למתארחים:
- שכנות רזה: שבו בשולחן החג ליד אנשים רזים, שגם אוכלים כמו רזים, כדי שישמשו לכם מודל לחיקוי לאכילה נכונה;
- רחוק מהצלחת: בחרו את הכיסאות המרוחקים ביותר ממרכז השולחן ומצלחות האוכל המרכזיות. הצורך לבקש מאחרים לקרב אליכם את המזון, יגרום לכם לחשוב פעמיים אם אתם אכן זקוקים לתוספת;
- הכינו שי למארחת: קנו צלחת הגשה יפה ועליה הניחו עוגת דבש קלה (ממתכון דיאטטי שהכנתם במו ידיכם). פירסו את העוגה לפרוסות דקות (אחרי שחישבתם בבית את ערכם בנקודות או בקלוריות). עיטפו בנייר צלופן והגישו כשי למארחים. העוגה בוודאי תוגש לשולחן בשעת הקינוחים ואתם תוכלו ליהנות ממנה ללא ייסורי מצפון. על אותו עיקרון תוכלו להביא איתכם גם סלט מעניין אך "זול" בנקודות, צלחת פירות טרופיים או פשטידה קלה. אין צורך לתאם מראש עם המארחת, ההפתעה בוודאי תשמח אותה;
- העסיקו עצמכם בעזרה למארחים (הגשה, פינוי שטיפת כלים) או התנדבו להאכיל את התינוק של בת הדודה. כך אתם עשויים לדלג על מנה מבלי שתרגישו;
- החליטו ללעוס כל ביס 20 פעם: לעיסה מרובה היא דרך מצויינת להרגשת תחושת השובע;
- התרחקו מהפיצוחים והפירות היבשים המוגשים בסוף הארוחה. קרבו אליכם את הפירות הטריים או שימו מסטיק בפה;
- נסו לחשוב מראש מה הכשיל אתכם בארוחות החג בעבר: לימדו מהניסיון ונסו לנהוג הפעם אחרת;
- אל תכינו את עצמכם לחג בדרך של צום מהבוקר, להפך, ככל שתגיעו לארוחה שבעים יותר, כן ייטב.
למארחים:
- אם את מארחת, שימי את עצמך במקום גבוה בסדר העדיפויות שלך ודאגי שלפחות מחצית מהמאכלים המוגשים לשולחן יהיו כאלה שאת יכולה לאכול בהנאה וללא חשש. מחצית מהאורחים לפחות יודו לך על כך;
- אל תטרחי להכין מספר קינוחים עשירים. אחד הקינוחים יכול להיות מבחר פירות אקזוטיים כמו: אננס, ליצ'י, אנונה, קיווי, קרמבולה ופסיפלורה. זה מיוחד ומעניין ולא יותר יקר משוקולד טוב;
- הכינו רטבים מעניינים לסלטים. השתמשו ברוטב סויה, דבש ואפילו מעט מייפל וכמובן לימון, חומץ בלסמי וכדומה. הוסיפו פירות לסלט: מנגו, אגסים או אפילו תותים. אלה יכולים לשדרג סלט עלים לרמה של מנת גורמה;
- הכינו מנות בצורת טעימות (מנות קטנות), על-מנת שאפשר יהיה לטעום מכמה מנות מבלי לחוש "מפוצץ".
למארחים ולמתארחים:
- ארוחת קדם: אכלו בבית כשעה וחצי לפני הארוחה מרק ירקות או סלט ירקות, שעלותם הקלורית נמוכה, כדי להגיע לא רעבים לארוחת החג;
- על כל ארוחת חגיגית, אכלו "ארוחת קיזוז" אחת (המקזזת את הנזק של ארוחת החג). המאפיין של ארוחות אלו הוא שהן מבוססות על חלבונים וירקות (חלבונים תורמים להרזיה ויש להם אפקט מדכא תיאבון) ומאפיין נוסף: ארוחות זולות בקלוריות / נקודות.
דוגמה לארוחות קיזוז (4-5 נקודות):
- נתח חזה עוף בגודל כף יד עם סלט ירקות גדול + שתי כפות רוטב לסלט לייט;
- חבילת טונה בשמן מסוננת עם סלט ירקות ללא שמן + שתי פרוסות לחם קל;
- מרק ירקות + שני נתחי דג סול עשויים עם תרסיס שמן;
- סלט ירקות + כפית שמן + גביע קוטג' 3% שומן;
- מרק עדשים / שעועית חם וסלט ירקות גדול;
- ארבע פריכיות אורז גדולות + גביע גבינה 1/2% שומן וירקות חתוכים;
- יוגורט 0% שומן + כוס פרי חתוך לקוביות + 1/2 כוס דגני בוקר עשירים בסיבים;
- פשטידה מלקט ירקות, גבינה 1/2% שומן, גבינה צהובה 9% שומן, ביצה ומעט פירורי לחם + ירקות טריים.
|