משקאות אלכוהוליים מכילים אתנול ומפיקים אותם ממזונות שונים - דגנים וירקות עמילניים כגון חיטה, תפוחי אדמה, ענבים, אורז ועוד. יתרונות בריאותיים של שתיית אלכוהול בדרך-כלל מיוחסים לשתיית יין, ובפרט ליין אדום.
יין אדום מכיל נוגדי חמצון חזקים וגם רסברטרול, רכיב נוסף אשר מצוי בקליפות הענבים. לרכיבים אלו מיוחסת התועלת הבריאותית ללב. בשתיית יין אדום יתרונות הכוללים בין השאר: מניעת נזק לכלי דם, הפחתת הכולסטרול ה"רע" (LDL) ומניעת טרשת עורקים. אגב הרסברטרול נמצא בענבים אדומים וגם בבוטנים ובחמוציות. כדאי לדעת שגם יין לבן מכיל רסברטול, אבל ביין אדום כמות הרסברטרול גדולה יותר.