X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מנשה שאול פרשן לענייני המזרח התיכון מגזין מראה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
כשהחירות, השכל הישר והמודרנה מתעטפים בחיג'אב למרות הערפול בעתידה של סוריה, נראה כי שקיעת משטרו של אסד מבשרת עתיד פחות גרוע מן המצב הקיים, היות שמדובר בנפילתו של אויב מר המביא את אירן לגבולה של ישראל מצפון ומצפון מזרח
▪  ▪  ▪
הכל על-פי המסורת [צילום: פלאש 90]
משטר של תפילות
אדוניס: "זהו משטר שבמקום לספק שירותי רפואה לחולים, הוא קורא להם להתפלל להבראתם".

שנה רעה לציר הרשע
השנה החדשה אינה מבשרת טובות לציר הרשע אירן-סוריה-חיזבאללה:
  • משטרו של אסד בסוריה הוא על סף קריסה. סגן שר החוץ הסורי פייסל מִקדאד הגיע לוונצואלה בחיפוש אחר מקלט לבשאר אצל ידידו הוגו צ'אבז.
  • אירן נפרדת משנה קשה המסמלת מצוקה כלכלית שגרמו הסנקציות שהופעלו נגדה במרוצת 2012. מחיר הדולר עלה מ-14 אלף ריאל ל-30 אלף, כלומר האזרחים איבדו כמחצית מערך חסכונותיהם.
  • האיותאללה בטהרן עומדים לאבד את סוריה, משענתם בעולם הערבי, שבה הם משקיעים זה שלושה עשורים. בלקסיקון האירני, סוריה נקראת שרשרת הזהב, משום שהיא חובקת את העולם הערבי הסוני מצפון ומגבירה את ההשפעה האירנית בארצות ערב.
  • חיזבאללה נמצא בצרה צרורה. ההילה שבה הוא מתהדר הנקראת "ניצחון אלוהי" בעקבות מלחמת לבנון השנייה מאבדת מקסמה, בשל השתתפותו בהריגת מוסלמים סונים בסוריה. מקורות ביון מערביים מעריכים כי אלף מלוחמי הארגון נלחמים לצד כוחות המשטר הסורי. כמעט מדי יום מגיעים ללבנון גופותיהם של הרוגים מחיזבאללה בארונות.
  • עזיבתם של חאלד משעל ואנשיו את סוריה וניתוק יחסיהם עם אירן מצמצמים את ההשפעה האירנית ברצועת עזה. הקשר ההדוק של שליטי אירן עם הג'יהאד האיסלאמי אינו מפצה על אובדנה של הנהגת חמאס.
  • עתידה של סוריה אחרי עזיבת אסד אינו ברור. הקשת הפוליטית המתנגדת למשטר אסד אינה עשויה מעור אחד. היא מורכבת מ-55 פלגים, ש-11 מתוכם הם של ארגוני טרור – מרביתם זרים. מהם ארגון "נצרת אלאיסלאם" שחבריו הם רוצחים מקצועיים מצ'צ'ניה ואפגניסטן. הללו הכריזו כי בשאר אסד הוא סוכן ציוני, וכי אחרי חיסולו הם יצעדו לרמת הגולן. המורדים מתנגדים להם וכבר פרסמו הודעה המבטיחה שיצאו למלחמה נגדם עם חלוף משטרו של אסד.
למרות הערפול בעתידה של סוריה, נראה כי שקיעת משטרו של אסד מבשרת עתיד פחות גרוע מן המצב הקיים, היות שמדובר בנפילתו של אויב מר המביא את אירן לגבולה של ישראל מצפון ומצפון מזרח.
האויב הזה נחלש במלחמה פנימית שקורבנותיה מגיעים ל-60 אלף לפי פרסומי האו"ם.
מין חוקה שכזאת
מתוך למעלה מ-16 מיליון ו-760 אלף בני אדם השתתפו במשאל העם על החוקה במצרים ו-10 מיליון ו-690 אלף מתוכם אמרו לה – כן. מספר בעלי זכות ההשתתפות במשאל הוא 51 מיליון ו-200 אלף. מתוכם רק 20 אחוז הצביעו בעדה. האם זהו רוב? השאר, כ-80 אחוז, הם המחרימים, המתנגדים וכאלה שלא השתתפו במשאל מסיבות אחרות.
