X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
גיא רוה מייסד ארגון "הורות משותפת=טובת הילד".
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
החוק בעצם אומר שהאמא, בהמשך למצב הקיים כיום, תמשיך ותקבל את כל המידע אוטומטית על הילד, והאבא (וזה החלק החדש) יוכל לשלוח מכתב בקשה לכל גוף שרשום בחוק ולקבל גם הוא את המידע. שוב, האב הורה סוג ב'!, אך לפחות עכשיו, בעקבות אישור החוק שיזמתי, יש לאב זכות חוקית לבקש ואף לקבל את המידע.
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]
השגות 'הורות=שווה' על הצעת חוק מסירת מידע להורה
גיא רוה
הצעת חוק מסירת מידע להורה מעניקה לאב את מה שהוא ממילא זכאי לו מכוח חוק ואינה מחדשת דבר * אך היא מייצרת סרבול בירוקרטי מיותר
לרשימה המלאה

מליאת הכנסת אישרה בחודש מרס 2010 את הצעת החוק שיזמתי: "מסירת מידע להורה".
כשגרתם ביחד כל המידע מהגופים השונים כמו העירייה ומוסדות החינוך זרם לבית אחד. אם היה צורך לקחת את הילד לרופא תאמתם זאת ביניכם, וההורה שהלך הצטייד בכרטיס קופת חולים של הילד. עכשיו אתם גרים בשני בתים, גרושתך תמשיך לקבל את כל המידע, לה אין מה לדאוג. ומה איתך? לצערי, ברגע שהתגרשת, מוסדות המדינה ניתקו אותך ממרבית המידע הקשור לילדיך ולכן עליך לדאוג לעצמך. לטעמי אין כל סיבה שהאמא תשמש כ"מזכירה" של האב ותהיה אחראית להעביר לו את כל המידע ואין סיבה שהאב יהיה תלוי בנכונותה של האם לשתף ולהעביר לו את כל המידע הנוגע לילדו שלו. זה מרגיז, זה לא הגיוני, אך לצערי זהו המצב כרגע. חשוב לציין שהמדינה "מנתקת" כל אב גרוש ממידע לגבי ילדיו, כולל אבות בהסדר של משמורת משותפת. כמובן שכאשר המשמורת היא רק של האב, כל המידע יגיע לכתובת האב והאם היא זו שתנותק ממידע לגבי ילדיה.
למה זה קורה? מסתבר שגופים שונים שולחים, מאז ומתמיד, מסמכים שונים הקשורים לילד, בטעות, רק לבית האם. למה בטעות? חוק מרשם האוכלוסין קובע שלכל אדם תהיה כתובת אחת. אבל מה לגבי ילדים להורים גרושים? כמה כתובות יש לבני? שתיים! כל ילד שהוריו חיים בנפרד, מתגורר להלכה גם בבית אימו וגם בבית אביו. לילד שתי כתובות מגורים, ללא קשר לחלוקת הסדרי הראיה או לסוג הסכם הפרידה של ההורים. ברגע שרשומה לילד רק כתובת אחת, כל המידע מגיע רק לאותה כתובת והאב תלוי בגרושתו. להשקפתי אסור שכך יהיה! אסור, למשל, שאבות גרושים לא יקבלו מהעירייה את טפסי הרישום והשיבוץ למוסדות החינוך, לא ידעו כלל שנשלחו טפסים ולא יהיו שותפים מלאים בהחלטות לגבי רישום הילד לגן או לבית הספר. לכן יזמתי חוק.
לקח לי 3 שנים להעביר אותו בכנסת, ובחודש מרס 2010 אישרה אותו מליאת הכנסת (ותודה רבה לח"כ יריב לוין וח"כ דב חנין על פועלם לקידום הצעת החוק). הצעת החוק קובעת כי הורה (ב 95% מהמקרים זהו האב) אשר אינו מקבל את המידע הנוגע לילדו באופן אוטומטי מהגופים השונים המוזכרים בהצעת החוק, ואשר מעוניין לקבל מידע כאמור, יפנה בכתב אל הגוף הציבורי בבקשה לקבל עותק מהמידע, והגוף הציבורי ימסור את המידע גם לאותו הורה.
אמנם בסופו של דבר החוק שעבר לא כולל לצערי הרב את הדבר החשוב מכל בהצעת החוק: רישום שתי כתובות במרשם האוכלוסין לכל ילד שהוריו גרושים, אך עדיין יש כאן צעד חשוב ומשמעותי קדימה ואני גאה ושמח בהצלחתי. הצעת החוק "מסירת מידע להורה" שולבה כסעיף 18 ב' לחוק הכשרות והאפוטרופסות ובאה לאפשר להורים לקטינים שחיים בנפרד, לאחר בקשה מפורשת בכתב, לקבל עותק מהמידע על הקטין שגופים ציבוריים מסוימים (בנקים ומוסדות פיננסיים, המוסד לביטוח לאומי, מוסדות חינוך, רשויות מקומיות, לרבות מועצות מקומיות, ומוסדות רפואיים) מחויבים לפי דין למסור להורה.
החוק בעצם אומר שהאמא, בהמשך למצב הקיים כיום, תמשיך ותקבל את כל המידע אוטומטית, והאבא (וזה החלק החדש) יוכל לשלוח מכתב בקשה לכל גוף שרשום בחוק ולקבל גם הוא את המידע. שוב, האב הורה סוג ב' ! מדוע לא יקבל האב אוטומטית וכברירת מחדל את כל המידע הנוגע לילדו שלו בדיוק כמו האם? כמה אבות יודעים שהם יכולים להשתמש בחוק הזה וכמה באמת ישתמשו אם ידעו? למי יש כוח לביורוקרטיה מול כל הגופים? אך לפחות עכשיו, בעקבות אישור החוק שיזמתי, יש לאב זכות חוקית לבקש ואף לקבל את המידע.
