X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
רווח נקי מתואם של 634 מיליון דולר זהו הרבעון הראשון בו מציגה טבע את התוצאות המאוחדות במלואן עם חברת התרופות באר, אותה רכשה טבע תמורת 7.46 מיליארד דולר
▪  ▪  ▪
מנכ"ל טבע אלי הורוביץ [צילום: יותם פרום]
טבע (0.0% , 18710.0), ענקית התרופות הגנריות, סיימה את הרבעון הראשון של 2009 עם הכנסות של 3.15 מיליארד דולר - צמיחה של 22% במכירות בהשוואה לרבעון הראשון ב-2008 וברווח נקי מתואם של 634 מיליון דולר - עלייה של 4% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי החשבונאי הסתכם ב-451 מיליון דולר, לעומת 139 מיליון דולר ברבעון המקביל. בנוסף לרווח החשבונאי, מציגה טבע תזרים מזומנים (כסף הנכנס בפועל לקופת החברה) של 733 מיליון דולר.
זהו הרבעון הראשון בו מציגה טבע את התוצאות המאוחדות במלואן עם חברת התרופות הגנרית הרביעית בגודלה בארה"ב, באר, אותה רכשה טבע ב-2008 תמורת 7.46 מיליארד דולר. מאחר שמדובר כעת בחברה חדשה וגדולה, ההשוואה מול הרבעון המקביל של 2008 אינה מעשית. אי לכך, מציגה טבע את הדו"ח לרבעון הראשון של 2009 לעומת דו"ח פרופורמה לרבעון המקביל - כלומר תוצאות הרבעון הראשון של 2008 מוצגות כאילו התבצעה הרכישה כבר ברבעון הראשון של 2008.
ציפיות האנליסטים בוול סטריט חזו לחברה הכנסות של 3.4 מיליארד דולר ורווח נקי מתואם של 68 סנט למניה. רווח זה הוא רווח מתואם, הקרוי גם Cash EPS, בו משתמשת החברה לראשונה, ורווח זה מנכה, פרט להשפעות חד פעמיות ומחיקות, גם הפחתות נכסים בלתי מוחשיים. בפועל, מציגה טבע רווח מתואם של 74 סנט למניה לעומת רווח מתואם של 78 סנט למניה ברבעון המקביל. הסיבה לירידה ברווח למניה (למרות העלייה ברווח הכולל) היא דילול במספר המניות של טבע -ששילמה חלק מרכישת באר במניות וחלק במזומן - וכן בשל פרמטרים הקשורים למיזוג, עלייה בהוצאות מימון בעקבות הרכישה וכן שינוי בשיעור המס שטבע משלמת - שיעור המס של באר גבוה מזה של טבע. הרווח המתואם למנייה לאחר דילול עומד על 71 סנט לעומת 74 סנט ברבעון המקביל.
טבע מאתרת תרופות מקוריות ("אתיות") ובמיוחד תרופות "רבות מכר" (תרופות עם מכירות גבוהות) בכדי לזכות בבלעדיות על שיווק גרסה גנרית לתרופה. סעיף 4 לחוק הץ'-ווקסמן מקנה בלעדיות בשיווק למשך שישה חודשים לחברה הגנרית הראשונה המערערת בהצלחה על תוקפו של פטנט שמגן על התרופה המקורית. חצי השנה הראשונה נחשבת לרווחית, שכן היצרן הגנרי מתחרה בשוק אך ורק מול החברה המקורית. לאחר מכן כל היצרניות הגנריות רשאיות לשווק את התרופה.
בסך הכל עבר על טבע רבעון שעל פי הערכות צפוי להיות הרבעון החלש של השנה. זאת, בעקבות הוצאות חד פעמיות נוספות על רקע האינטגרציה עם באר וחולשה יחסית בענף הגנריקה, בשל מיעוט השקות מהותיות. בשוק ההון מעריכים כי 2009, לפחות בחלקה הגדול, תהייה שנת מעבר עבור טבע עם הטמעת חברת באר, וכי ברבעון הרביעי של 2009 כבר ישתקפו תוצאות המיזוג במלואן.
טבע כבר הודיעה בעבר כי 2009 תהיה דלה בהשקות חדשות ובמיוחד המחצית הראשונה של השנה. לעומת זאת, המחצית השנייה של 2009, ובמיוחד 2010, אמורות להביא עימן הזדמנויות רבות יותר לתקיפת תרופות רבות מכר. ואכן, הרבעון הראשון של 2009 היה נטול השקות - לעומת 3 השקות של תרופות רבות מכר ברבעון הראשון של 2008: פרוטוניקס לטיפול בדלקות בוושט, פוסמקס לטיפול בהידלדלות העצם והלוטרל לטיפול ביתר לחץ דם.
תרופת הדגל של טבע היא התרופה הראשונה פרי פיתוחה: הקופקסון (Copaxone) המשמשת לטיפול בטרשת נפוצה. התרופה האתית השנייה שפותחה בידי טבע היא האזילקט (Azilect) לטיפול בפרקינסון. מכירות הקופקסון עלו ברבעון הראשון של 2009 ב-15% ל-621 מיליון דולר כאשר חלק מהעלייה במכירות מיוחסת לסיום הסכם הפצה עם sanofi-aventis בצפון אמריקה ב-31 במארס, 2008. מכירות האזילקט עלו ב-50% ל-55 מיליון דולר.
תאריך:  05/05/2009   |   עודכן:  05/05/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עלייה של 22% במכירות לרבעון לטבע
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
רשת CNN Turk: החולה סבל מתסמינים של המחלה ומת ממנה    בית החולים: מת מאי ספיקת לב בביתו
יפעת גדות
עימות חריף בין מקסיקו לסין לאחר שסין החליטה להכניס להסגר את כל הנוסעים שהיו בטיסה עם אדם שאובחן כחולה בווירוס ואת כל מי ששהה עימו במלון    קנדה ביקשה מסין להסביר מדוע קבוצה של סטודנטים קנדים הוכנסה לבידוד למרות שלא הראו תסמינים של שפעת
איציק וולף
ועדת חקירה מיוחדת שהקים האו"ם קובעת: צה"ל ירה במכוון לעבר מוסדות האו"ם בעזה    זעם בירושלים: הוועדה התעלמה מירי החמאס לעבר ישראלים
יפעת גדות
חוקרים גילו כי לסוג זה של תה - הידוע כתה לבן - יש השפעות על תאי השומן של בני האדם
יפעת גדות
תנאי התברואה במחנה האחרון ששוחרר היו נוראים ובמקום פשטו מגיפות של טיפוס הבהרות ודיזנטריה, ושיעור התמותה היה גבוה ביותר    האסירים היהודים סבלו התעללויות ואכזריות יותר משאר האסירים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il