ימים ספורים לפני קיום המשאל, קראו חלק מן הגופים המרכיבים את האופוזיציה למתנגדים להשתתף במשאל ולהצביע נגד החוקה. וכך נחלקה האופוזיציה בין מצביעים נגד החוקה ובין המחרימים אותה. כוחם התבזבז, וכך התאפשר לאיסלאמיסטים להעביר אותה.
כמו בכל המדינות המתוקנות, על חוקה להתקבל ברוב מכריע ובקונסנסוס, כי היא אמורה לקבוע את העקרונות שעליהם אין כמעט מחלוקת, כגון שוויון בפני החוק, כבוד האדם, חירויות, מלחמה בעוני, בבערות, ונשיאה שוויונית בנטל ובחובות. כל אלה לא נכללו בחוקה המצרית שהפכה למצע מפלגתי של "האחים המוסלמים" והסלפים, חוקה המבטלת את זכויות הקופטים, ושהמיעוטים והנשים לא השתתפו בכתיבתה.
על כך אמר המשורר הסורי אדוניס הגולה בצרפת: "זהו משטר שבמקום לספק שירותי רפואה לחולים, הוא קורא להם להתפלל להבראתם".
מדעים מועילים ומדעים משחיתים
האופוזיציה במצרים טוענת כי "האחים המוסלמים" והסלפים אינם מסוגלים לשלוט, וזאת משתי סיבות:
הראשונה היא כי הם חסרי ניסיון בתחום הממשל והמנהל. מאז הקמת תנועתם ב-1928, אף פעם לא היו בשלטון ולא התנסו בפתרון האתגרים השלטוניים. הסיבה השנייה נעוצה בהחרמתם של מקצועות הלימוד במדעי הרוח והחברה, כגון מדעי המדינה, כלכלה, מנהל וספרות. זאת היות שמייסדיה של תנועת "האחים המוסלמים" חסן אלבנא וסייד קוטוב חילקו את המדעים למשחיתים ומועילים. המשחיתים הם אלה המוזכרים לעיל. ואילו המדעים המועילים הם ההנדסה, הרפואה, הרוקחות וכמובן – ההלכה המוסלמית.
ואכן, מרבית מנהיגי "האחים המוסלמים" התמסרו למקצועות הנ"ל. נשיא מצרים מוחמד מורסי למד הנדסה; חלק מרוצחי סאדאת הם מהנדסים ורופאים; איימן אלדואהרי הוא רופא ילדים; אוסמה בן-לאדן למד הנדסת בנין; מחמוד אלזהאר הוא רופא; יחיא עיאש הוא מהנדס; האיסלאמיסט התוניסאי חמדי אלג'באלי הוא מהנדס, והמנהיג הרוחני של "האחים המוסלמים" במצרים, מוחמד בדיע, הוא וטרינר.
סוד השרידות
סעודיה הודיעה כי תקציבה לשנת 2013 הוא חסר תקדים בתולדותיה – 221 מיליארד דולר – פי-שלושה מתקציבה של ישראל לשנת 2012, המגיע ל-272 מיליארד ש"ח (כ-73 מיליארד דולר). לסעודיה יש עודף של 44 מיליארד דולר בתקציב לשנת 2012.
עיקר הכנסותיה של סעודיה באות מן הזהב השחור שתפוקתו מגיעה ל-3.5 מיליון חביות ליממה, והיא עולה ויורדת בהתאם לתנודות השוק העולמי. רזרבות הנפט של סעודיה מספיקות ל-120 שנה.
עושרה של סעודיה הוא הערובה העיקרית לכך ששרדה את זוועות האביב הערבי, שכן בעקבותיו הקציבה הממלכה 135 מיליארד דולר לדיור, וזאת למרות שרבע מהאוכלוסיה מתקיימים משבע עשר דולר ליום. סעודיה אינה חוששת מהתקוממות פנימית, אלא דווקא מן האיום האירני.
