני שאנחנו פונים לבנות את ירושלים שלמעלה, מחכה לנו אתגר גדול בבניין היסודות. אלו הכלכליים
▪  ▪  ▪
מצעד הריקודגלים [צילום: פלאש 90]

365 מיליון שקלים לחיזוק כלכלת ירושלים אושרו השבוע על-ידי הממשלה, בישיבה חגיגית במצודת דוד. 290 מיליון שקלים מהסכום הם במסגרת תוכנית 'מרום', תוכנית חומש אותה מקדם ראש הממשלה בשיתוף עם עיריית ירושלים, והרשות לפיתוח העיר.
התוכנית מיועדת לחיזוק כלכלת הבירה באמצעות שני מנועי צמיחה עיקריים. האחד, חיזוק ירושלים כעיר תיירותית, לכך הוקצבו 145.5 מיליון שקלים. והשני מיצובה של העיר כמוקד מחקר, פיתוח ותעשיה בתחום הביו-טכנולוגיה בהיקף תקציבי של 71.4 מיליון שקל. התקציב מיועד למענקים לצורך בניית מעבדות, סיוע במימון מחקר רפואי יישומי, מענקים לחברות שירותים ותמריצים למיזמי ביו- טכנולוגיה יתרת הסכום תוקצה לצעדים משלימים לפיתוח הכלכלי של ירושלים.
בנוסף, יקצה משרד התיירות, סך של עד 75 מיליון שקל, לעידוד בניית בתי מלון בירושלים. התקציב מיועד להגדלת היצע חדרי המלון בבירה כדי להפוך אותה למוקד תיירותי למיליוני תיירים בשנה. בנושא זה, ראש הממשלה אף הודיע על הקמת ועדת שרים בראשותו אשר תסייע בהסרת החסמים הביורוקרטים להגדלת מצאי הקרקעות לבתי מלון בעיר.
גם בתחום ההשכלה החליטה ההמשלה לחזק את בירתנו. ירושלים תצטרף לרשימת אזורי הסיוע, בהם ניתנת מלגה לשנת הלימודים האקדמית הראשונה, לסטודנטים שהם חיילים משוחררים או בוגרי שירות לאומי ואזרחי הלומדים במכללות להשכלה גבוהה. הממשלה אף המליצה בפני מינהל מקרקעי ישראל לאתר קרקע במרכז ירושלים לפעילות מוסד חדש להשכלה גבוהה.
"לפני 44 שנים אוחדה העיר, ואנחנו חזרנו למחוזות אבותינו, היום אנחנו מחזקים את אושיותיה ומסייעים לתושביה". ציין ראש הממשלה והוסיף: "משמעות החלטות הממשלה הינן השקעה של מאות מיליונים לחיזוק כלכלת ירושלים ולהפיכתה למרכז עולמי של ביו-טכנולוגיה. הממשלה והעם מחויבים כאחד לבניין ירושלים - לב האומה, והמחויבות הזאת לירושלים שחוברה לה יחדיו, היא אחד מיסודות האחדות של עם ישראל".
אכן נאום מרגש. נותר לי רק לקוות כי ב.נתניהו, זה אשר אחראי על הקפאת הבנייה בעיר, שמע אותו אף הוא.
43 אחוזים, היה שיעור התעסוקה במחוז ירושלים בשנת 2008, לעומת לעומת 54 אחוזים בשאר מדינת ישראל. הנתונים הובאו בהרצאתה של ד"ר קרנית פלוג, מנהלת חטיבת המחקר בבנק ישראל, בכנס "תעסוקה בירושלים" שנערך אשתקד. על-פי ד"ר פלוג, כמחצית מפער זה נובעת מההרכב הדמוגרפי השונה של ירושלים. לפי מפקד האוכלוסין, 35 אחוזים מאוכלוסיית העיר הם ערבים, ו-21 אחוזים חרדים - שתי אוכלוסיות בהם שיעורי התעסוקה - לפחות אלו הרשמיים - נמוכים ביחס לאוכלוסיה.
