X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
באחרונה נראה כי הכנסת ובית המשפט נוקטים מגמות נוגדות בעניין קידום מעמדן של נשים בשוק העבודה בעוד הכנסת מקדמת יוזמות לתיקון האפליה המגדרית בשוק העבודה, יוצא כי חלק מפסיקותיו של בית המשפט דווקא מחמירות את מצבן של הנשים
▪  ▪  ▪
אבסורד ואפליה עקיפה [צילום: AP]

בימים אלו יזמו חברי הכנסת דליה איציק וחיים כץ תיקון ראוי ומבורך לחוק שכר שווה לעובד ולעובדת משנת 1996. מטרת החוק הייתה למנוע הפרשי שכר בין נשים וגברים הממלאים תפקידים זהים. כיום, לאחר יותר מעשור וחצי מאז נכנס החוק המקורי לתוקפו מסתבר כי, המצב השתפר אך במעט. יוזמי התיקון הבינו, כי החוק בצורתו הנוכחית אינו מביא את התוצאות הרצויות, ועל כן יש לשכללו.
אחת הסיבות המרכזיות לחוסר האפקטיביות של החוק נעוצה בעובדה כי סעיף 8 מאפשר להחילו רק על תקופה של 24 החודשים שלפני הגשת התביעה. מדובר בסעיף התיישנות מהותי, המצמצם באופן ניכר את היכולת להגיש תובענות מכח החוק, וכך למעשה מונע את תיקון האפליה הקיימת. הצעת התיקון לחוק של חברי הכנסת איציק וכץ תאריך את התקופה בגינה ניתן לתבוע מכח החוק ב-5 שנים, וכך הם מקווים, יוגשו יותר תביעות ותוגשם מטרת החוק.
פסק הדין בתיק בג"צ 1758/11 גורן נ' הום סנטר, אשר היה זרז להצעת התיקון לחוק, מהווה דוגמה מובהקת לבעייתיות שבצורתו הנוכחית של החוק. בפסק דין זה, אשר ניתן על-ידי בית המשפט העליון במאי האחרון נקבע כי, העותרת אכן הופלתה לרעה בשכרה, ללא הצדקה. עם זאת, פסק בית המשפט כי, משום שהתביעה דיברה על תקופה העולה על זו האמורה בחוק, הרי שלא ניתן לפצות את העותרת חרף האפליה.
נוצר אבסורד בו בית המשפט הגבוה לצדק מכריז כי, אכן התקיימה אפליה על-רקע מגדרי, אך באותה נשימה הוא אינו מסכים לשפות את העותרת. הצעת התיקון לחוק שכר שווה תאריך את התקופה בגינה מאפשר החוק לתבוע את המעסיק ל-7 השנים שלפני התביעה, וכך תמנע מצבים דוגמת פסק הדין ותקדם שוויון בשוק העבודה.
הפגיעה תהיה בעבודתה של האשה
פסיקה נוספת שניתן לומר עליה כי היא סותרת את רוח הצעת החוק ואף יוצרת אפליה עקיפה, היא בעניין ע"א 2103/12 מלכיאלי נגד פקיד שומה אשקלון. במקרה זה נקבע כי, בני זוג נשואים העובדים יחד בעסק שבבעלותם, יחויבו בשומת מס אחת.
הפסיקה בעניין מלכיאלי פוגעת כמובן בהכנסתו של הזוג העובד בעסק המשותף, ולפיכך היא פוגעת בעקיפין באשה העובדת ועומדת על כן בסתירה למגמת הכנסת לקידום מעמדה בשוק העבודה. במישרין לא קבע בית המשפט דבר בנוגע לנשים, אך המציאות מלמדת כי, כאשר נתקל זוג נשוי בתמריץ שלילי ליציאתו של אחד מהם לעבודה, הרי שברוב המקרים תהיה זו האישה שתפסיק את עבודתה.
בעבר אפשרה הלכת קלס לזוג שעבד יחד בעסק שבבעלותו, להוכיח כי משכורתם הנפרדת אינה אמצעי להימנעות מתשלום מס, וזוג שעמד בנטל ההוכחה נהנה מחישוב מס בנפרד. כיום, לאחר פסק הדין בעניין מלכיאלי, צומצמה אפשרות זו במידה משמעותית.
לא למותר לציין כי בפסק הדין בעניין מלכיאלי קרא בית המשפט לרשות המחוקקת, לעשות את מלאכתה ולתקן את ההוראות הרלוונטיות בפקודת מס הכנסה, תוך שהוא מכיר בכך שמדובר בהוראות שאינן תואמות את רוח התקופה והמגמה הרווחת, אשר נועדה לעודד נשים לצאת לעבודה.

תאריך:  16/08/2012   |   עודכן:  16/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוק שכר שווה לעובד - לא בפסיקות בתי המשפט?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מאלצים גרושות לשלם מס הכנסה  ל"ת
בפנסיה של הגרוש  |  22/08/12 00:32
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר רון בריימן
לנוכח גילויי ההמרדה והקריאה לעריקה המושמעים על-ידי גורמי שמאל קיצוני, ולנוכח הקריאה לדרג הביטחוני שלא להישמע לדרג המדיני כנהוג במדינה דמוקרטית, אני מוצא לנכון לפרסם כאן מאמר שפרסמתי בהארץ ב-13.10.04. הכותרת שנתן אז הארץ למאמרי היתה: מיהו סרבן אמיתי
ד"ר חיים בר
עבודת מחקר שנעשתה בישראל בשנות ה-80 בקרב ניצולי שואה הגיעה לממצאים חד-משמעיים לפיהם נמצא של"דחק" מנטלי ופיסי ממושך יש תפקיד מכריע בהתפתחות הפרעות פונקציונליות כרוניות במערכת העיכול
נרי אבנרי
7 שנים חלפו מאז רודן עקר אלפי יהודים מביתם כדי לחלץ את עורו מכתב אישום. 7 שנים אני נובר בפצע. רוצה אותו פתוח, מדמם. בזכות הפצע הפתוח אני רגיש יותר לאחים, כועס יותר על אחים. לא שוכח, ולא סולח. הלכתי לארכיון...
ראובן לייב
מאז דוד בן-גוריון, אדריכלה של מדינת ישראל, לא קם למדינה מנהיג בשיעור-קומתו. בעצם הימים האלה, שבהם מנשבות רוחות-מלחמה, זקוקה ישראל יותר מכל לאחד שכזה, אבל, אללי, הוא אינו בנמצא!
אברהם פכטר
לתקוף או לא לתקוף - זאת השאלה. התקשורת עוסקת בכך, בצורה אינטנסיבית, תוך מתן אפשרות לאנשי ציבור בעבר ובהווה ואנשי ביטחון (בדימוס) להביע דעתם בפומבי. יש הטוענים כי השיח הביטחוני הוא הכרחי וחשוב במדינה דמוקרטית ולעומתם טוענים, שמרוב שיח, פטפטת וברברת - יש סכנה ביטחונית למדינה. יש טעם בשתי הדעות - אך אסור לעבור את הגבול הלגיטימי בין שיח ציבורי ענייני לבין שיח ביטחוני שמסכן בצורה ממשית את ביטחון ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il