מכבי חיפה גברה הערב (שבת) 0:1 על בני סכנין במסגרת המחזור השישי בליגת העל, במשחק הראשון העונה של האדומים באיצטדיון דוחא. חניכיו של אלישע לוי ממשיכים לרוץ בצמרת, בעוד שאלה של פרדי דוד עדיין לא מצאו ניצחון ליגה העונה.
המשחק נפתח בקצב מהיר מאוד, אבל דעך בהמשך ושתי הקבוצות התקשו להגיע למצבים מסוכנים במחצית הראשונה. ממש לאחר ההפסקה הגיעה זריקת המרץ. טמבינקוסי פאנטני, שפתח בחוד של הירוקים, מסר נפלא לליאור רפאלוב, שהבקיע את השער היחיד במשחק והשיב למבקריו עקב תצוגת הנפל עם הנבחרת הצעירה.
סכנין התעוררה והחלה לדחוף קדימה, אבל אמיר אדרי, שוערה המחליף של חיפה, הציג יכולת נהדרת בין הקורות ושלח את הנקודות לכרמל. כשנכנס בסיום המשחק לחדר ההלבשה, אמר יניב קטן: "כולם למחוא כפיים לשוער". אדרי הודה לחבריו על התמיכה והעידוד.
לפני המפגש נרשמה תדהמה בסכנין מכמות הקהל הנמוכה שהגיעה, כאשר לפחות מעל 1,000 כרטיסים לא נמכרו וקרחות רבות נראו ביציעים. לפני המשחק נערך טקס בו קיבלו אלישע לוי ומאזן גנאים העוזב מזכרות, כאשר איתמר צ'יזיק העניק ליו"ר הפורש מגן, בעוד שקרופניק וקולמה קיבלו פרחים מהמועדון בו שיחקו בעונה שעברה.
אלישע לוי, בעונה שעברה בסכנין, אמר בסיום: "יש לי סנטימנטים, אבל לא על המגרש. אני מאוד שמח לקחת את הנקודות. מאוד חשוב לנו להמשיך במומנטום, אבל זה מגרש קשה וסכנין שיחקה טוב. אני שמח שידענו גם להתגונן בחכמה ולקחת ניצחון מאוד חשוב".
המאמן התייחס לשוער המחליף, שהצטיין: "אנחנו מאחלים לניר דוידוביץ', שהוא שוער מצוין, החלמה מכל הלב, אבל אמיר אדרי זו לא פעם ראשונה שהוא משחק והוא עשה את זה מצוין היום. חיפה קבוצה טובה וחזקה, שעוד יכולה להשתפר, אבל נמצאת בכיוון הנכון. אליפות זו לא מלה גסה, אבל לא נכון לדבר על זה כל כך מוקדם". על רפאלוב: הוא נתן משחק מצויין. הוא כל הזמן יוזם, יש לו יכולת נפלאה ולמרות שיש לו משחקים פחות טובים, היום הוא היה מצויין".
אמיר אדרי, שזכה לתשבוחות כמו יתר שחקני חוליית ההגנה, אמר בסיום: "אני עובד חזק מאוד בזמן האחרון ואני מודה למאמנים ולכל הקבוצה שעזרה לי. אני מאחל החלמה מהירה לניר, שהוא חסר. אפשר להגיד שנכנסתי לנעליים גדולות. תמיד מאכזב לחזור לספסל, אבל הביאו אותי בתור מחליף של ניר. אני מקווה להצדיק את האמון, אני כבר בן 23 ורוצה לשחק".
ליאוניד קרופניק הוסיף: "אני כבר מרגיש בחיפה כמו בבית, כיף לא נורמלי. אני מבין שיש משמעות גדולה מאוד למשחק מול מכבי ת"א. נעשה הכל כדי להמשיך את מסלול הניצחונות".
