X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לילית רומם מפתחת תוכניות הרזיה   |  שומרי משקל
תפוח עץ אחד ושתי כפיות דבש, הן קינוח מומלץ גם לעושי הדיאטה התרחקו מהפיצוחים והפירות היבשים המוגשים בסוף הארוחה הכינו מנות קטנות כדי שאפשר יהיה לטעום מכמה מנות מבלי לחוש מפוצץ
▪  ▪  ▪
כפית דבש מכילה 40 קלוריות
[צילום: פלאש 90]

ארוחת ערב חג ממוצעת (כ-4 מנות), מכילה בממוצע 150% מכמות המזון היומית הרגילה.
  • מאחר שק"ג אחד במשקל = 7,000 קלוריות, אכילה של שלוש ארוחות חג במהלך ראש השנה (אחת בכל יום), עלולה לעלות לנו בעלייה של 1.5-1 ק"ג במשקל (בשלושה ימים);
  • כפית אחת של דבש מכילה רק 40 קלוריות (1/2 נקודה). לכן תפוח עץ אחד ושתי כפיות דבש, הן קינוח מומלץ גם לעושי הדיאטה;
  • עוגת דבש, לעומת זאת, עלולה לעלות לנו ב-400 קלוריות (כחמש נקודות), כי היא עשירה בשומן.

טיפים לארוחות חג

למתארחים:
  • שכנות רזה: שבו בשולחן החג ליד אנשים רזים, שגם אוכלים כמו רזים, כדי שישמשו לכם מודל לחיקוי לאכילה נכונה;
  • רחוק מהצלחת: בחרו את הכיסאות המרוחקים ביותר ממרכז השולחן ומצלחות האוכל המרכזיות. הצורך לבקש מאחרים לקרב אליכם את המזון, יגרום לכם לחשוב פעמיים אם אתם אכן זקוקים לתוספת;
  • הכינו שי למארחת: קנו צלחת הגשה יפה ועליה הניחו עוגת דבש קלה (ממתכון דיאטטי שהכנתם במו ידיכם). פירסו את העוגה לפרוסות דקות (אחרי שחישבתם בבית את ערכם בנקודות או בקלוריות). עיטפו בנייר צלופן והגישו כשי למארחים. העוגה בוודאי תוגש לשולחן בשעת הקינוחים ואתם תוכלו ליהנות ממנה ללא ייסורי מצפון. על אותו עיקרון תוכלו להביא איתכם גם סלט מעניין אך "זול" בנקודות, צלחת פירות טרופיים או פשטידה קלה. אין צורך לתאם מראש עם המארחת, ההפתעה בוודאי תשמח אותה;
  • העסיקו עצמכם בעזרה למארחים (הגשה, פינוי שטיפת כלים) או התנדבו להאכיל את התינוק של בת הדודה. כך אתם עשויים לדלג על מנה מבלי שתרגישו;
  • החליטו ללעוס כל ביס 20 פעם: לעיסה מרובה היא דרך מצויינת להרגשת תחושת השובע;
  • התרחקו מהפיצוחים והפירות היבשים המוגשים בסוף הארוחה. קרבו אליכם את הפירות הטריים או שימו מסטיק בפה;
  • נסו לחשוב מראש מה הכשיל אתכם בארוחות החג בעבר: לימדו מהניסיון ונסו לנהוג הפעם אחרת;
  • אל תכינו את עצמכם לחג בדרך של צום מהבוקר, להפך, ככל שתגיעו לארוחה שבעים יותר, כן ייטב.
למארחים:
  • אם את מארחת, שימי את עצמך במקום גבוה בסדר העדיפויות שלך ודאגי שלפחות מחצית מהמאכלים המוגשים לשולחן יהיו כאלה שאת יכולה לאכול בהנאה וללא חשש. מחצית מהאורחים לפחות יודו לך על כך;
  • אל תטרחי להכין מספר קינוחים עשירים. אחד הקינוחים יכול להיות מבחר פירות אקזוטיים כמו: אננס, ליצ'י, אנונה, קיווי, קרמבולה ופסיפלורה. זה מיוחד ומעניין ולא יותר יקר משוקולד טוב;
  • השנה אל תקני פיצוחים;
  • הכינו רטבים מעניינים לסלטים. השתמשו ברוטב סויה, דבש ואפילו מעט מייפל וכמובן לימון, חומץ בלסמי וכדומה. הוסיפו פירות לסלט: מנגו, אגסים או אפילו תותים. אלה יכולים לשדרג סלט עלים לרמה של מנת גורמה;
  • הכינו מנות בצורת טעימות (מנות קטנות), על-מנת שאפשר יהיה לטעום מכמה מנות מבלי לחוש "מפוצץ".
למארחים ולמתארחים:
  • ארוחת קדם: אכלו בבית כשעה וחצי לפני הארוחה מרק ירקות או סלט ירקות, שעלותם הקלורית נמוכה, כדי להגיע לא רעבים לארוחת החג;
  • על כל ארוחת חגיגית, אכלו "ארוחת קיזוז" אחת (המקזזת את הנזק של ארוחת החג). המאפיין של ארוחות אלו הוא שהן מבוססות על חלבונים וירקות (חלבונים תורמים להרזיה ויש להם אפקט מדכא תיאבון) ומאפיין נוסף: ארוחות זולות בקלוריות / נקודות.
דוגמה לארוחות קיזוז (4-5 נקודות):
  • נתח חזה עוף בגודל כף יד עם סלט ירקות גדול + שתי כפות רוטב לסלט לייט;
  • חבילת טונה בשמן מסוננת עם סלט ירקות ללא שמן + שתי פרוסות לחם קל;
  • מרק ירקות + שני נתחי דג סול עשויים עם תרסיס שמן;
  • סלט ירקות + כפית שמן + גביע קוטג' 3% שומן;
  • מרק עדשים / שעועית חם וסלט ירקות גדול;
  • ארבע פריכיות אורז גדולות + גביע גבינה 1/2% שומן וירקות חתוכים;
  • יוגורט 0% שומן + כוס פרי חתוך לקוביות + 1/2 כוס דגני בוקר עשירים בסיבים;
  • פשטידה מלקט ירקות, גבינה 1/2% שומן, גבינה צהובה 9% שומן, ביצה ומעט פירורי לחם + ירקות טריים.

