X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
בבתי קפה שהם גם קונדיטוריות, מסעדות או מאפיות בדרך כלל משהו בא על חשבון השני או לחילופין, מתבטא בחשבון ללקוח ב-Bredo שבפולג, נבחרת הולנד של ענף הלחם, פשוט הבינו שההגנה הכי טובה היא התקפה
▪  ▪  ▪
[צילום: בית לחם וקפה Bredo]

למונח "טוטאלי" יש קונוטציה מאוד חזקה. לא בכדי זוכרים חובבי הכדורגל את ה"טוטאל פוטבול" שהונהג בנבחרת הולנד בשנות ה-70. משמעות המונח הייתה ששחקני ההגנה יכולים גם לעשות התקפה, וכשזה קורה, שחקני ההתקפה הופכים לשחקני ההגנה. עד אז מקובל היה בעולם הכדורגל לחשוב ששחקנים לא מסוגלים לבצע את כל התפקידים במגרש ברמות הגבוהות ביותר.
ומה עניין פוטבול לענף המזון? במידה מסוימת, יש הקבלה לא קטנה. מקום יכול אולי להשתדל, אבל בדרך כלל לא יגיע לשלמות אם הוא עובד על כמה חזיתות. בבתי קפה שהם גם קונדיטוריות, מסעדות או מאפיות, האחד בא לעתים קרובות על חשבון השני. זה יכול להיות בית קפה מדהים שהוא מאפיה בינונית, או קונדיטוריה מצוינת בלי תודעת שירות מספקת כדי לשמש גם כבית קפה, ואם כבר הם הצליחו לשלב בין השניים, תשאירו בבקשה כליה בכניסה, כי זול זה לא יהיה. מהבחינה הזאת, "ברדו" שבאזור התעשיה פולג בנתניה הוא הנבחרת הולנד של ענף הלחם והמסעדנות בארץ. מקום מפנק, מעולה, עם רמת שירות גבוהה ומחירים שווים לכל נפש, לחמים באיכות הנושקת ללא פחות מאלוהית ובעשרות סוגים: שיפון, חיטה מלאה, פשתן, אגוזים, דגנים, קימל, לחמים אורגניים ואני בטוח שבשלב זה הבנתם את הרעיון. בקיצור, הברדו הוא מקום טוטאלי.
ברדו, בית קפה כשר הצמוד למאפיית לחמים, לא מייחצן את עצמו באמצעות ניפוח מלאכותי והכרזות בומבסטיות. את הקבלות הוא מנפק במקום ובעוד מקומות (לכך נגיע בהמשך). כמו משק אוטרקי שמייצר הכל בעצמו מבלי להזדקק לחסדי העולם החיצון, העובדה שבברדו מכינים את כל סוגי הלחמים במיטב הציוד החדשני לא נעלמת מהעין ומהחך של הלקוח, שמבין היטב שהגיע למקום שאיכות בו היא לא מילה גסה. כשני חובבי בשר שבאו למקום חלבי כשר, לא ציפינו, שותפי המיתולוגי הג'מוס ואני, שהחוויה תהיה כל כך מושלמת. והיא הייתה, ועוד איך הייתה.
פתחנו עם מרק עגבניות ואורז ומרק בצל (19 שקל, מחיר נמוך ביותר יחסית לקערות הענקיות שקיבלנו) ועם הפוקצ'ה-פיצה המצוינת של ברדו (34 שקל), שכבר ממנה ניתן היה להסיק הן לגבי איכות הבצק והאפייה והן לגבי איכות הגבינות. הג'מוס לקח את מנת הסלמון האפוי (48 שקל), דג בליווי תפוחי אדמה אפויים בשום, ואני המשכתי בקו הבצק והגבינות ולקחתי לזניה מהפנטת עם חצילים, עגבניות וגבינות (42 שקל). לו יכולנו להכניס עוד קצת (בשלב הזה היינו גמורים), הייתי הולך גם על הקישים המפתים (אפשר לקחת הביתה) או על אחד הכריכים. כמעט את הכל, אגב, ניתן גם להזמין כדי לקחת הביתה או לדרך. קינחנו בשני מתוקים נהדרים, טריקולד ושוקובו (28 שקל כל אחד), וגם אותם אפשר לקחת אתכם, אם בא לכם להתייחד עם המתוקים שלכם באופן אינטימי יותר. כשיצאנו, לא עמדנו בריחות ובמראות והצטיידנו גם בעוגת שמרים ובלחם שיפון (היי, לקחתי לחם שיפון, מחר אגיד את זה לחבריי הקרובים ואחטוף כאפות לרוב).
סגרנו את הערב ויצאנו לדרך, חזרה לאזור תל אביב, ואז נזכרנו שנאמר לנו שהברדו מספק את דברי המאפה שלו ללא מעט בתי עסק אחרים בכל הארץ, גם בתל אביב. אם אתם יושבים לכם במקום כלשהו ומוגש לכם מוצר עם התווית של ברדו, אל תשכחו מאיפה הוא הגיע, ואל תשכחו גם לבוא ולחקור את המקור. טוטאל הנאה עם טוטאל אחריות.

* הכותב היה אורח המקום.
Bredo - הבונים 12 אזור תעשיה פולג נתניה, 09-8655503, 09-8654935
תאריך:  05/02/2008   |   עודכן:  05/02/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צביקה פישר
ברחוב מוזס, אמצע השומקום של תל אביב, ממוקמת אחת ההפתעות הסימפטיות בעיר – מסעדת אל בריו הספרדית    צביקה פישר בילה שם ערב הזוי למדי עם מלצרית שלפתע פצחה בריקוד פלמנקו דרמטי וסוער
שרון קביליו
מזכיר מפעל הפיס העביר לראש הממשלה מכתב בו ביקש לזרז את תהליך המינוי של יו"ר חדש    כהן: "עלינו לקבל החלטות עקרוניות שלא יאה לקבלם בהעדר יו"ר הדירקטוריון המיועד"
מיכל קונפורטי
בפגישה שנערכה בעיריה דיברו נציגי הסטודנטים על מצוקת הדיור הקשה שקיימת בתל אביב    העלו את נושא מחירי השכירות, שעלו בשנים האחרונות באופן ניכר בכל איזורי העיר
דרור מרום, שרון קביליו
משפחה הרוכשת חבילה חוסכת בממוצע כ-15% מהמחיר שהיתה משלמת על אותה החופשה לפני קריסת המטבע האמריקני בישראל    רבים מקדימים לרכוש את החופשות לקיץ הקרוב ולמעשה רוכשים "ביטוח" לשער דולר נמוך
איציק וולף
היחידה המרכזית עמקים חשפה רשת עניפה של נערים סוחרי סמים שמכרו חשיש לחבריהם התלמידים    16 תיקים נפתחו על סחר בסמים ו-16 נוספים על שימוש בסם    בן 23 נעצר בחשד שסיפר את הסמים לקטינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il