X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אלכס טנצר פעיל חברתי וממנהיגי עולים ממדינות חבר העמים
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
כשהדמוקרטיה חוטפת צינון, נבחרי ציבור שחוששים לאבד את כיסאם מנסים למנוע מאנשים מוכשרים בעלי חזון להיבחר. בישראל חסרה, זה שנים לא מעטות, מנהיגות פוליטית שתהיה מסוגלת להוביל אותנו בבטחה לחוף מבטחים. אסור לנו להסכים שהכנסת תיחסם בפני קבוצת אוכלוסיה בעלת ניסיון רב
▪  ▪  ▪
יאיר לפיד. אסור לחסום את הכניסה לכנסת [צילום: פלאש 90]

רבע מהציבור לא החליט כיצד יצביע לו היו הבחירות לכנסת מתקיימות היום - כך עולה מסקר שבוצע בסוף דצמבר 2011 על-ידי מכון המחקר של רפי סמית עבור "גלובס". מדובר בעלייה דרמטית בשיעור המתלבטים מ-18% ל-24%. זינוק של 6% בתוך חודש, לפי סקר אתר קורסור בשפה רוסית מספר העולים שלא תומך באף מפלגה קיימת עומד על 48% ומספר המתלבטים עומד על 11% מה שמעיד על תחושת מיאוס, על חוסר שביעות רצון מכל המפלגות הקיימות בקרב חלק משמעותי של הציבור.
הדרת הנשים מהמרחב הציבורי, הפגיעה בכלי תקשורת ובעיות כלכליות, אולי מבריחים קולות מהקואליציה, אבל הם לא מגיעים לאופוזיציה. יתכן שהדבר נובע מהעובדה שהציבור מחכה למפלגה חדשה או לכוח פוליטי רענן שיעניק תשובות ברורות ושינוי המפה הפוליטית. משעה שהמפלגות הקיימות הבינו לאין נושבת הרוח, הן מנסות להקפיא את התהליך באמצעות חוקי צינון.
חוק צינון לאנשי תקשורת
"חוק לפיד", שידרוש צינון מינימלי של שנה מעיתונאים המעוניינים לשמש חברי כנסת, צפוי לחזור להליכי חקיקה. חבר הכנסת כרמל שאמה הכהן (ליכוד) אמר כי לאחר סיכום שהושג בעניין נקבע שהחוק יידון בחודש ינואר בוועדת חוק, חוקה ומשפט כדי להכינו לקריאה ראשונה.
הצעת החוק, שזכתה לכינוי "חוק יאיר לפיד", הוגשה על-רקע החשש בסיעות השונות בכנסת כי העיתונאי יאיר לפיד יקים מפלגה פוליטית לקראת הבחירות הקרובות, צעד שעשוי לנגוס בכוחן של המפלגות הגדולות. לפיד אמר בעבר שאם יפנה לתחום הפוליטי ייטול על עצמו תקופת צינון.
השר מיקי איתן אמר לפני שנה: "יש בהצעת החוק פגיעה בזכותו של הציבור לבחור מועמדים כראות עיניו. זוהי קומבינה לא ראויה שנודף ממנה ריח של פחדנות וחוסר נכונות להתמודד על דעת הקהל בצורה הוגנת. חקיקה פרסונאלית היא חקיקה פסולה ברמה העקרונית וכבר הוכח בעבר כי ניסיונות כאלו היו לא רק אנטי דמוקרטיים אלא גם מטופשים וחסרי כל טעם”.
חוק צינון לאנשי ביטחון
הנשיא שמעון פרס הבהיר בכמה הזדמנויות שונות, כי לדעתו צריך אבי אשכנזי להצטרף לזירה הפוליטית ולתרום מיכולותיו. הנשיא גם הבהיר כי הוא מתנגד לחוק הצינון, המונע מאלופים ומקצינים בכירים נוספים להצטרף לפוליטיקה למשך שלוש שנים לאחר פרישתם מן הצבא.
 
עקרונית, יש מידה של אי הגינות ב"הענשת" משרתי ציבור בכירים, המופלים משאר אזרחי המדינה שביכולתם לנסות להשתלב בחיים פוליטיים בכל נקודת זמן בה יבחרו. מדוע זכותו של מי שהקדיש עשרות שנים לביצור בטחון המדינה (כמו ראש שב"כ, ראש מוסד וכל אלוף או ניצב פורש) לא תהיה שווה לזו של כל אזרח אחר?
הולדת הצינון מזיווג הון ושלטון
קשרי הון-שלטון הם קשרים המתקיימים בין בעלי הון ובין פוליטיקאים, ומניבים לכאורה טובות הנאה לשני הצדדים. מבחינתו של בעל ההון, קשרים עם אנשי השלטון עשויים להניב רגולציה נוחה, כגון חקיקה המקלה עם פעילותו העסקית והפרטה המאפשרת לו לרכוש נכסי מדינה, וכן הטיה של המדיניות לפי השקפת עולמו, גם בתחומים שבהם לא צומחת לו תועלת עסקית.
שרים וח"כים אינם צריכים להמתין לתקופת צינון, עד שיהיו רשאים לעבוד בחברה עסקית שהם פעלו בעניינה; בעוד שבכירי צה"ל או אנשי תקשורת חייבים לעבור תקופת צינון ארוכה לפני כניסתם לפוליטיקה. לא יתכן שנבחרי הציבור, עם תום פעילותם הפוליטית, יתקבלו לכהן בתפקידים בכירים בחברות שהיו תלויות בהחלטתם, ללא תקופת הצינון.
כשהדמוקרטיה חוטפת צינון, נבחרי ציבור שחוששים לאבד את כיסאם מנסים למנוע מאנשים מוכשרים בעלי חזון להיבחר. בישראל חסרה, זה שנים לא מעטות, מנהיגות פוליטית שתהיה מסוגלת להוביל אותנו בבטחה לחוף מבטחים. אסור לנו להסכים שהכנסת תיחסם בפני קבוצת אוכלוסיה בעלת ניסיון רב ויתרון יחסי בנושאי הביטחון הלאומי, פעילות ציבורית ותקשורת.

