X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
"עירום מלא" הוא התשובה לניסיון ההולך וגובר לאחרונה להשתיק את קול האישה ולהדיר אותה מאירועים פומביים כנגד "קול באישה ערווה" מוצגת כאן האישה בכל יופיה - בעירום מלא
▪  ▪  ▪
תמר נבון [צילום: מרגלית מולנר]
דנה לאור
[צילום: מרגלית מולנר]

זיוה קיינר
[צילום: מרגלית מולנר]

אנו עדים לאחרונה למאבק הניטש בין אלה הרוצים לדכא את קול האישה - תרתי משמע: קולה בשירה וקולה בחשיבה עצמאית, ובין אלה הדורשים להציב אותה במקום שוויוני לגבר, שלא לדבר כבר על העדפה מתקנת. בירושלים הורדו כרזות שבהן נראה גוף אישה בפרסומת תמימה לתיק... "קול באשה ערווה" טוענים רבנים ומפקדי צבא דתיים המנסים להדיר נשים חיילות מאירועים פומביים.
קבוצת אמנים בעין הוד המתרכזת בציורי עירום נשיים וגבריים יוצאת עכשיו בתערוכה "עירום מלא" הקוראת תגר על כל הוויכוח הזה.
יוזמת הסדנא ואוצרת התערוכה היא הציירת זיוה קיינר המרבה לצייר את הנוף הפראי של סביבת עין הוד ודמויות משמעותיות עבורה. היזמה לפתיחת סדנא לרישום מודל באה לאחר השריפה הגדולה בעין הוד. ביתה של זיוה נשרף כליל, למזלה, רוב הציורים היו במבנה סמוך שבאורח פלא האש לא נגעה בו, וכך ניצלו. אולם רוב רכושה ומזכרותיה אבדו בשריפה. מאחר שלא היה נוח לצייר בחוץ, הזמינה את אמני עין הוד להצטרף אליה לסדנת רישום עירום. שלושה גברים ואחת עשר ציירות, ביניהן ותיקות וצעירות, קפצו על המציאה ומאז הם מציירים יחד, מפרים אחד את השני ברעיונות וגישות שונות. התערוכה שתפתח בשבת 17.12.2011 היא פרי יוזמה ברוכה זו.
- נשים בעירום - יש שיגידו שיש כאן פגיעה באישה - לראות אותה כגוף בלבד?
- אין חטא ברישום, ציור או פיסול עירום. החטא הוא בעיני המתבונן. מראשית ההיסטוריה, במשך אלפי שנים, דרך תולדות אמנות יוון ועד ימינו, ציירים ופסלים ציירו את גוף האישה. ונוס, לדוגמה, היה נושא אהוב. כדי לסבר את האוזן אמרו "ונוס עולה מן המים". או "בת שבע מתרחצת". גם את הגבר פיסלו בעירום. פסלו של דוד, למשל, ידוע מאוד. בזמנו, וגם עכשיו, כשהיה אמור להגיע לירושלים, המתנגדים לעירום ביקשו לכסות אותו. אנחנו עובדים בלי "כיסוי תחת".
יש פה רצון לשכפל את היופי, את האמת של הטבע. לפעמים יש אידיאליזציה וחיפוש האיזון בנזר הבריאה. אדם וחווה נבראו בצלם אלוקים. הם הסתובבו בגן העדן ללא בגדים - רק מרגע החטא התביישו והתכסו. בסדנאות אלו אנחנו מרגישים כמו בגן עדן - חדוות היצירה מדברת בעד עצמה.
- לעתים נראה שהגוף מצויר בדפורמציה - בצורה לא מציאותית. יש לכך משמעות?
- זה יכול להיות עניין של זווית ראיה: מה שקרוב אלינו גדול ביחס למה שרחוק מאיתנו. לדוגמא, גוף השוכב עם כפות רגליו מולנו. כפותיו יראו ענקיות ביחס לגוף שיראה ממש קטן. כך גם אם נצלם במצלמה מאותה זווית.
אבל יש סיבות נוספות: בתקופת ימי הביניים, למשל, ציירו את המלך גדול ביחס למשרתיו גם אם היו גבוהים ממנו - זאת דפורמציה ביחס לחשיבות. אותו דבר מופיע בציורי ילדים - מי שחשוב עבורם נראה גדול. כך לפעמים האמא היא הגדולה מכולם והאבא קטן, גם אם במציאות הוא גבוה ממנה.
זו הייתה גם גישתו של הצייר לוסיאן פרויד, למשל, שצייר את מה שהיה חשוב לו גדול מהמציאות. הוא צייר את המציאות שלו.
- אפשר להבין את יחס האומן לנשים דרך הציור?
- נראה לי שאמן לא יצייר משהו שהוא מזלזל בו, אלא רק משהו שהוא אוהב, מעריך ורוצה לשמר, לשכפל. גם אם הדמות נראית לנו כאישה זולה, הרי היא בחירת האמן ואני משוכנעת שגם אותה צייר באהבה. ראו למשל כיצד צייר רמברנדט את ססקיה שלו, הכתף החשופה שלה... היא הייתה כל העולם עבורו ולא איכפת היה לו מה אחרים חושבים.
- פיקסו למשל עשה דפורמציה לנשים שכבר לא אהב-כמו דורה מאר.
- נכון, אבל בנוסף, פיקסו רצה להראות את המימד הרביעי של הפנים. על-ידי פתיחתה ופרישתה של הקובייה אנחנו יכולים לראות בו-זמנית את כל המימדים הקיימים. הוא דווקא אהב נשים, והרבה.
כמובן, יש אדם מתוסכל ששונא את אימו מהמניעים האישיים שלו ומשליך שנאה זו על הנשים בכלל, ודרך הציור הוא מוציא את התסכולים. אם הוא מגיע בביצוע לדרגת אמנות כמו זו של הצייר דה קונינג אי-אפשר לפסול אותו. אבל בסופו של חשבון כדי שמעשה האמנות יושלם יש צורך במכותב, כלומר - בעיני הצופה ויכולת האינטרפרטציה שלו. כפי שכבר נאמר: הכל בעיני המתבונן.
- האם אתם מציירים גם עירום גברי?
- אין מניעה לצייר גוף של גבר. לתערוכה זו כל אמן בחר ציורים או רישומים שנראו לו ואני זרמתי עם הבחירה שלהם. כשבחרו את העבודה שלהם מתוך עשרות רישומים לא שאלו את עצמם אם זה גבר או אישה אלא חשבו על היצירה כישות עצמאית. אני אישית אוהבת לצייר גוף גברי.
להיות מודל לצורך אמנות - יכול להיות רק אדם, איש או אישה, השלמים עם הקיום הגופני שלהם ולא מתביישים בו. זה המקצוע שלהם ואנחנו מכבדים אותם. יש מעט גברים דוגמנים. 85% מהדוגמנים הן נשים. הן יותר נינוחות ולכן קל יותר לצייר אותן.
- יש הבדל בצורה בה נשים או גברים מציירים עירום?
- לנשים קל יותר להתחבר לגוף שלהן, הדוגמנית דומה לאמנית עצמה. אצל גבר זה תלוי איך הוא מתחבר לנושא. גבר שלא מקבל נכון את רישום העירום לא ישתתף בסדנא שלנו. אנחנו מתחברים לטבע האדם מהזוית הפיזית והרוחנית, לא באופן מכני. זה יוצא מהנשמה, מתחבר לאובייקט וזורם החוצה ליצירה האמנותית.
האמנים המציגים:
אורה להב-שאלתיאל, אמנית המתמחה בעבודות נייר, בעלת סטודיו לליטוגרפיה, רושמת אישה על דף תווים. צבי פרויליך רושם בפסטל אישה שוכבת ומעביר את היופי הנשי שלה בעדינות ובאהבה. הרישום המעולה של תמר נבון מדגים את ההסבר על יחסי הפרספקטיבה, כאשר האישה שוכבת ורגליה קרובות אלינו. דנה לאור מוסיפה צבע לרישום בו האישה ההריונית כמו מרחפת באוויר. בקו בוטח ותמציתי האישה ברישום של זיוה קיינר נראית כמו ונוס מושלמת. עוד בתערוכה רישומים מעניינים של דניאלה בורכארד, מרי גוטליב, קרן יונש, צבי ודנה גרטי, ביאטריס שחר, אנלייה מגן, אלון ירקוני, נעמי ורכובסקי.
בפתיחה יופיעו אמני הפנטומימה רולנדה וג'וליאן שגרן והגרפולוגית חנה קורן תדבר על הרישום ככתב ידו של האמן. לקינוח - נשנושים. יש למה לצפות! נעילה 5.1.2012