בנו של גיאורגי דרסיליה בן ה-17.5, גיאורגי ג'וניור, הוזמן לטורניר העליה ליורו 2009 עד גיל 19 על ידי ההתאחדות הגיאורגית לכדורגל. הוא אמור לשחק בנבחרת הגיאורגית במשחקים שיתקיימו בחודש הבא ואמור לטוס מחר. אביו הופתע מההזמנה, מאחר שהבן משחק בהפועל כפ"ס, אך מאוד שמח על הזימון ועל האופציה של הבן לייצג את ארצו. בשבוע הבא ייחל להיבחן בחיפה רז כהן, חלוצה בן ה-18 של הפועל רעננה.
1234 עשה את ההבדל. רפאלובאחד הסדרנים שעמד בעמדה גבוהה נפל מנקודה בגובה של כשמונה מטרים בתחילת הפסקת המחצית. הפצוע קיבל טיפול רפואי במקום ופונה לבית החולים להמשך שם אובחן חשש לשבר בעצם הבריח.
מאמן סכנין, פרדי דוד, סיכם: "אני חושב שלמעט פעולה אחת של יכולת אישית של מכבי חיפה במשחק, שהובילה לכיבוש השער, אני חושב שהיינו עדיפים. מה שלא הולך לנו בקלות הולך ליריבות שלנו. ברגע שלא נאבד את הסבלנות במהלך המשחק, כמו שקרה לנו היום, נוכל להבקיע שערים. מוקדם לקבוע לאן פנינו העונה. אנחנו שואפים למעלה, אבל מבחינת ניקוד וכדורגל המצב לא הכי טוב בעולם. עם זאת, אני מאמין בקבוצה. נאחל החלמה מהירה ליניב לוזון".
לוזון, שפרק את הכתף, הובהל לבית החולים שם נקבע כי ייעדר במשך חודש וחצי. הכתף הוחזרה למקומה והוא יצטרך להסתובב עם גבס בשבועות הקרובים.
מהלך המשחק
בדקה ה-25 ניסה יניב קטן את כוחו בבעיטה מרחוק, אבל הכדור חלף שמאלה מהקורה והחוצה. בדקה ה-39 נמסר כדור לעבר אוקוצ'ה ברחבה ונדמה שהוא פגע בידו של קרופניק שיצא להרחיק, אולם ליאני התעלם.
דקה בלבד בתוך המחצית השניה מצאה חיפה את הרשת. פאנטני מצא את ליאור רפאלוב ברחבה והקשר הטעה את שומרו ומצד שמאל בעט לפינה הרחוקה של מאיר כהן. 0:1 מצוין של הירוקים.
יניב לוזון המקומי הוחלף בשל פציעה, ופונה לבית החולים. בדקה ה-58 דהר בוקולי לעבר כדור והפגיז מסף הרחבה, אבל מאיר כהן השתטח מצוין והדף לקרן. דקתיים חלפו וחאלד חלאיילה ניסה את כוחו מול השער מהעבר השני, אך מצא את אמיר אדרי במקום. הצלה נהדרת לשוער המחליף של חיפה.
13 דקות לסיום קיבל אוקוצ'ה כדור מאנסומבו ברחבה והכניע את אדרי, אבל השער נפסל בצדק בגלל נבדל. בדקה ה-86 הציל אדרי שוב את חבריו והצדיק את האמון בו בהיעדרו של ניר דוידוביץ'. בוקולי מסר נפלא לארבייטמן המחליף, שנגח מעל למשקוף.
בני סכנין: מאיר כהן; עלי עותמאן, יה יה פטי, טל חן, באסם גנאים; מזואה אנסומבו, חאלד חלאיילה (מוסא שעבאן/79), יניב לוזון (חאמד גנאים/54), יחיאל צגאי (אושרי גיטא/72); אובודו אוקוצ'ה, רוברטאס פושקוס.
מכבי חיפה: אמיר אדרי; אלון חרזי, דקל קינן, ליאוניד קרופניק, פיטר מסיללה; בירם כיאל, ג'ון קולמה, גוסטבו בוקולי, ליאור רפאלוב (עמרי אפק/73), יניב קטן (שי מימון/87); טמבינקוסי פאנטני (שלומי ארבייטמן/84).
שופט: לירן ליאני.