הכותבת היא מנהלת תחום הדרכה ומפתחת תוכניות הרזיה בשומרי משקל
תאריך:  26/09/2011   |   עודכן:  26/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אולגה רז
חגים מביאים שמחה וחופש, וגם אוכל טעים, בכמויות    מה הסיכונים בארוחות החג? אלו חולים צריכים להיזהר במיוחד? וגם מתכונים טעימים לארוחת חג בריאה
ראובן לייב
במסעדת "שרה" היפואית מוגש אוכל ביתי, לא מתוחכם ובלי מילים קולינריות מפוצצות. כל מה שמוצע בה הוא פשוט, בריא, מזין וזול. זו בדיוק הסיבה שאני חוזר אליה יותר מלכל מסעדה אחרת
אלי אלון
זושא ריבקין, חסיד חב"ד בעל מסעדה בתל אביב, מי שיזם את הקמת בניין 770 בכפר חב"ד, עובר בתחנות ובקרונות רכבת ישראל, נותן לנוסעים מטבע והם מכניסים אותו לקופת הצדקה שבידו
אפרת נבון-כהן
התפוח מכיל ויטמין C וביופלבנואידים, המסייעים במניעת מחלות ובראשם מחלות הקשורות למערכת הנשימה    הדבש מרפא פצעים, קוטל חיידקים ווירוסים ומרגיע טחורים    הרימון מפחית כולסטרול ומחזק את הלב
לילך מואב
ארגנו את סביבת העבודה ואת המצרכים הנחוצים מבעוד מועד    בזמן שטיפת כלים או עמידה מעל הכיור, מומלץ לפתוח את הארון שמתחת לכיור ולהניח עליו את הרגל    עבודות קילוף, גירוד או קישוט, מומלץ לעשות בישיבה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il