המחצית השנייה של הפער נובעת מאתגר תעסוקותי מהותי בירושלים. שיעורי התעסוקה בירושלים נמוכים ממקביליהם בשאר המדינה בכל אחת מהקבוצות הדמוגרפיות. בניתוח מדוקדק יותר מתגלים הבדלים מהותיים בתעסוקה בבירה, הן מבחינת ההרכב הענפי, והן מבחינת השכר הממוצע. רק כ-9 אחוזים מהעובדים בירושלים מועסקים בתעשיה, לעומת שיעור כמעט כפול בשאר המדינה. גם שיעור המועסקים בשירותים העסקיים והפיננסיים, המאופיינים בשכר גבוה יחסית, נמוך יותר. לעומת זאת שיעור המועסקים בשירות הציבורי, ובפרט בחינוך, שרמת השכר בו נמוכה יחסית, גבוה יותר בירושלים.
אך ההבדלים לא נגמרים בכך, מלאי המשרות המוגבל בירושלים גורם למעסיקים לצמצם במשכורות העובדים. ממוצע השכר בירושלים, במרבית ענפי המשק, נמוך מהממוצע באותם ענפים בשאר המדינה. פערים בולטים בשכר הממוצע קיימים בענפי התעשיה, הבינוי והשירותים העסקיים. כך למשל, העובדים בענף התעשיה בירושלים הרויחו באותה תקופה 8,856 שקלים בממוצע לעומת שכר של 10,288 שקלים ממנו נהנו עמיתיהם בשאר המדינה.
אפשר לדבר הרבה על התחרדות העיר, והאופי ה"כבד" שלה כגורמים להגירה שלילית. אך מי שבאמת רוצה למנוע הגירת אוכלוסיה חזקה מהעיר, מומלץ לו שיתלה נתונים אלו מעל מכתבתו.
1980 היא השנה בה נחקק חוק יסוד ירושלים. על-פי החוק: "ירושלים היא מקום מושבם של נשיא המדינה, הכנסת, הממשלה ובית המשפט העליון". בשנת 2007 החליטה הממשלה על עידוד פעילות גופים ממשלתיים בירושלים. על-פי ההחלטה, כל גוף סטטוטורי חדש יוקם בירושלים, היחידות הארציות של הגופים הממשלתיים יעברו לעיר תוך 8 שנים, וכן יש לעודד מעבר חברות ממשלתיות לירושלים.
בפועל, החלטות אלו רחוקות ממימוש. שיעור המשרות בירושלים מכלל המשרות בשירות המדינה עמד על 38 אחוזים בשנת 2005 ומאז לא גדל משמעותית. כדי לסבר את האוזן נבהיר כי שיעור זה כולל רק את המשרות הארציות, ואינו כולל את משרד הביטחון, משרות מחוזיות, או משרות שהן מקומיות במהותן, כמו נמל חדרה. בתחום החברות הממשלתיות, אחוז "הירושלמים" הינו אף נמוך יותר.
מי שהסתובב ברחובות ירושלים בשבועות האחרונים לא יכל להחמיץ אותן. מודעות ענק עם הכיתוב "מבוקש" ותמונותיהן של השרים יוסי פלד, סילבן שלום ולימור לבנת. מאחורי הקמפיין הפרובוקטיבי עומדת תנועת "התעוררות". התנועה מוחה נגד השרים אשר פעילים מלשכות בתל אביב ולא בבירה, כמתחייב.
מי ששמע את הסברי השרים לא ידע אם לצחוק או לבכות. "השרים לא קובעים היכן משרדיהם נמצאים" טען השר שלום והוסיף כי "השר לא יכול לאשר מעבר כזה - רק משרד האוצר". ככלל טענו השרים כי הם פעילים מתל אביב מסיבות היסטוריות והם חפצים כי מינהל הדיור הממשלתי ימצא ללשכותיהם מקום בבירה. מינהל הדיור הממשלתי דווקא טוען מצידו כי הוא הציע חלופות ללשכות בירושלים, אך החלופות נמצאו כלא מתאימות על ידם.
אני בטוח למדי שהשבוע, ביום ירושלים, שרים אלו נאמו על "חשיבותה של העיר המאוחדת לנצח נצחים", רגע לפני שהם נכנסו למכונית בדרך למקום הכי טוב בירושלים. היציאה לתל אביב.

