"קפה נואר", שהוא ביסטרו תל אביבי ותיק (רחוב אחד העם 43), מתהדר בשיק צרפתי אמיתי. לזכותו נזקפים כבר שנים ארוכות אוכל-גורמה ושרות מעולה. הוא חביבו של הדור הצעיר ובתור שכזה ניכרים בו חיים תוססים במרוצת כל ימות השבוע. התפריט המוגש בו מבטיח גדולות ומבוסס, בעיקר, על בשרים ועל פסטות. לזכותו ייאמר שהוא גם מקפיד לשמור על רמה קולינארית גבוהה.
היינו בשניים, לעת צהריים, ועטנו תחילה על מנות ראשונות. דגמנו מרק שעועית שחורה וארבעה גלילים של פיתה דרוזית, ממולאים בבשר - שני מתכונים ייחודיים ל"קפה נואר", שהותירו בפינו טעם של עוד, והלוואי שיוגשו במסעדות נוספות.
בגלל העוגה
גם המנות העיקריות היו על הגובה. אני בחרתי בקבב של טלה, על מצע מעודן של טחינה גולמית, בלווית תפוחי-אדמה בתנור, עם בצל וגם עגבנייה מבושלת. בת הזוג, לעומת זאת, הלכה על שרימפס-קלמרי, עם לחם קלוי של הבית. ניכר היטב על שתי המנות שהן הוכנו ביד אמונה ואוהבת, כשאת צימאוננו הרווה לו בקבוק גדול של סודה צוננת.
רק הקינוח הותיר אכזבה. היה זה טארט-אגסים מעייף, שנעדר ממנו טעם הפרי ושהוגש די יבש, בצקי וקמחי. לעוגה שכזו מן הסתם לא פיללנו. לעומת זאת אספרסו כפול, שהוגש בצידה, התעלה על עצמו וחיפה על הפאשלה.
החשבון שהוגש הסתכם ב-270 שקל לשניים והוספנו עליו תשר של 15% לשרות שהיה קשוב ואדיב. את "קפה נואר" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינארי, רק בגלל העוגה, שהכשילה את מתן הציון המקסימאלי.