משנה מקום אינו משנה מזל בהכרח. מסעדת "אושן" שבהרצליה פיתוח, היא הוכחה ניצחת לכך. זו פשוט אותה הגברת בשינוי האדרת.
עובדה: במשך 16 שנים רצופות היא שיגשגה במשכנה הישן שברחוב משכית, ועכשיו היא ממשיכה לשגשג לא פחות גם במשכנה החדש שברחוב
אבא אבן הסמוך. השוני ניכר רק בתפריט בעוד שבעבר הוא היה מבוסס, בעיקר, על דגים ופירות-ים יש בו עתה גם תוספת יפה של בשרים ופסטות, ואף מרקים במגוון-טעמים.
"אושן" היא מסעדה ותיקה, היודעת היטב לצעוד עם הזמן. בגרסתה החדשה היא מרווחת מאוד ועונה כנדרש על צרכי סועדיה, הממלאים אותה מדי יום עד אפס מקום. יש בה מספר סוגי תפריטים, היפים לכל טעם וכיס. היא גם מכבדת קופונים, המתפרסמים באתר הבית שלה, והמוזילים מאוד את הארוחה בין כתליה.
שבחים והלל
מן המנות הראשונות בתפריט העסקי בחרנו ב"סלט של בריאות", שהורכב מירקות-שורש בויניגרט, נענע ודבש, עם ציפוי של בוטנים קלויים. הייתה זו מנה מרעננת מאוד ופתיח נפלא לבאות אחריה. בת הזוג, לעומת זאת, הימרה על פטה כבד-עוף, עם קונפי-דלעת, קינמון והל, שהוגש עם טוסטונים קלויים - מנה שזכתה אף היא לשבחים והלל.
מן הראוי להודות שגם המנות העיקריות הוכיחו את עצמן לטובה. היו אלה צ'יקן קארי ושרימפס-תפוחים. שתי המנות הוגשו על מצע של אורז בסמטי ושחו ברוטב עסיסי ומתובל כיאות. בתור שכאלה הן רק היטיבו מאוד עם העוף והשרימפס.
לקינוח הוגש לנו פאי-תפוחים חם, מבצק פריך, עדין ורך, אפוי ממש ביד אמן, כשהוא טובל בקינמון ואגוזים, עם כדור של גלידת וניל-צרפתי משובחת. בצידו לגמנו אספרסו כפול ומים מינרליים צוננים, שהחיו את נפשנו מאוד.
שילמנו 225 שקל, כולל תשר של 15% לשרות מצויין, ואת "אושן" זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.