X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מכתב גלוי לוועדה על נושא קטנטן שהיא פשוט שכחה
▪  ▪  ▪
פרופ' מנואל טרכטנברג [צילום: פלאש 90]

עבור: vaada@che.org.il
כבוד היו"ר, חברי ועדה יקרים, מכובדי.
ניתן להתרשם שעבודתכם רצינית, אתם עושים עבודת נמלים יסודית. תבורכו. מצד אחד שלל חומר הגלם המונח על שולחנכם בהחלט מרשים, מצד שני לא ברור כמה ממנו יגיע לבסוף למסקנותיכם, ומתוכו מה הממשלה תיישם בפועל.
עוד לא יבש הדיו על כתב מנוייכם ודרכה של הממשלה אצה רצה לירוק בפרצופו של הציבור כשהיא מעלה את מחיר הדלק. מה שמעורר חשד כבד שמכל העבודה הזו, בפועל נראה מעט מאוד (פחות או יותר כפי שקורה עם המלצות מבקר המדינה).
ומה שכחנו?
כולם עוסקים בפרטים, יש בהחלט לשבח זאת. אך מרוב התלהבות מהפרטים שכחנו תחום אחד קטן: הזנחנו לחלוטין את ההיבט הכללי. לאן רצה המדינה? האם יש קו מנחה להתנהלותה של המדינה עד כה? הרי המחאה והמצוקה לא נפלו עלינו משמיים! ככל הנראה המדינה שגתה שגיאה מהותית קשה בהתנהלותה בעשרות השנים האחרונות!
מהי השגיאה?... פרטים, פרטים בלי סוף. אך מה עם ההיבט הכללי? בהיעדר ניסיון למצוא את הטעות הכללית המהותית, מי לידינו יתקע שמעתה ואילך יהיה קו מנחה חדש?
המדינה רצה קדימה זה חשוב, נפלא ואף נהדר - אך לאן? האם יכול להיות שהמדינה היום פועלת לטובת ההון-שלטון על חשבון הציבור? האם היא מזרימה (בכוונה תחילה) עשרות או מאות מיליארדים מדי שנה מן הכלל אל הפרט? האם היא מפריטה את משאבי הציבור (בידיעה מלאה) כדי לגזול את משאבי הכלל ולהעבירם לעצמה ולחבריה?
מה פשר הקשר?
האם יש קשר-הון-שלטון? האם יש קשר הון-שלטון-עיתון-חוק-אקדמיה ותומכיהם? האם יש קשר אליטות?
מהי השיטה?
מהי תרבות השלטון? מהי "השיטה"? מהי רמת סיאוב המערכת? עד כמה "עורקי" המערכת מסוידים? נהוג לקצץ בבשר החי, אך כמה שומן מת "מחליא" (תרתי משמע) את המערכת?
מהי שיטת השקשוקה?
גיא רולניק במאמרו "האם העולם כבר לא שטוח" רומז שהשלטון מחפה על פשעי ההון כי ממתינות לו שם משרות. הוא רומז שהשיח הציבורי מוטה לעבר התקציב (הכסף היוצא), תוך הסתרת האג'נדה של הכסף שאינו נכנס ונשאר בידי החזקים. הוא מסכם ואומר שהעולם נשלט על-ידי אוליגופול של מושחתים העוסקים בביזת הצרכנים. זה יכול להיות דבר כזה?...
מחיר התשומות
מהו המחיר שמשלם הציבור בישראל כדי שיהיה לו העונג שהמערכת הנקראת מדינה, תתקיים? כמה אנחנו משלמים על המגנונים המסואבים? אפשר לדעת? או שמא אתם טרודים מדי בפרטים?
תרבות השחיתות
האם יש תרבות שחיתות? כמה היא עולה לנו? בכמה אתם מעריכים את השחיתות? האם צדק פרופ' זליכה כשהעריך אותה בסדר גודל של כחמישים מיליארד ש"ח בשנה??? 50,000,000,000!!! כל השאלות הקשורות לנושא תרבות השלטון נותרו מיותמות. אני צועק וצועק ואין שומע. אבקש לא להתעלם מן ההיבט הזה!
יודעים או לא יודעים?
מתי בפעם האחרונה ניסינו לבחון את נושא השחיתות מן ההיבט המערכתי? אופס, שכחנו. מהי שחיתות בכלל? האם הגדרתה כאחוז הפקידים הנוטלים שוחד, עדיין רלוונטית לתקופתנו? מה דעתכם על הגדרה קצת פחות ארכאית: כל מה שהוא לטובת האליטות על חשבון הציבור?
