מסעדת
סימה הוותיקה השוכנת בשולי שוק מחנה יהודה, שעם השנים נהפכה למוסד של מעורב ירושלמי, פתחה סניף בתל אביב. בניגוד לפשטות ולחזות הבלויה במקצת של המזללה הירושלמית, בתל אביב יש לסניף של סימה חזות מצוחצחת, עם שולחנות עץ סדורים כמו חיילים, ויש בו כמובן גם בר. כאן המטבח נסתר מן העין, ובעקבות זאת התרחקו גם הניחוחות מחממי הלב של הבשר והתבלינים, ובמקום שירות זריז ולעתים בוטה, כאן קשובים ללקוח. אבל המקור הירושלמי שופע קסם, ואילו הסניף התל אביבי חסר ייחוד עד שאין להבחין בינו לבין מזללות בשר אחרות בעיר.
בשתי המסעדות יש אותו תפריט פחות או יותר ובשתיהן הארוחה נפתחת בכמה סלטים. בביקורי בסימה התל אביבית, הסלטים הטובים יותר היו של בטטות אפויות ברוטב חריף-מתוק וסלט שומר עשיר בלימון. טובים היו גם סלט טאבולה עם נענע וסלט חצילים במיונז, אבל הפיתה שהוגשה עם הסלטים היתה קרה, וביקשתי שיחממו אותה. למנה ראשונה הזמנתי קובה נבלוסיה, קובה ממולא בתערובת של בקר קצוץ ותבלינים ומטוגן בשמן עמוק. הקובה, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, היה טעים ושפע ניחוח של פלפל שחור.
טעמתי שתי מנות עיקריות. פתחתי בטורשנה, קציצות בשר מטוגנות ברוטב עגבניות בסגנון עירקי עם משמשים מיובשים וצימוקים. הקציצות הוגשו עם אורז לבן והיו טעימות אך התפוררו למגע המזלג. הפירות היבשים בושלו יתר על המידה ולכן היו לחים מדי והרוטב כולו היה מימי. בסך-הכל, זו לא היתה מנה מפתה. המנה השנייה שניסיתי היתה כמובן מעורב ירושלמי, המנה שהפכה את סימה למפורסמת עד כדי כך ששפים בעלי מוניטין בינלאומיים כמו ז'אן לואי פאלאדן, ז'ואל רובושון ומרק הברלן התחננו לבעלי המקום שייתנו להם את המתכון.
המנה מורכבת מלבבות, טחול וכבד של עוף שאותם מקפיצים על גריל פתוח ביחד עם נתחי טלה וכמות נדיבה של בצל ושום, ומתבלים בגרגרי ערער, פלפל שחור, כמון, כורכום וכוסברה. לכך נוסף עוד תבלין סודי שבעלי המקום מכנים "פלפל גאורגי". התוצאה נפלאה, שופעת טעמים ומתובלת עד שהיא סוחטת אנחת תענוג מהסועד. הזמנתי תוספת של צ'יפס, ובניגוד לטוגנים בירושלים שהיו תמיד שמנוניים, אלה בתל אביב פריכים ויבשים אם כי דלים בטעם. אבל ההנאה מהבשר היתה כה גדולה, שהדבר לא פגם במנה. לסיום שתיתי תה עם נענע שהוגש בכוס זכוכית גבוהה.
ארוחה עסקית בצהריים הכוללת סלטים, מנה ראשונה ומנה עיקרית עולה כאן 65 שקלים, וחצי ליטר טובורג מהחבית יוסיף לה 18 שקלים. בערב המחירים גבוהים יותר. אם אתם מחפשים אוכל טוב וזול, אני ממליץ לשבת אל הבר ולהזמין מעורב ירושלמי בפיתה, אולי עם תוספת של קולסלו, במחיר 40 שקלים לאדם.