X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
כ-17% מכוח האדם בחברה תפטר גם מספר לא ידוע של עובדים בארה"ב המפוטרים יצטרפו ל-150 העובדים שפוטרו מהחברה במאי האחרון
▪  ▪  ▪
ככל שהחברה יעילה יותר היא תצליח יותר
טאואר (-4.08%, 80.0), יצרנית השבבים ממגדל העמק, החלה בפיטורי 200 מעובדיה - כ-17% מכוח האדם בחברה. הליך הפיטורים מתרחש על-רקע המיזוג עם ג'אז וניסיון החברה לצמצם בעלויות ולהשיג חיסכון של 60 מיליון דולר בשנה בסינרגיה עם ג'אז. בנוסף, צפויה טאואר להודיע היום על פיטורים נוספים שיערכו בג'אז, בארה"ב. טאואר מעסיקה כ-1,200 עובדים בישראל ועוד כ-600 בארה"ב.
בתחילת מאי פיטרה טאואר 150 מעובדיה המקצועיים - כ-11% מכוח העבודה שלה, רובם מהנדסים ממחלקת המחקר והפיתוח ועובדים תומכי ייצור - על-רקע הירידה בשער הדולר מול השקל ושחיקת הרווחיות בשוק המוליכים למחצה נותנות את אותותיהן ביצרנית השבבים טאואר.
טאואר, שבשליטת החברה לישראל שבשליטת סמי ועידן עופר, מככבת בכותרות בשנים האחרונות, בעיקר על-רקע הקמת מפעל השבבים FAB2, שהוקם בהשקעת ענק של 1.5 מיליארד דולר. המפעל הוביל את החברה להפסדים כבדים בעשור האחרון, שבמהלכו עלו לא פעם שאלות בנוגעות להמשך קיום החברה.
הפיטורים בטאואר באים כשבועיים לאחר שהחברה דיווחה על הקטנת ההפסד הנקי ב-40% ל-21 מיליון דולר או 17 סנט למניה בהשוואה להפסד נקי של 35 מיליון דולר או 28 סנט למניה ברבעון המקביל ב-2007 ו-31.3 מיליון דולר או 21 סנט למניה ברבעון הקודם.
בספטמבר השלימה טאואר את המיזוג עם ג'אז טכנולוגיות, חברה המתמחה בייצור מוצרים עתירי רכיבים אנלוגיים, בעסקת החלפת מניות לפי שווי הון עצמי של 40 מיליון דולר לג'אז. עם הרכישה, הודיעה טאואר כי מטרתה היא ליצור את החברה הגדולה בעולם במתן שירותי ייצור של מוליכים למחצה בטכנולוגיות ייחודיות, שתיהנה מהכנסות של 443 מיליון דולר בשנה. עם פרסום הדוחות האחרונים מסרה טאואר כי, "בעקבות המיזוג, אנו מאמינים כי נוכל להשיג חיסכון שנתי של כ-60 מיליון דולר בעלויות בכלל של טאואר וג'אז, כולל בגין סינרגיות - חיסכון אותו נתחיל לראות בשנת 2009".
כעת מתברר כי בכוונת טאואר להשיג את מירב החיסכון והקטנת העלויות באמצעות קיצוץ בכוח האדם בחברה.
במהלך הרבעון האחרון השלימה טאואר את שינוי מבנה ההון של החברה, שהביא את החברה לרשום רווח הון חד פעמי של 130 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2008 והקטין את חובותיה שעמדו עד כה על 450 מיליון דולר ב-250 מיליון דולר.
כחלק מההסכם, השקיעה החברה לישראל 20 מיליון דולר בשטרי הון של טאואר והתחייבה להשקיע עד 20 מיליון דולר נוספים בשלב מאוחר יותר. לאחר הזרמת ההון ומחיקת החובות, יחזיקו הבנקים לאומי והפועלים בכ-20% מהחברה כל אחד - ההחזקה המקסימלית המותרת לבנקים בחברה בודדת.
כשנשאל על סוגיית הפיטורים בראיון ל-TheMarker, לפני מספר שבועות, אמר ראסל אלוונגר, מנכ"ל החברה כי "ככל שהחברה יעילה יותר היא תצליח יותר, ואז תוכל להעסיק עובדים רבים יותר בעתיד".
מניית טאואר נסחרת כיום בשפל של 22 סנט לאחר שאיבדה 85% מערכה מתחילת השנה. המניה נסחרת מתחת לרף המינימום למסחר בבורסת נאסד"ק, אולם עם ההגמשה הזמנית של כללי המסחר בבורסה תוכל המניה להמשיך ולהיסחר לפחות עד אמצע 2009.
מטאואר נמסר כי "טאואר ממשיכה ביישום התוכנית להורדה בעלויות עליה הודיעה בעבר, תוכנית שצפויה להסתכם בחסכון שנתי של כ-60 מיליון דולר החל משנת 2009. תוכנית זו מתמקדת בסינרגיות המתאפשרות עקב המיזוג עם חברת ג'אז טכנולוגיות, כמו התייעלויות תפעוליות וארגוניות, ובנוסף כוללת הפחתת עלויות של טאואר וג'אז בנפרד. החברה תשחרר הודעה רשמית בנושא בהמשך היום".
פורסם במקור באתר דה מרקר
תאריך:  01/12/2008   |   עודכן:  01/12/2008
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
טאואר מפטרת 200 עובדים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
איחולי הצלחה
גימלאי "מאושר"  |  1/12/08 18:31
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מערכת PCאון
טיפים לעריכת מסמך מסוים עם משתמשים נוספים דרך חשבון ה-gmail
עידן יוסף
כרבע מהציבור חושב שהעיתונות היא מקצוע מכובד מאוד, זאת לעומת 14% מקרב העיתונאים עצמם    יותר ממחציתם מרוויח יותר מהשכר הממוצע
מערכת PCאון
לאחר שהכריזה בשנה האחרונה כי ה-Netbooks, אותם מחשבים נייידים זעירים, הם הדבר הבא בעולם המחשבים, חזרה בה השבוע אינטל והודיעה כי תאלץ לחשוב על כל הרעיון מחדש
אלעזר לוין
המשקיעים הפסידו תוך 9 חודשים 944 מיליון שקלים, שהם כמעט 16% מכספם
איציק וולף
הנעדר הישראלי האחרון יצר קשר עם הקונסוליה הישראלית    בטקס זיכרון לנרצחים חיפש מוישי הולצברג בן השנתיים את אמו המתה    צוותי זק"א סיימו את ליקוט הממצאים בבית חב"ד    חסידות חב"ד שיגרה שליח חדש למומבאי במקום השליח שנרצח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il