מה אנחנו יודעים על השחיתות מן ההיבט המערכתי-תרבותי-נורמטיבי? האם יש לנו מושג עד כמה היא חמורה ועד כמה היא משפיעה על המדינה? כמה זה רציני לטמון את הראש בפרטים הקטנים כשאין לנו שמץ של מושג בגדולים?
האם הרצל צדק?
איך ייתכן שהמדינה תמיד ניגפת במאבקה נגדה? האם השחיתות היא באמת מפלצת כל-יכולה שכל גאוני הדור עומדים חשופי שת, חסרי אונים בפניה? האם האנושות שהגיעה למאדים, כה אומללה, רופסת וחסרת אונים מול השחיתות? האם באמת לא ניתן, פשוט בלתי אפשרי לשפר את מצב השחיתות? או שמא לא רוצים? האם יכול להיות שהרצל צדק: אם לא רוצים - זו אגדה. כמה אחוזי מאמץ משקיעה המדינה למאבק בשחיתות? האם היא לא יכולה להתאמץ קצת יותר? לא יכולה או לא רוצה?
תרבות השלטון
מה אנחנו יודעים על תרבות השלטון? האם יכול להיות שאלו הם מאפייניה: אגואיזם, חזיריזם, נפוטיזם, ג'וביזם, נהנתנות, הוללות, הפקרות, בזבוז, אטימות, יהירות? יודעים או לא יודעים? זה נכון או לא נכון? אמת או שקר? דעה או עובדה? אם זה נכון, איך אנחנו רוצים שהמדינה לא תקרוס?
גן עדן או גהינום?
האם המדינה קורסת או צומחת? מצד אחד יש נתוני צמיחה מופלאים, מצד שני מחאה גדולה, שבזכותה אתם בכלל קיימים כוועדה. אז מהי האמת? האם ישראל היא גן עדן של צמיחה מופלאה, או גהינום של קריסה חברתית כוללת? איך ייתכן להמשיך לעסוק בפרטים כאשר ברקע שאלה כה מהותית נותרת תלויה באוויר?
של מי המדינה הזו לעזאזל?
האם יכול להיות שגדולי האומה אצו רצו קדימה במשך שנים או עשרות שנים ריצת אמוק מטורפת בלי לדעת לאן? ריצה ששום דבר מכל גאוני המערכת, למעט קומץ סטודנטים ומאות אלפי תומכיהם, לא יכול היה לעוצרה. האם הם לא התבלבלו קלות? האם הם חשבו בטעות שהם צריכים לדאוג למנגנוני המדינה רק שכחו פרט אחד קטן? שמדינה היא לא רק מנגנונים כלכליים אלא גם אזרחים?...
האם יכול להיות שבריצה המטורפת שלהם למען צמיחת מנגנוניה הכלכליים של המדינה הם ינקו, מצצו וריסקו את אזרחיה? האם "הודות" לכך הגענו למצב של קריסה חברתית כוללת: חינוך, בריאות, תעסוקה, פערים, ביטחון פנים, איכות סביבה, איכות שלטון, ערכים?
האם "נערי האוצר" בחסות מנהיגי המדינה מתנהלים כאילו אזרחי המדינה הם אויביה? האם הם מנסים למצוץ כמה שיותר מהאזרחים כי הם נורא דואגים למדינה? האם זה הקו המנחה שלהם? האם זו הטעות המהותית שלהם?
האם הגולם קם על יוצרו?
האם משרתי הציבור החליטו שהם דווקא מעדיפים (ונימוקם עמם) שהציבור ישרת אותם? האם נכון לומר, שהיום מדינת ישראל היא מדינה הבנויה לתלפיות כמדינת אליטות? האם היא בנויה ככפפה ליד לידי קובעיה? מדינת כל אליטותיה. מדינה שכמאה אחוז מן הנורמות שלה פועלות לטובת האליטות על חשבון הציבור!!! מדינה המזרימה באורח קבע את משאבי הציבור אל מוביליה, חזקיה, עשיריה ובכיריה?
פינת השאלה הקטנה
מכל הגאונים שהאנושות הצליחה לייצר, איש אינו מעלה על דעתו לשאול את השאלה הקטנה: מה פתאום בעלי הבית של המדינה - אזרחיה - צריכים להתחנן כל הזמן, כתרבות וכשיטה, אל משרתיהם כדי שהמדינה שלהם תפעל גם קצת עבורם?
פינת השאלה הגדולה
מאז ומעולם האנושות התנהלה כך שהחזקים השתלטו על החלשים. היה ואתם חלשים בהיסטוריה - זה קיים גם היום בעולם השלישי. מדוע מכל הגאונים שהאנושות הצליחה לייצר איש אינו מצליח להעלות על דעתו שתופעה זו קיימת גם אצלנו בעולם הנאור?
