כשחשבתי מה אכתוב על מאנדלה מייד עלתה לי בראש אסוציאציה של פרסומת בסטייל של אלה משנות ה-50, כשהטלוויזיה היתה בחיתוליה והקליפים שודרו ביומני כרמל: "יום שישי הגיע. האח, הידד! אך מה זאת? שוב צריך להתקין ארוחת שבת ואין בך הכוח? מאנדלה הוא הפיתרון! מאנדלה!".
מאיפה באה היצירתיות הזו פתאום? מהעובדה שכשסופסוף רואים ואוכלים משהו שונה צריך להעריך את זה. מכירים את כל המקומות האלה שמתגאים בעצמם על כך שיש להם "אוכל ביתי"? תמיד, אבל תמיד, תמצאו בתפריט שלהם את הקוסקוס של אמא, השקשוקה של סבא או החומוס והזעתר של הדוד יוסף. מפתה, מבטיח, נשמע שונה - ואז אתם מגיעים לאיזשהו מקום מושקע שקורע לכם את הכיס, לפעמים טעים יותר ולפעמים פחות, אבל דבר אחד בטוח - ביתי הוא לא.
כשהלכנו, הג'מוס ואני, למאנדלה לא ממש ידענו למה לצפות, וחשבנו על עוד אחד מאותם מקומות "ביתיים". נאמר לנו שהמקום הוא בית קפה שעובד חמישה ימים בשבוע, אבל ההתמחות שלו היא המעדנייה של יום שישי. עכשיו ברצינות - למה שנתפתה ממקום שעיקר עיסוקו הוא בארגון אירועי קייטרינג וארוחות שבת? אז התשובה הפשוטה היא "ככה, כי זה טעים" והתשובה הפחות פשוטה היא שבניגוד לאותם "מקומות ביתיים" למיניהם, המאנדלה הוא מקום ביתי בכל רמ"ח איבריו ואחד כזה שבאמת יתאמץ כדי לפנק אתכם.
בואו נתחיל בכך שכשהגענו היו במקום כעשרה אורחים וגם הבעלים ליאור ואמו סימה. כשנגמר הערב כבר הכרנו את כולם, כולל החלפת דאחקות ושאר הלצות. כשיצאנו (מפוצצים) הרגשנו שאכלנו בדיוק את מה שאוכלים בארוחות שישי אצל אבא ואמא - אוכל מקדירה, מסירים, לא שמן, נקי וזך, עם ערך תזונתי גבוה והרבה יותר טעים מהג'אנק הרגיל שרווקים תל אביביים כמונו אוכלים.
רוצים דוגמה למה שאפשר לאכול במאנדלה? קחו. אנחנו, למשל, ירדנו על ריבוע מוסקה קטלני, באמת אחד הטובים שאכלתי, ואני חולה על מוסקה. המנה שלי שקלה בערך 200 גרם, קילו עולה במעדנייה 50 שקל ועכשיו תעשו את החשבון.
לקראת ראש השנה הוציאו במעדנייה תפריט מיוחד לחג. אז הנה כמה דוגמאות, במחירים למאה גרם: עלי גפן במילוי אורז ובשר - 8.5 שקל, קציצות טלה ברוטב פול ירוק - 9 שקל, כבדי עוף בסילאן ורוטב יין פורט - 8 שקל. הבנתם את הרעיון? ב-100 עד 120 שקל תוכלו להרכיב יופי של ארוחה לשניים או לשלושה אנשים. מה אנחנו טעמנו מלבד המוסקה? בית הקפה המקומי הציע לנו שקשוקת תרד עם קשקבל ופיקורינו (37 שקל), פטריות פורטבלו במילוי גבינה (21 שקל) בואיקוס - שישיית בורקסוני גבינה ממיטב המטבח הבולגרי (15 שקל) ופסטה פנה ברוטב פסטו וצנוברים (33 שקל). דלישס.
ויש עוד: סלטי קינואה, קדירת בקר, פטה כבד, חצילים בשמן זית ועוד עשרות סוגי מאפים ותבשילים. תפריט המעדנייה משתנה בכל יום שישי, וכאמור, לראש השנה תמצאו תפריט מיוחד שכולל, איך לא - גפילטע, קרפיון וכל מה שהאמא הפולנייה שלכם אוהבת לעשות ולפעמים גם לקלקל.
המעדנייה של המאנדלה היא משהו שפשוט חובה לנסות אותו, בזכות האווירה, החוויה, איכות האוכל והפיתרון הקל לארוחת הערב אם המוזה אינה שורה עליכם אחרי שבוע מעיק. אם אתם גרים ביבנה והסביבה ובעצם גם אם לא, שווה לכם לקפוץ ביום שישי למעדנייה הקסומה הזו, שתפתור לכם הרבה בעיות, תיתן לכם אוכל באיכות גבוהה ותתבל את זה בחיוך רחב. תודה לסימה וליאור על שירות נפלא, על השקעה ועל המון רצון טוב. בכל לשון ובכל לב - פשוט תגיעו בימי שישי, אולי אפילו תפגשו אותי בתור (אבל היי - לא לדחוף, יש מספיק לכולם).