נכון להיום, אין ספק שדברים לא מתנהלים כפי שנכון היה שיהיו, ואב שלא יפנה לגופים המוזכרים בהצעת החוק ויאמר שהוא רוצה לקבל מכתבים ועידכונים בקשר לילד שלו, לא יקבל אותם - כי זה מה שהחוק אומר. הכדור בידי כל אחד ואחד מכם, ועשייה של כל אחד, גם תוכיח את רצינותו ביחס לתפקידו כהורה (ומה לעשות, זה בהחלט נבחן כרגע - משום שהטענה הרווחת היא שאבות רוצים להיות שותפים מלאים בגידול ילדיהם רק כתירוץ להפחתת מזונות ותו לאו), וגם, במצטבר, תקדם שינוי מבורך עבור כל ציבור האבות והילדים.
אבות רבים שקראו על הנושא באתר שלי או שקיבלו ממני מייל בנושא, פנו לאותם גופים הרשומים בהצעת החוק (עירייה, בית ספר, ביטוח לאומי), חלקם כלל לא קיבלו מענה, חלקם קיבלו תשובות מתחמקות ואף תשובות שלאותו גוף אין את האפשרות, לרוב מסיבות טכניות, לשלוח את המידע גם לאב. אין צורך להמשיך ולפנות לאותם גופים, אין צורך להסביר ואין צורך להתרגז על פקיד זה או אחר. הדרך הנוחה והקלה להתמודד עם הנושא הביורוקרטי, שלעיתים הוא כה מרגיז, היא לפנות בתלונה למשרד מבקר המדינה ולבקש את פועלו כך שתקבל את זכותך החוקית. משרד מבקר המדינה אומנם עובד מאוד לאט אך הוא מאוד יעיל. באתר "הורות משותפת" תמצא מכתבים מוכנים למשרד מבקר המדינה בכל נושא ונושא.
כמובן שבמקרים שבהם האפוטרופסות של אחד ההורים נשללה או הוגבלה בהחלטת בית המשפט, לא יימסר מידע כאמור לאותו הורה. נייר עמדה שכתבתי לוועדה לזכויות הילד בנושא הצעת החוק: "כחברה, אסור לנו להניח או לקוות שיש הסכמות בין ההורים. מי שמכיר את המציאות בשטח, מבין שזאת הנחה פרועה ולא מציאותית. לצערנו, מספר הילדים להורים גרושים הוא רב ביותר ועלינו כחברה מוטלת האחריות לדאוג לכולם, גם לאותם ילדים שלהוריהם, אחרי הגירושין, יש ויכוחים ואי הסכמות.
סעיף 4 לאמנה מטיל על המדינות שהן צד לה את האחריות לנקוט בצעדים, תחיקתיים, מנהליים ואחרים על-מנת לעגן את זכויות הילדים. לפיכך, המדינה מחויבת לבטל את כל החסמים הטכניים הקשורים לנושא זה ולספק את כל המידע לשני ההורים באופן שווה, כך שלשני ההורים תהיה אפשרות לעמוד באחריותם ההורית כלפי ילדם."

תאריך:  05/07/2011   |   עודכן:  05/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה קובע חוק מסירת מידע להורה?
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
גברים-תכנסו ותבינו למה זה קורה
מה זה כבר משנה  |  5/07/11 15:34
2
בינתיים מי שעושות מלחמות הן
אב שכול לילדה חיה  |  5/07/11 23:55
3
חוק אחריות הורית>סעיף3.1 בשניט
ע_הראל  |  17/07/11 22:12
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
זאב גולדשטיין
שוב מחלוקת בין הציבור החרדי לציבור השפוי    בעוד אלה טוענים שהרב מעל החוק ומעל המדינה, אלה מפרנסים את אלה וגם את רבם שמעל החוק
עו"ד נבון קצב
הגיע הזמן לשחרר את יהונתן פולארד ועכשיו. ראוי להזכיר לנשיא אובמה שארצות הברית בראשותו שחררה אך לא מזמן מרגלים רוסיים שפעלו על שטחה. מה שבא ללמדנו שכשבאמת רוצים אז גם יכולים!
יהודה דרורי
אף שאנחנו הוכחנו לעצמנו שאנחנו מסוגלים להתמודד עם האיום הערבי גם ללא אופציה גרעינית "קלאסית", קברניטי הביטחון שלנו הבינו שנשק להשמדה המונית הינה חרב פיפיות במזרח התיכון, ולמעשה השימוש בו כמוהו כהתאבדות!. ואכן סוגי הנשק הגרעיני של 50 שנותיו הראשונות "פשטו את הרגל" (וכל העולם, חוץ מאירן מבינים זאת..)
אברהם פכטר
35 שנה למבצע ההרואי של שחרור אזרחי ישראל מידי מחבלים, ע"י כוחות צה"ל נבחרים והאווירה עדיין לא שקטה, מבעבעת, עם נימה של ביקורת ומלחמות אגו. בהיסטוריה הצבאית, של הזמן המודרני, מבצע אנטבה הוא אבן דרך, לתעוזה, תחכום, אומץ לב והקרבה למען המדינה ואזרחיה. "מיתוס אנטבה" - אסור שיפגע ואסור לנתץ אותו
משה חסדאי
אל דאגה, היהודים לעולם לא ילכו בשקט שוב. לעולם לא. ואם העולם לא יבין זאת, אז מיליוני ערבים הולכים למות. זה פשוט כך. זו מסקנה משמעותית מאוד ואמיתית מאוד מאוד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il