X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
קרניבור מדופלם וזוגתו הקרבובורית (מנשנשת פחמימות כפייתית) יוצאים לאכול בטוקופיה שבנס ציונה אחרי פטה כבד, כבש, דניס ו-400 גרם אנטרקוט, מי נשאר? תסמכו על איילת טריאסט שאפילו לא גרם מהפוקאצ'ה
▪  ▪  ▪
[צילום: מסעדת טוקופיה בנס ציונה]

אף פעם לא הבנתי את הקונספט של לא להתמלא מהלחם. אני אוהבת לחם. במיוחד כשהוא פוקאצ'ה משוחה בשמן זית, זרועה בגרגירי מלח גס וחמה מהטאבון. ובמיוחד כשלידה נחים להם בבטחה זיתים, שיני שום קונפי ואיולי משובח. האמת היא, שבניגוד לשאר היקום שמתהדר בקיבה נפרדת לקינוחים, לי יש קיבה נפרדת ללחם ופירה. אבל, כיוון שביליתי כמה שנים בפקולטה למדעי הדשא באוניברסיטת ת"א, למדתי שכל תזה מחייבת אנטי-תזה שתסנטז את כל הטיעון ולכן הצטיידתי בחובב בשר, שלא לומר אוהב, שלא לומר מסמפט פלוס-פלוס. כה חובב הוא, שבדרך כלל הוא מעדיף שידיים זרות לא יגעו לו בסטייק ושיעבור מינימום זמן בין הקצב הקבוע שלו למחבת הגריל. וכן, שיהיה מידיום-רייר בבקשה.
כשמאבק האיתנים הזה בין החלבונים לפחמימות מלווה אותנו כל הדרך לנס ציונה, הגענו לטוקופיה, מסעדת השף הכשרה של קובי דלל, שגאה לציין 9 שנות קיום וכמעט שנה וחצי של חזרה קולינארית בתשובה, שהתבררה כמוצלחת ובעיקר כמאפשרת לשף לנהל חיי משפחה תקינים. המקום, כך מתברר, מציע דיל אפקטיבי גם בשעות הערב, כך שבמחיר המנה העיקרית תקבלו גם את הפוקאצ'ה המצוינת (בכל מובן) לעיל ומנה ראשונה לבחירתכם. אנחנו חרגנו מהדיל ודגמנו לנו כמעט את כל תפריט הראשונות ובשורה התחתונה, רשמו לפניכם את מקלות הכבש העטופים בצק פריך ומוגשים על סלט עגבניות ולימון כבוש ברוטב טחינה לבנה, את פטה הכבד הטוב שלצידו ריבת בצל קלאסית, את החציל הקלוי והכנפיים בסצ'ואן שהיו אף הם אפקטיביים וטעימים, וכמובן שמבחינתי הפלוס של כולם היה שאפשר היה ללוות אותם עם פוקאצ'ה מהבילה.
אחרי שקיבלתי את אזהרת ה"אל תתמלאי מהפוקאצ'ה" המסורתית ופצחתי בנאום לאומה על האפליה השיטתית והמחפירה נגד חלק משמעותי מאבות המזון, הגיעו העיקריות. סטייק אנטרקוט במשקל קליל של 400 גרם (127 שקל), שלצידו (ולא עליו, תודה לאל) רוטב יין וציר בקר ורוטב חרדל, ודניס (צ'יפורה מים סוף) בטכניקת סרקופג (139 שקל). חובב הבשר ציין בפה מלא שהאנטרקוט עשוי בדיוק כמו שהוא ביקש ואני נהניתי לי מדג עסיסי ביותר שלצידו, איך לא, פירה. כשהפירה הגיע לשולחן קלטתי מעט מאוחר מידי שלפי חוקי הכשרות לא ניתן לעשות בדיוק פירה א-לה-רובשון, אבל לשמחתי גיליתי שגם כך אפשר להגיע לתוצאות נימוחות למשעי. לצד האנטרקוט הגיעו ירקות קלויים ואת הדג ליווה גם סלט ירוק מרענן בלימוניותו. בהתאמה מסורתית משהו למנות שתינו יין לבן ואדום, סוביניון בלאן שרדונה וקברנה שיראז, מסדרת "יוגב" של בנימינה. בגזרת האלכוהול טעמנו גם שני קוקטיילים משובחים האחד עם קיווי ומידורי והשני עם סברס וסאות'רן קומפורט.
בין אם התמלאנו מהפחמימות או מהחלבונים, הגענו לשלב הקינוחים בלי אוויר ובלי קיבה נפרדת כמקובל. ואף על-פי כן, פונדנט שוקולד מריר (36 שקל) הוא מהקינוחים שבהחלט שומרים על איכותם גם בוורסיה הכשרה וכך גם עוגת ביסקוויטים מצופה גנאש שוקולד מבריק (28 שקל).
הקרב היה צמוד. לא ממש ברור מי ניצח. מה שברור שמהפוקאצ'ה ומהאנטרקוט לא נשארו שרידים בשטח שיספרו את הסיפור.

* הכותבת היתה אורחת המסעדה.
טוקופיה - הפטיש 6 נס ציונה, 08-9389333
תאריך:  02/04/2008   |   עודכן:  02/04/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
גלית יצחק
תסייע בפעילות הציבורית לחברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה    ישי עמרמי: יחד נוכל לקדם את הנושא במישור הציבורי בפעילות למען יורשי הנספים וניצולי שואה נזקקים
שגיא עמית
אחרי תחנת הכוח ונורת החשמל הראשונות, התפנה אדיסון להמציא את עצמו מחדש כבר-מסעדה מושקע ברעננה    שגיא עמית אכל שם מנת קלמארי טרי שתגרום לכם לפלוש למטבח ולאיים על השף
דנה בהט
מכבי ת"א נחתה בברצלונה לאחר הניצחון 75:81 בנוקיה, ומאמן הצהובים מביט קדימה: "נעשה הכל כדי לנצח"    יותם הלפרין: "המטרה לחזור עם 0:2"
מחלקה ראשונה
בתפקידו האחרון שימש גפן כמנכ"ל חברת "יניר מערכות"
רותי אברהם
המועצה לשלום הילד פנתה לפרקליט המדינה משה לדור להעמיד לדין "שותפים פאסיביים" בהתעללות בילדים, בני זוגם של המתעללים    ד"ר קדמן: החוק מחייב את בן הזוג למנוע או לדווח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il