עוגות שונות, במיוחד כאלה המבוססות על שומן צמחי (פרווה), מכילות שומן טראנס בכמויות גדולות. שומן זה מכביד מאוד על הגוף וגורם לתחושות עייפות. במקום אותן עוגות, מומלץ לצרוך פירות, אך גם זאת כדאי לעשות במשורה מפני שפירות מכילים סוכר. מבין הפירות כדאי להעדיף פירות דוגמת אגס, תפוח ותפוז על-פני אבטיח.
ניתן לסכם ולומר, שארוחת הצהריים האידיאלית ביום העבודה צריכה להכיל כמות מינימלית של שומנים, המכבידים על הגוף ומאטים את זרימת הדם והחמצן לרקמות השונות, וכמות מינימלית של פחמימות ריקות וסוכרים, הגורמים לקפיצה ברמות הסוכר אשר לאחר זמן קצר גורמת לנפילה בסוכר ולעייפות, וחוזר חלילה. חשוב לשים לב, כי גם משקאות ממותקים מכילים כמויות סוכר נכבדות ולכן מומלץ להימנע גם מהם ולהעדיף מים על פניהם.
ארוחת צהריים העונה לעקרונות שהוזכרו לעיל, תוכל לכלול סלט ירקות בתוספת של ירקות קלויים ומבושלים, קינואה מבושלת וחזה עוף. ארוחה נוספת עשויה לכלול מנת דג (מבושל או בגריל / תנור) ביחד עם שעועית ירוקה או ירק מבושל אחר ואורז מלא או כוסמת. לשתי הארוחות המוצעות ניתן להוסיף מרק ירקות או מרק אחר שאינו מבוסס על פרופיל שומנים גבוה (דוגמת מרק על בסיס שמנת) או על פחמימות דוגמת תפוח-אדמה או אטריות. מנה אפשרית נוספת היא מוקפץ עם מינימום שמן ובשר הודו או עוף לצד ירקות ומעט אטריות אורז או ביצים.
חשוב לזכור, כי בסופו של דבר שם המשחק הוא כמויות. ק"ג אוכל לארוחה בודדת היא כמות שאינה נדרשת לאף אדם. צריכה של המזונות הנכונים תאפשר שובע לאורך זמן מבלי להלעיט את הגוף במזון עודף.