הכותב הוא פעיל חברתי וממנהיגי עולים ממדינות מבריה"מ לשעבר.
תאריך:  16/01/2012   |   עודכן:  16/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבא (אוברי) אבן (איבן)  אברהים צרצור  אברהם הירשזון  אברהם זילברברג  אהוד רצאבי  אהרן אבוחצירא  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורי שרגא אורבך / Uri  Orbach  אורית זוארץ / Orit Zuaretz  אורית נוקד  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אחמד א-ד`אהר  אטילה שומפלבי  אילן ליבוביץ'  אילן שלגי  איתן לבני (בנוזוביץ')  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אליעזר אבטבי  אלכס מילר  אסתרינה טרטמן  אפרים תבורי  אתי לבני  בנימין אבניאל (גטשטיין)  ג'ון אדוארדס  גילה פינקלשטיין  גלובס / Globes  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד מנע  דן  גרטלר  דן מרידור / Dan Meridor  דניאל הרשקוביץ  דניאל-יצחק לוי  דרור זייגרמן  הרצל שפיר  ויצמן שירי  חיים אמסלם  חמאד אבו-רביעה  חנא סוייד  טובה אילן  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יאיר שמיר / Yair  Shamir  יהודה-מאיר אברמוביץ'  יואב מני  יוליה שמאלוב-ברקוביץ'  יוסף שגל  יוסף שפרינצק  יורם מרציאנו  יחזקאל זכאי  יעקב כהן  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak  Aharonovitch  יצחק בן - ישראל  יצחק ברמן  יצחק זיגר  יצחק זיו  ישראל ישעיהו-שרעבי  כרמל שאמה-הכהן  לביב חוסיין אבו-רוכן  לימור לבנת / Limor  Livnat  מאיר זורע (זארודינסקי)  מאיר תלמי  מאיר-דוד לוונשטיין  מאשה לובלסקי  מוטי ששון  מחמוד א-נאשף  מיכאל פואה  מיכאל רצון  מיכל ליברמן-גילון  מיקי לוי / Mickey  Levy  מלי פולישוק-בלוך  מנחם אליעזר מוזס  מרדכי זר  מרטין שלאף  משה זלמן פייגלין  משה מוץ מטלון  נדב פרי  נחום ניר-רפאלקס  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  סופיה רון-מוריה  סילבן שלום / Silvan  Shalom  עבאס זכור  עבאס זקור  עבדול-עזיז זועבי  עוזי לנדאו / Uzi  Landau  עינת וילף  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמירה דותן  עמרי שרון  ערי ז'בוטינסקי  פנחס לבון (לוביאנקר)  פניה (פאינה) קירשנבאום  פריג`א זוארץ  ציון פיניאן  קדיש לוז (לוזינסקי)  ראובן ברקת (בורשטיין)  רוביק דנילוביץ'  רוחמה אברהם בלילא  רון בריימן  רוני בר-און  רחל אדטו  רן בנימיני  שלום זיסמן  שלמה לביא (לבקוביץ')  שמואל תמיר כצנלסון  שמעון פרס / Shimon Peres  שרון שלום  תאופיק זיאד
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כשהדמוקרטיה חוטפת צינון
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
שו דמקורטיה? בחרנו ימין-קיבלנו ל"ת
ביבי מרידור ממר"צ  |  17/01/12 09:52
2
לא כל יהיר את המדינה יאיר ל"ת
יונני  |  17/01/12 18:12
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
אלכס מילר העדיף בעת האירוע קוליגיאליות עם אלימות של אנסטסיה מיכאלי. הוא העדיף להיות פוליטיקאי הממאיס את הפוליטיקה על הציבור, מאשר להיות מופת של מי שנושא בתפקיד הרם והמחייב
יהודה דרורי
כאשר אנחנו מדברים על תנופה מחודשת במערך ההסברה, אנו חייבים למצוא את האדם, הקבוצה או המפלגה שיהיו מסוגלים להתנתק מהקיבעון המחשבתי המיושן בהסברה הישראלית, זו המתבססת על "נחמדות" ו"חיוביות" ולצאת לשטח ולהכות בכל הכוח בכל הקמים עלינו לכלותנו
ד"ר הונגדה פן
בשנים האחרונות מסתמנת הרפובליקה האיסלאמית של אירן כשותפה אסטרטגית חשובה עבור סין במזרח התיכון    מעמד זה מיוחס לארבעה תחומים מרכזיים שביסוד הקשרים בין בייג'ינג לטהרן    שני גורמים עשויים להשפיע בטווח הקצר והרחוק על עתיד הקשרים בין שתי המדינות
דרור אידר
לא צריך לצאת מפרופורציות בגין שפיכת כוס המים בידי אנסטסיה מיכאלי על ראלב מג'אדלה. שכחנו כבר את ביקור הח"כים הערביים אצל הליברל העולמי קדאפי? ומה עם הרמזים המיניים הבוטים בנאומו הקצר של אחמד טיבי?
חנן וייס
הפקידים מתעניינים במצבם בלבד, בעוד שאת הציבור הם שולחים למענה הטלפוני, לכתיבת מכתבים ולשעות קבלה הנוחות להם בלבד. ואם פניתם שלא בזמני הקבלה, תישלל זכותכם להתקשר בהמשך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il