נכון, זה קצת יותר מסובך. שם העריצים עושקים בגלוי, אצלנו זה מתוחכם. אצלנו זה נעשה תוך ניצול לגיטימי לכאורה של הכלים התמימים לניהול חברה: חוק, דמוקרטיה, כלכלה. אבל האם בגלל שזה יותר מורכב ומסובך איש מן המערכת לא יצליח להעלות על דעתו שזה בכלל קיים? נודה לכם מאוד באם לראשונה בהיסטוריה תואילו בטובכם לבחון בצורה מוסמכת את האפשרות שגם אצלנו החזקים השתלטו על משאבי הכלל.
סיפורי האחים גרים
האם בעלי ההון אכן מניעים את המשק, או שמא הם יונקים, מוצצים, עושקים ומרסקים אותו? מתי לאחרונה בדקנו את השאלה הזו? המאה העשרים ואחת שכחה מתי היא קפצה לביקור, ועדיין המדינה מתנהלת על סמך אמונות טפלות ודעות קדומות... בוקר טוב, ימי הביניים כבר היסטוריה.
העובדה היא שרוב ההון של האנושות נמצא בידי כמות קטנה מאוד של אנשים. כלומר לא צריך להיות בקיא בכלכלה כדי להבין שההון זורם באופן מתמיד מן הכלל אל הפרט. אז אולי סוף-סוף נעמיד את אגדת העם הזו לדיון ציבורי ולמחקר מדעי? בעלי ההון - מניעים או מוצצים? שנאמר: סוף מעשה בהבנה תחילה, היכן אנו חיים? קודם כל נדע.
יש תחום שאין
מה מדינת ישראל במאה ה-21 יודעת בנוגע לתרבות השלטון שלה? שום דבר. שום, כלום, מאום, נאדה, גורנישט, אפס (בריבוע)! תחום תרבות השלטון הוא חור שחור אחד ענק! כל ההיבט הכללי נמצא לחלוטין מחוץ לתודעה!
אני רק שאלה
הלו, יש מישהו בבית? לרוץ קדימה זה חשוב, אבל לאן?... לאן כולם ממהרים? לאן המדינה הזו רצה? לאן?...
מהי תמונת המצב החברתית-כלכלית? כמה עולה תרבות השחיתות? מהי תמונת המצב של זרימת ההון במשק? האם יש "קשר אליטות"? אני דורש להעמיד את נושא תרבות השלטון על סדר היום!
אני רוצה להופיע בפניכם.
אשמח לקבל זימון.
תודה.
אהרון שחר,
אזרח מודאג.

תאריך:  28/08/2011   |   עודכן:  28/08/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
געגועי לטרכטנברג
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
קישורים
אהרון שחר  |  30/08/11 21:45
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מרדכי קידר
מה מבשר העידן שאחרי קדאפי    מדינות אירופה, ובעיקר צרפת ואיטליה, ממהרות בימים אלה לכנס ועידות בינלאומיות שתעסוקנה בעתיד לוב ובייצוב המערכת הפוליטית והכלכלית שלה
יהודה דרורי
לכל מי שמבקר את צה"ל ומערכת הביטחון, ברצוני לומר דבר אחד: זה מה יש! אף מאמר שלכם לא יתקן את מה שדרוש תיקון    יש כתובות לביקורת: מבקר מערכת הביטחון, מבקר המדינה, חברי ועדת החוץ והביטחון בכנסת
נורית גרינגר
אני קוראת למדינת ישראל לשים קץ לסבל ממטחי הרקטות שנורים לעברה מעזה. שום מדינה, כמו ארה"ב, צרפת או בריטניה לא היתה סובלת מה שעזה עושה לישראל והגיע הזמן לשים קץ לסובלנות
עו"ד אריאל לוין
"ראיתי גבר שניתק קשר זוגי משום שלא הייתה לו אפשרות כלכלית גם לראות את ילדיו וגם לנסוע אל בת זוגו שגרה בצד האחר של גוש דן"    למפגינים במאהל האבות יש ארבע דרישות ברורות של צדק חברתי. דרישות פשוטות ולא קשות בכלל
משה דן
הפתרון ל"בעיה" שיצר "שלום עכשיו"    המדינה והמנהל האזרחי מעולם לא נתנו הסבר לשאלה מדוע לא התנגדו מן ההתחלה להקמת הישוב, ומדוע שינו את דעתם. יש חשש סביר כי הסיבה לכך היא פוליטית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il