18 דקות אחרי הדלקה

תכירו את המפלצת החדשה אותה אימצו בחום כל עיתונאי מצקק שפתיים וכל פרשן בשקל ותשעים. "ספטמבר" "פאם , פאם , פאם" (תופים מתגברים לאחר מוזיקה היצ'קוקית מפחידה) "ספטמבר!!".
חזונות האפוקליפסה הולכים ומתעצמים, כמעט כמו החיוך של מילייה התקשורת אותו גם לימון לא יסיר.
לי מסע ההפחדות המתוזמר הזה מזכיר בדיחה עתיקה.
מעשה ביהודי אחד (תמיד זה יהודי בבדיחות, מה זו הגזענות הזו?) שנכנס למסעדה בסערה, דפק על השולחן וצעק בעוצמה "אם לא תיתנו לי ארוחה מייד, אני אעשה את מה שאבא שלי היה עושה". בעל הבית שחש למקום מיהר לפרוס בפניו ארוחת מלכים אותה אכל אותו יהודי (טוב, מה לעשות, אנחנו באמת אוהבים לאכול, תראו כמה חגים יש לנו) בתיאבון רב. סיים היהודי (בסדר, התרגלתי לזה, שיהיה) את הארוחה והלך בלי לשלם (אוה, עכשיו ברור למה זה יהודי...).
למחרת חזר היהודי למקום, ואיתו הריטואל. צעקה, איום, וארוחת חינם. לאחר כמה ימים, העיז בעל הבית המרושש לשאול בקול נאלם את אותו יהודי "מה אביך היה עושה?". היהודי המתין מעט, סיים את לעיסת הסטייק ואז ענה: "הולך לישון רעב".

פורסם במקור: מוסף כלכלה, מקור ראשון
תאריך:  04/06/2011   |   עודכן:  04/06/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ירושלים של מטה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
קרעת אותנו עם "ספטמבר...." ל"ת
המקורי  |  6/06/11 06:21
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דוד מרחב
לפני שבוע מחזרו במוסף הארץ עלילה פלשתינית עתיקה על הסיבות שבגללן ננטשה חיפה במלחמת העצמאות. הפצצת השוק הערבי בחיפה, בתגובה למעשי איבה בלתי-פוסקים, הוצגה כהתנפלות יהודית זדונית על אוכלוסיה חפה מפשע. מדוע באמת נטשו הערבים את עיר הכרמל לפני 63 שנה?
יואב יצחק
הרמטכ"ל היוצא גבי אשכנזי וראש המוסד לשעבר מאיר דגן מפטפטים וגורמים נזק עצום לאינטרסים הביטחוניים של המדינה    ידיעות אחרונות ומעריב ממהרים לנפח את דבריהם ולעשות בהם שימוש מסחרי    המטרה המשותפת: לדפוק את נתניהו ולפגוע בלגיטימיות של ממשלתו, וכל זאת בגלל אינטרסים מסחריים
יואב יצחק
הפרקליטה מיכל רוזן-עוזר הציגה מועמדותה בפני הוועדה לבחירת שופטים לכהונת שיפוט    עתה אנו חושפים, כי מכל השופטים בישראל לא נמנעה רוזן-עוזר מלבקש את המלצתו החמה של השופט זכריה כספי וזאת בתקופה שהיא מופיעה בפניו כתובעת במשפט פרשת רשות המיסים    השופט העניק לתובעת יחס מיוחד במהלך המשפט ועתה מסתירים השניים את דבר ההמלצה
שולמית קיסרי
בתיאטרון גשר מגישים קומדיה שיש לה רגעי שמחה אמיתית, צחוק וחדווה, וגם רגעי עצב עם אימת השדים, השטן והגיהינום
פזית רבינא
יום ירושלים נחוג השבוע באירועים שונים ברחבי הארץ. עיריית ירושלים הגדילה לעשות והעניקה ליקירי העיר פרס מיוחד במינו - חלקת קבר בהר הרצל. רוצים גם אתם? חכו שתגיעו לגיל 70
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il