X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הכתום הכתום הזה. הדלעת - בריאות במיטבה [צילום: AP]
דע את הדלעת
לדלעת המוזכרת בתלמוד כאחד מסימני האכילה "קרא" - שפע של ויטמינים, מינרלים וערכים תזונתיים בנוסף לטעמה המתוק והעסיסי לכבוד חג ראש השנה: מתכון בריא וטעים לעוגת דלעת

ראש השנה בפתח ואיתו סעודת החג. הדלעת נחשבת לפרי בהגדרה המקראית, אך בישראל אנו משתמשים בה בעיקר כירק וכתוספת למאכלים. הדלעת מוזכרת בתלמוד כסימן אכילה של המינים ("קרא") בסעודת ראש השנה יחד עם שעועית, כרישה, סלק ותמר (רוביא, כרתי, סלקא ותמרי).
מה אנו יודעים בעצם על הדלעת?
הדלעת, כמו כל הירקות והפירות הכתומים, מכילה בין השאר בטא-קרוטן, ויטמין C וויטמין E ועוד רכיבים נהדרים שתורמים לבריאות ולראייה טובה יותר.
מלבד מרקמה הרך וטעמה המתוק, יש לדלעת יתרונות רבים שרובנו כלל לא מודעים אליהם. היא מכילה כמות נמוכה מאוד של שומן וקלוריות, אבל עשירה במינרלים, בוויטמינים ובחומרים מזינים אחרים. בגלל ערכה הקלורי הנמוך (רק 33 קלוריות ל-100 גרם) היא נחשבת לירק שאפשר לאכול בצורה חופשית בדיאטה והיא גם בריאה ומזינה מאוד בשל הכמות הגבוהה של סיבים וויטמינים שנמצאים בה.
הדלעת שייכת למשפחת הדלועים (כמו גם המלפפון, הקישוא והדלורית) וצבעה הכתום תורם לה, בנוסף לכמות הגבוהה של בטא-קרוטן (פרו ויטמין A), גם מינרלים שונים כמו אשלגן, השומר על מאזן הנוזלים בגוף ועוזר ביצירת אנרגיה. יש בה גם ויטמינים רבים, ביניהם ויטמין C, ויטמין B וויטמין E. היא מכילה סיבים תזונתיים רבים, ובכך תורמת לתחושת שובע, והיא קלה לעיכול.
מומלץ ליהנות גם מגרעיני הדלעת, אך יש לאכול מהם במתינות, כיוון שהם מהווים מקור לשומן ולקלוריות בתפריט.
היתרונות הרבים שיש בדלעת מפריכים את המשפט 'אין דבר כזה טעים ובריא'. מגוון המאכלים שאפשר להכין מהדלעת הם רבים ומגוונים - מתוקים ומלוחים, אפויים ומבושלים. והדבר הכי חשוב - הטעם המתוק שלה פשוט ממכר.
אז עכשיו יש יותר מאשר כמה סיבות מעטות כדי שתשקלו להוסיף את הדלעת לתזונה הקבועה שלכם לאורך השנה ולא רק בסעודת החג - להלן מתכון לעוגת דלעת:
עוגת דלעת
(באדיבות חנה שייף / שומרי משקל)
30 פרוסות; כל פרוסה מכילה 31/2 נקודות פלוס
חומרים:
1/2 3 כוסות קמח תופח
2 כפות גדושות סודה לשתייה
1 כף קינמון
1 כפית מלח
1 כפית אגוז מוסקט
1 כוס סוכר + ממתיק מלאכותי השווה לכוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס רסק תפוחי עץ (ללא סוכר)
4 ביצים טרופות
2/3 כוס מיץ תפוזים (טרי או מתרכיז)
1 כף תמצית וניל
2 כוסות גדושות דלעת מבושלת מסוננת ומעוכה גס
תרסיס שמן, 3 תבניות מאורכות
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום בינוני.
בקערה מערבבים את החומרים היבשים, השמן וחצי כוס רסק תפוחים.
בקערה נפרדת מערבבים את כוס רסק התפוחים עם שאר המרכיבים הרטובים.
מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגה לרטובה. מערבבים אחרי כל תוספת עד לקבלת עיסה אחידה.
משמנים בתרסיס שמן את התבניות ויוצקים את התערובת באופן שווה לתבניות.
אופים כ-50 דקות עד שהמאפה מזהיב וקיסם יוצא יבש.

הכותבת היא דיאטנית 'שומרי משקל'.
תאריך:  04/09/2012   |   עודכן:  04/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אפרת שגיא-שפי
ילדים ובני-נוער רבים משחקים במחשב שעות ארוכות ותוך ריכוז גבוה, מה שעלול לגרום להפרעות בראייה    בהייה ממושכת במסך גוררת תחושה של יובש בעיניים    ילדים עלולים לסבול מכאבי ראש בשל הצורך של העיניים להסתגל לרמות שונות של התאורה בחדרם ובמסך המחשב
דפנה זיו-בוסאני
מומלץ להוסיף דבש למשקאות חמים לאחר קירור המשקה    כשרוצים לאכול דג שבשרו עשיר באומגה 3, מומלץ לאכול: פורל, הליבוט מקרל או סלמון    תכולת הסוכר ברימון הינה גבוהה
חיים נוי
מופע הבידור והזמר המשובח ביותר החודש הוא כנראה "מרוב אהבה", ערב שירים ומערכונים של יוסי בנאי    נבחרת של מיטב הכישרונות, יוצאי בית צבי, מגישים פנינה מוזיקלית המשובצת במיטב היצירה השנונה והאהובה של מי שנחשב לאחד מחשובי האמנים והיוצרים הישראלים בתקופה האחרונה
יעל גתי
מחקרים מגדירים את הרימון כ"מזון פונקציונלי", מקור טבעי לבריאות האדם    בנוסף להיותו מקור מצוין לויטמין C, ונוגדי חימצון חזקים, ברימון ישנן תרכובות חומרים פוליפנולים, וכן אנטוצאנינים וחומצות שומן מיוחדות המעניקות לרימון תכונות בריאותיות אלו
רפי סוויד
יוצאים לאירוע, לארוחת חג או נוסעים לחופשה וחוששים להפקיר את הבית? בני משפחה וחברים עסוקים מדי כדי להגיע ולשמור על מבצרכם? איך לצאת לאירוע או לחופשה בלב שקט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il