קולינריה כשרה היא מעצם טבעה בעלת מגבלות די קשות בבישול. הן אוסרות לערבב בשר עם חלב, ואת הבשר חייבים להמליח, גם חרף לחץ-דם מזנק. בתנאים שכאלה רק שף מנוסה ימצא את ה"מודוס ויוונדי", על-מנת להוציא את המוץ מן התבן.
שף כל יכול ומוצלח שכזה הוא, ללא שום ספק, מאיר אדוני, ששמו כבר הולך לפניו שנים ארוכות כגסטרונום מעולה, בזכות מסעדת האם התל אביבית "
כתית", שבה הוא מפליא לעשות. ועכשיו, במסעדת "לומינה" הכשרה, שזה מקרוב נפתחה (בקומתו הראשונה של מלון קרלטון התל אביבי, ברחוב אליעזר פרי 10), ייאמר לזכותו שבכישרונו הגדול עלה בידיו להתגבר על מגבלות הכשרות ולהפיק מהפרודוקטים הקולינריים המוכשרים גורמה שאיננו פחות ממושלם.
מסעדת "לומינה" נשקפת אל מול נופו הכחול של הים התיכון. היא מרווחת ומעוצבת היטב, כידו הטובה של מלון הנושא חמישה כוכבים. היינו בה שניים, לעת צהריים, והוצע לנו תפריט של אוכל עסקי, כשהארוחה מתומחרת על-פי המנה העיקרית, בעוד ששתייה וקינוח נגבים בנפרד.
מנה מהממת לפתיחת-תיאבון הוגש לשולחננו לחם הבית, פריך ומדושן-עונג, עם ממרחים של פפריקה וגוואקמולה, ואז אף הגיעה מנה ראשונה, שבחרנו במשותף מתוך התפריט. היה זה קרפ הונגרי, במילוי של צלי-שפונדרה נפלא, מלווה פטריות-חורש בציר-עגל וטימין. את הטעם הפיקנטי לבצק המגולגל הוסיפו, אחר כבוד, תפוחי העץ והשזיפים המעודנים שהתכרבלו בקירבו.
מן המנות העיקריות נפל הפור על מנה חריפה של מאכל מקסיקני, שנשא את השם "רחובות טיחואנה". הייתה זו קדירה גדושת בשר של טלה, שהיה עשוי בגריל-פחמים, בלויית כרוב מעושן, בצלים חרוכים בדבש, אפונה, קרם שעועית שחורה וצ'יפולטה מעושן. והיו גם בתוך העיסה הפיקנטית בוטנים בקרמל מלוח, סלסלת-ליים, שום ונענע. לצד המנה הוגשו ארבע טורטיות רכות, כשבסך-הכל זו הייתה מנה מהממת.
מנה לדוגמה בת הזוג בחרה באסדו של עגל-חלב, שבושל בבישול ארוך. המנה גם הכילה פולנטה רכה, פטריות מוקפצות, מחית של נוגט ופורצ'יני, עם תרד וכרוב שחור. גם מנה זו הייתה ממש לדוגמה. בצד שתי המנות הוגש לרווייה בקבוק גדול של סודה צוננת.
מבין שלושה קינוחים מפתים שהוצעו, בחרתי במרק קר אקזוטי, מרענן ומשיב נפש, של פירות מרוסקים וגלידות-סורבה, שהכיל תפוזים, אשכוליות, פסיפלורה, פניני-טפיוקה וקוקוס. בת הזוג בחרה בקרפ-סוזט, ברוטב סוכר, מיץ-תפוזים וליקר - שני קינוחים לליקוק אצבעות. והיה גם אספרסו כפול, מהביל וניחוח.
החשבון לשניים הסתכם ב-317 שקל ועיגלנו ל-360 שקל, כולל תשר עבור שרות מעולה. את "לומינה" של מאיר אדוני זיכינו במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, ועוד נשובה אליה מהר.