חודש תשיעי, יותר נכון קרוב כבר לעשירי וזה החופש הראשון שלי מזה עשור. את הימים האחרונים לעצמאותי אני מקדישה לכל מה שלא הספקתי לעשות בחמש השנים האחרונות, כמו מי שהרגע אמרו לו שיש לו שבוע לחיות והוא בטירוף אמוק להספיק הכל. כבר פגשתי את כל חברי, הייתי ב-8 בתי קפה, ניקיתי את הבית (פעמיים) וכל זה בשלושה ימים וקצת.
למסעדת
פביאנה פסטה בכיכר רבין הגעתי עם כל הסימפטומים של צירים מתקדמים (או שזה רק עייפות?). מדובר במסעדונת כמו המסעדות האלה שרואים בחו"ל - פינתית, קטנה, שקטה, ביתית שלא מחפשת להיות מה שהיא לא וכך מפתה אותך להיכנס פנימה, גם אם היא לא ה"בראסרי" הסמוך.
פביאנה היא, כמו שבטח כבר הבנתם, מסעדה המתמחה בפסטה. היום שרובינו טוענים להיות מומחים למשהו קשה להאמין לכל מומחה, אבל אחרי ארוחה בפביאנה הבנתי שאת הציניות שלי הייתי צריכה להשאיר מחוץ לדלת, בפביאנה מומחים לפסטה נקודה.
המסעדה קיימת כבר שנה וחצי ויש לה גם אחות בת שלוש בגרוזנברג פינת נחלת בנימין. המקום מציע שתי עסקיות שוות במיוחד שכדאי לנסות, האחת מוגשת בצהריים (41-51 ש"ח) והשנייה בערב (59 ש"ח).
שתי העסקיות עובדות על אותו עיקרון של מנה ראשונה, עיקרית, שתייה וקינוח. לעסקית של הערב מצטרפות גם המנות הבשריות.
לראשונה הזמנתי גלילת חציל קלוי ממולאת בגבינת עיזים עם רוטב פסטו טרי, בלסמי ופלפלים אדומים קלויים - מעדן לאוהבי החציל ובעלי האהוב הזמין לו פטה עוף שטען לתואר "מצוין" ולווה בבצל מטוגן ברוטב מתקתק. הספתח האנין היה רק רמז להמשך.
העיקרית שלי כללה פסטה רדיאטורי ברוטב אלפרדו וחצילים. ששאלתי את המלצרית החביבה לפשר השם רדיאטורי השיבה לי שזו פסטה שדומה לרדיאטור - מממ... אההה... כמובן! מכיוון שמעולם לא ראיתי איך נראה רדיאטור נראה היה לי שהגיע הזמן. הרדיאטור היה מצוין והשילוב המנצח עם החצילים (והפרמזן הטרי) לא אפשרו לי לחלוק את המנה עם אף אדם. אני לעומת זאת, כאישה בהריון, יכולתי גם יכולתי לטעום ממנתו של בעלי שכללה פסטת "חונקי כמרים" (מה ששמעתם) ברוטב עגבניות, פטריות וכרישה, ת'שמעו החבר'ה כאן יודעים להכין פסטות וזה בדוק.
כשהגענו למנה האחרונה התלבטנו כהוגן אז החלטנו לנסות הכול, טוב לא באמת הכול אבל לפחות את הפאבלוביטה: מרנג, גבינת מסקרפונה, תותים ורוטב פירות יער. כמה טוב שהולכת ונגמרת עונת התותים אחרת הייתי יושבת בפביאנה כל ערב ומחסלת פאבלוביטות. גם הטירמיסו היה מצוין וגם הטראפלס (אמרתי לכם כבר שלא השארנו קינוחים במסעדה). רבותי איטליה זה כאן, ואם כבר אוכלים אז רק אצל המומחים.
פביאנה פסטה - דוד המלך פינת אבן גבירול תל אביב, 03-6963624