- אוכלים כמות מאוזנת של פחמימות: פחמימות ריקות וסוכרים מעלים את הסוכר בדם בבת אחת וגורמים להפרשה מרובה של אינסולין כדי להכניס את הסוכר לתאים, ולחולשת הטחול. הן הרפואה הסינית והן הרפואה המערבית, ממליצות על אכילת 6-5 ארוחות קטנות ביום, שבכל אחת מהן מידה מאוזנת של פחמימות וחלבונים. כך נשמור על סוכר מאוזן בדם ונמנע מבולמוסי אכילה;
- צורכים גם מזונות מחממים: בקיץ חשוב לאכול מזונות מקררים, אבל לא לחיות על אוכל קר בלבד. גם בשיא החום, חשוב שלפחות ארוחה אחת ביום תהיה ארוחה מבושלת שתתבסס על ירקות מבושלים או מוקפצים, קטניות, דגנים ובשר. אפילו אוכל שמאוחסן בקופסה בעבודה מספר שעות, עדיין שומר על האנרגיה המחממת שבו ועדיף על אוכל קר;
- ירקות מחזקים: דלעת, בטטות, גזרים, וגם אספרגוס וחצילים, נחשבים למחזקי טחול. אכלו גם מלפפונים, סלק, (שנחשב גם למחזק דם), פטריות, קישואים, תפוחי-אדמה ותרד. הכי אידיאלי - הקפיצו את הירקות על להבה גבוהה במשך 3-2 דקות וכך החום יישמר בתוכם ויעניק אנרגיה מחממת לגוף;
- קטניות ודגנים: צרכו אורז, עדשים, גריסי פנינה, שיבולת שועל, סויה קינואה ותירס;
- פירות: איכלו עד שלושה פירות ביום כדי לספק את הצורך של הטחול במתיקות. זכרו: עודף פירות יחליש את הטחול. איכלו: אבטיח, אגס, אננס, אפרסקים, מלון, תפוחים, מנגו, ענבים (החמוצים יותר);
- בשר: הגוף עובד קשה כדי לפרק בשר הנחשב למחמם ומתעכל לאט. מומלץ על אכילת בשר / עוף פעמיים בשבוע וביתר השבוע העדיפו קטניות ודגנים וצרכו בעיקר דגים;
- חריף זה טוב: הוסיפו מדי פעם משהו חריף לתפריט שלכם - פלפל, בצל, ג'ינג'ר. החריף מייזע ומקרר, מנקה (ג'ינג'ר), משפר את זרימת הדם ומסייע בהנעת האנרגיה (בצל).
|