תאריך:  12/12/2011   |   עודכן:  16/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בעירום מלא
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
הסיור המדרך בעין הוד
דן בן אריה  |  12/12/11 18:05
2
מה הקשר סיור מודרך לתערוכה?
י.  |  12/12/11 20:37
3
שפו לד"ר מרגלית מולנר גוטיה
אמן  |  12/12/11 22:12
4
תודה לד"ר מרגלית מולנר
זיוה קיינר  |  16/12/11 20:18
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
זהו מחזמר לאנשים שאינם אוהבים מחזות זמר רוויי משתתפים, תפאורה נוצצת ותלבושות מרהיבות    הדרמה שבמחזה תופסת אותך בגרונך, ולמרות שראיתי אותו 4-3 פעמים בעבר, עדיין הופתעתי מהסוף    המחזמר זכה בפרס "אוליבייה" כמחזמר הטוב יותר על בימות לונדון (שמוצג שם מזה 23 שנים ברציפות) והיה מועמד לשמונה פרסי "טוני" בברודווי - חושף כאן בצורה הטובה ביותר כמה מהכשרונות הגדולים שלנו בתיאטרון הישראלי
עקיבא ביגמן
בתהליך ארוך מחלחלות נורמות משפט בינלאומיות לדרגים שונים בצה"ל וכובלות את ידי הלוחמים. מי שאחראי על הטמעת הידע והפיקוח הוא דבל"א - מחלקת הדין הבינלאומי של הפרקליטות הצבאית. הבעיה מתחילה כשהמחלקה לא עושה דבר כדי להילחם בנורמות הקיימות ולשנותן, בעוד שארגוני זכויות שונים בארץ ובעולם פועלים ללא לאות כדי לעצב את הנורמות בדרכם שלהם
מרדכי קידר
בזמן ההפגנות הגדולות שהביאו להפלתו של מובארק עמדו פעילי 'האחים המוסלמים' והתנועה הסלפית מאחור, ונתנו לצעירים החילונים לספוג את אלימות השלטון. כעת קוצרים האחים והסלפים, הקיצוניים יותר, את פירות השקעתם ארוכת השנים בחברה, וצפויים לזכות לרוב גדול בפרלמנט. המגזר החילוני משדר אותות מצוקה
עידן יוסף
מדריך לחנויות מיוחדות לוקח את הקורא אל פינות החמד השיווקיות ובצבעים עזים מצליח גם לרגש
חיים נוי
אין ספק כי ההפקה הנוכחית של "אחים בדם" היא חוויה תיאטרלית, מרגשת ומוצלחת במיוחד, זהו מחזמר מטלטל ועוצמתי ואחד המחזות הטובים ביותר שהועלו על הבמות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il