השקיעו את האנרגיה בטיול עצמו, באנשים שאיתכם, בנופים מסביב, היו נוכחים בכאן ועכשיו ולא עסוקים בחישובי קלוריות, תכנון ארוחות עתידיות וחשש תמידי מפני העלייה במשקל.
החשש הפנימי וההתעסקות האינסופית באוכל ובמשקל, מקשה עוד יותר לשמור על אכילה שפויה, והנאה מהחופשה. כמו-כן, ההתעסקות במשקל הינה כנבואה המגשימה עצמה וסופה להכשיל אותנו. סמכו על עצמכם, על הגוף שלכם שישמור על איזון קלורי ללא צורך ב"שומר ראש". כלומר, אם אוכלים יותר מהתכנון בארוחה אחת, לא להכריז "היום אבוד" או לחלופין "מעכשיו רק סלט", אלא הקשיבו לגוף לתחושת הרעב והשובע והמשיכו לפי הקווים המנחים הבאים:
ארוחת בוקר
הקפידו לאכול ארוחת בוקר בריאה ומזינה, הכוללת חלבונים. ארוחת בוקר מהווה פתיח מוצלח ליום רגוע ומאוזן של חופשה או טיול, בפרט כאשר ייתכנו הפרשי זמן גדולים מהרגיל עד לארוחה הבאה, עקב שהייה בשטח. תורמת לשבירת צום הלילה, חידוש מאגרי האנרגיה, איזון רמות רעב ושובע לאורך היום ולתחושת עירנות.
בארוחת הבוקר חשוב לכלול: חלבון, פחמימה ומקור לויטמינים ומינרלים. לדוגמא: שייק ארוחת הבוקר של הרבלייף, המכיל 17 גרם חלבון ו-23 ויטמינים ומינרלים, אותו ניתן לנייד ולארוז בצורה נוחה או כריך מלחם מלא עם חביתה, גבינה וירקות או דייסת שיבולת שועל עם פרי וכדומה.
ארוחות ביניים
לרוב בטיולים אנו עסוקים בסיורים ושוכחים לאכול או דוחים את הארוחה עד לתחושת רעב קיצונית. כאשר מגיעים לאוכל מורעבים, האכילה הופכת מהירה יותר וכתוצאה מכך גם בכמויות גדולות מעל לצורכי הגוף.
אכילה זו גורמת לתחושה עייפות וכבדות לאחר-מכן, דבר המפריע גם להמשך הטיול. על-מנת להימנע מארוחות גדולות וכבדות, חשוב לשלב ארוחות ביניים. ניתן לקחת בתיק פירות, חטיפי חלבון, אגוזים, שקדים וכדומה וכך מגיעים נינוחים לארוחות וניתן לאכול ב"מתינות", לטעום מכל מה שרוצים במידה.
שתייה
השתייה המומלצת ביותר היא מים. מים אחראים לתפקוד תקין של הגוף, תורמים לעירנות ורעננות. המים ללא ערך קלורי ואף משחקים תפקיד בהגברת חילוף החומרים (שריפת קלוריות). לכן במיוחד כאשר מטיילים, לא לשכוח לקחת בקבוק מים וכמובן לשתות ממנו. נסו לצמצם שתייה מתוקה ו/או חריפה, התורמים קלוריות מיותרות.
ירקות
אוצר גולמי מן הטבע. הירקות מכילים ויטמינים ומינרלים החשובים לבריאותנו. כמו-כן, עשירים בסיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים תורמים לתחושת השובע לאורך זמן, לאיזון רמות הסוכר ולתקינות מערכת העיכול. מומלץ לשלב ירקות בכל ארוחה על-מנת ליהנות מהיתרונות הבריאותיים. בנוסף, ניתן לשלב סיבים תזונתיים בצורת תוסף.
רווח בתנועה
כל תנועה היא רווח נקי. הפעילות הגופנית חשובה לבריאות הפיזית והנפשית, תורמת לאיזון רמות הסוכר, איזון לחץ דם, מניעת כאבי גב ושמירה על בריאות העצם. כמו-כן, תורמת לשיפור המצב רוח ושחרור לחצים.
נצלו כל הזדמנות להיות פעילים: בטיול בחיק הטבע, בסיורים רגליים בעיר והליכה ממקום למקום - אם ניתן. במידה ומדובר בחופשת "בטן-גב", מצאו שעה ביום לעשות פעילות גופנית כמו: הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים וכדומה. לאחר-מכן, תרגישו רעננים וחיוניים מתמיד.
"אכול כפי יכולתך" - עושים חושבים
חשוב לשים לב בחופשה למוקשים כגון: בופה ומסעדות "אכול כפי יכולתך". במצבים אלו אנו אוכלים הרבה מעבר ליכולת הגוף. מחקרים מראים, כי ככל שהמגוון גדל, כך גם הכמות שאנו אוכלים גדלה. על-מנת לא לסיים ארוחה בתחושת מלאות וכבדות, מומלץ לעשות סיבוב ראשון ללא צלחת ולבחור מה רוצים לאכול ורק לאחר-מכן להתחיל למלא צלחת. כאשר מסיימים את הסיבוב הראשון, כדאי לבדוק האם מרגישים שובע וסיפוק לפני שממשיכים לסיבוב הבא באופן אוטומטי. במידה וכן - אין צורך להמשיך לאכול. במידה ולא בדקו מה יגרום לתחושת השובע והסיפוק והתמקדו בו.
לסיכום: בעזרת הכנה ואימוץ מספר כללים, ניתן לצאת לחופשה וליהנות ללא חשש מעלייה במשקל.