אסור לברך נוצרים בחגיהם
אחרי אישור החוקה האיסלאמיסטית במצרים, חששותיהם הגוברים של הליברלים מעליית השפעתם של "האחים המוסלמים" והסלפים המתכוונים להכתיב אורחות חיים שמרניות וקנאיות – מתבררים כנכונים. כך, למשל, גוף איסלאמיסטי הנקרא "רשות התיקון" פרסם הלכה ("פתווה") האוסר לברך את הנוצרים (שבמצרים מונים כ-10 מיליון) בחגיהם הדתיים כולל חג המולד. הנימוק לכך הוא כי חגי הנוצרים נוגדים את אמונתם של המוסלמים המכחישים את צליבת ישו או את קומו לתחייה.
לקנאי האיסלאם במצרים יש מתחרים. בסעודיה עצרו השלטונות 41 פועלים זרים נוצרים שהתכוננו לחגוג את חג המולד, ואילו שלטונות אירן אוסרים המראת מטוסים בעת קריאת המואזין לתפילה. איסור ההמראה יימשך 30 דקות אחרי קריאת המואזין, על-מנת לאפשר לנוסעים להתפלל.
לבוש צנוע בכור הגרעיני
בכור הגרעיני בבושהאר מועסקות נשים רוסיות כטכנאיות ופקידות.
חבר הפרלמנט האירני מהדי מוסאווי נג'אד המייצג את העיר דשתסתן שבאזור בושהאר, הביע צער על כך שהנשים הרוסיות המקבלות מן הקופה האירנית תוספות שכר תמורת הסכמתן להתלבש בצניעות בהתאם למסורת האיסלאמית באירן, אך למרות זאת אינן רואות עצמן מחוייבות לנהוג בהתאם להסכמתן.
החוק האירני מחייב את הנשים לכסות את גופן ואת שערן במקומות ציבוריים. הוא גם אוסר על מעורבות של נשים וגברים שאינם קרובי משפחה. מהדי מוסאווי מאשר את הידיעה, למרות ההכחשות של סגן שר החוץ האירני.

לאתר מגזין מראה
המחבר הוא פרשן לענייני המזרח התיכון.
תאריך:  05/01/2013   |   עודכן:  05/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צלילי השריעה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מישהו כאן לא קורא נכון את המפה
הגוי..  |  6/01/13 18:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות העולם הערבי
אריאל י. לוין
גם גולות הן כלי נשק    חשיפת המסתערבים בכפר טמון עלולה להביא לתוצאות קשות בהרבה בעתיד    אבו-מאזן ירוויח מהסלמה בשטחים    צפון מאלי הפך למדינת טרור של אל-קאעידה    הגדר בגבול מצרים לא תפתור את בעיית הברחות הנשק
מרדכי קידר
נפילת סוריה: סיכום ביניים    עד עתה נהרגו במלחמת האזרחים כ-50 אלף איש משני הצדדים    מספר הפצועים גדול פי-כמה, ומספר הפליטים מחוץ לסוריה ואלה שנותרו בתוכה - עולה על שני מיליון
עידן יוסף
בכיר בתנועת האחים המוסלמים במצרים קורא ליהודים שעלו לישראל לשוב למצרים
יורם אטינגר
התסיסה הגוברת באלג'יריה, בירדן ובמדינות המפרץ הפרסי והפיצול בסודן, בעירק, בתימן, בלוב ובסוריה, מעידים שצפויה התפרצות נוספת של הר הגעש ברחוב הערבי
דרור אידר
פרופ' אפשין אליאן נולד באירן, נרדף ע"י משטר האייתוללות וקיבל מקלט בהולנד - שם הפך לפילוסוף ולמבקר חריף של האיסלאם    בראיון בביקור בישראל הוא מדבר על "הרפיון האירופי מול האיסלאם הקיצוני"    על המוטיבציה האירנית הוא אומר: "השנאה היא דלק לחיזוק הטוטליטריות"    ועל הפלשתינים: "הם לא חשובים בעיני מדינות ערב"    שיחה והתפכחות
רשימות נוספות
קריקטורות אנטישמיות בעיתון ערבי בטורונטו  /  יהונתן דחוח-הלוי
סוריה תשלם 338 מיליון דולר לחטופי ה-PKK  /  איציק וולף
חאלד משעל הגיע לרצועת עזה  /  איציק וולף
אשליית האחדות  /  נורית גרינגר
שנתיים אחר המבול  /  מרדכי קידר
ירדן - האתגרים המורכבים ומאזן ההרתעה  /  אודי דקל, אורית פרלוב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il