לוטס, מסעדת שף צרפתית חדשה ברוטשילד מבטיחה חוויה קולינרית ומקיימת. עם עסקיות ב-57 שקלים גם ביום שישי, מנות אסתטיות וטעימות, ושלל הפתעות שיוצאת מהמטבח ומוגשות בחינם בין המנות שהוזמנו.
לוטס, שמה הקדום של פריז, נפתחה בסילבסטר בבניין לשימור בשדרות רוטשילד בתל אביב. השף רוני גילמור העדיף שלא להאיר את הכניסה למקום או לתלות שלט על דלת הכניסה וכך נוצרת תחושה מחתרתית קמעה, כשנכנסים דרך לובי ישן של בניין מגורים, ופותחים בזהירות דלת עץ חומה. מאחורי הדלת מסתתר עולם אחר לגמרי. העיצוב בשחור ולבן משרה אווירה נקיה ונעימה. אדית פיאף מתנגנת ומשכיחה לאט לאט את נוף השדרה המתפרץ מן החלונות. המסעדה כוללת מספר חללים בגדלים שונים שמקנים פרטיות לסועדים.
פרט חיובי הנהוג במסעדת שף הוא מנות ביניים הנקראות "מעוררי טעם" ו"מנקי חיך" ולאספסוף - מדובר בנשנושים חינם. פרט לראשונה, עיקרית וקינוח שהוזמנו באופן רשמי טעמנו גם פיתה מיניאטורית עם יוגורט ופרגית בקארי, שננגסה במהירות. לחמניות קטנות שהוגשו עם רוטב איולי, בצל מקורמל וזיתים, שהיו מצוינים. המלצר היה בדיוק כמו המנות - מדויק ונעים. הוא גילה ידע רב בכל הקשור לתפריט היינות ולמנות עצמן, שהציג באופן תיאטרלי בעת ההגשה. היין עליו המליץ, פינו נואר 2004 של יקב הרי גליל (110 שקלים) היה בדיוק בהתאם לציפיות. קליל ופירותי. בין הראשונה לעיקרית נוגש גם משקה לימונענע שדיגדג את הלשון ברעננות.
המנות עצמן הוגשו באופן אסתטי ביותר, ולמי שאוהב לאכול בעיקר עם העיניים, כמוני, המראה היה נעים מאוד. מנת הריזוטו הייתה מורכבת מבטטה שעליה פוזר ריזוטו חצילים ומרווה ברוטב שמנת (52 שקלים). מנת שרימפס, אגוזי פקאן וארטישוק ירושלמי הייתה טובה. השרימפס היו טריים ובשרניים והארטישוק הירושלמי נימוח (50 שקלים).
בגזרת העיקריות: פפרדלה ברוטב פטריות ושמנת (55 שקלים). האטריה בושלה במקום והייתה רחבה ועבה מהרגיל. הרוטב היה מורכב ממגוון פטריות. מנת הלברק, ניוקי עשבי תיבול, בייקון, זיתים ולימון כבוש (92 שקלים) הייתה מצוינת. הניוקי היה רך מבפנים וקראנצ'י מחוץ היה עטוף בשכבות של בייקון מעושן ובלברק, שהיה עשוי במידה.
אבל הכיף הגדול עדיין המתין מעבר לפינה - הקינוחים. "ממרח שוקולד וחלבה" - מוס שוקולד וחלבה, עם שבבי שוקולד ואגוזים היה מעולה (30 שקלים). הבראוני שוקולד לבן הוגשה עם ורדים מיובשים ובזיליקום עם פירורי שוקולד לבן (32 שקלים) הייתה הפתעה בפני עצמה. עוגה בהירה, דביקה במידה שאי אפשר היה להפסיק לנקר ממנה.
בסיום הארוחה, שנמשכה מספר שעות, נשאנו את עצמנו בקושי אל עבר הבית.
לוטס - גורמה, צרפתי - רוטשילד 66, תל אביב