X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
כך לפי סרט שהוצג היום בדיון בבית המשפט המחוזי
▪  ▪  ▪
מתבייש בעצמו. ויסמן
גיא ויסמן, לשעבר המשנה למנכ"ל של בית ההשקעות הראל, מתוודה: "פעלתי בתיקים של לקוחות שלא ידעו בכלל מה עשיתי בחשבונות שלהם". כך לפי סרט שהוצג היום בדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני השופט עודד מודריק.
במהלך הדיון צפה ויסמן בסרט והתקשה להימנע מבכי. בפה מכווץ וידיים שלובות חזק לחזה הוא הוריד את מבטו לריצפה וחזר לצפות בסרט בו הוא מדבר עם מנכ"ל הראל יאיר המבורגר ומודה על מעשיו.
"זו הייתה הצטברות, וזה היה כדור שלג שלא הצלחתי לעצור. תדע שאני מתבייש בעצמי, פשוט מתבייש בעצמי. קשה לי להסתכל עליך. אני לא בן אדם כזה. אני לא גנב. מעולם לא הייתי גנב. לא באתי ממשפחה של גנבים. נקלעתי לסיטואציה. לא יכולתי להרוס את השם של 19 שנות עבודה שלי". וייסמן נמצא במעצר מאז הוגש נגדו כתב אישום במאי 2007. בכתב האישום יוחסו לויסמן, בין השאר, עבירות של גניבה על-ידי מנהל בתאגיד בסכום של כ-123 מיליון שקל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה על-ידי מנהל בתאגיד, רישום כוזב במסמכי תאגיד מרמה והפרת אמונים בתאגיד והלבנת הון. ויסמן מנהל משפט בבית המשפט המחוזי בתל אביב שבו הוא כופר באשמות. שופטי בית המשפט העליון מאריכים את מעצרו כל שלושה חודשים, בציינם כי סניגוריו של וייסמן פועלים באופן מודע מכוון ושיטתי לשיבוש ההתנהלות התקינה של משפטו.
יום לפני מעצרו ביקש ויסמן פגישה דחופה עם המבורגר. "תשמע, זה מעמד מאוד קשה לי. אתה יודע שמעלתי, מעלתי באמון שלך", אמר להמבורגר כשהוא ממרר בבכי. "ציפיתי לנס. לא יודע למה. שהדברים ישתנו, שאפשר יהיה לכסות את הגירעונות האלה. לא יכולתי להרשות לעצמי שזה ייחשף, פשוט לא יכולתי. ידעתי מה המשמעות פשוט. הגיע יום הדין, שאצטרך לשלם את המחיר, אין מה לעשות".
בהמשך נשמע אומר, "אני לא בן אדם שיכול להיכנס לכלא. לא, אני לא מסוגל".
אבל מה בדיוק קרה, שאל המבורגר, אנחנו לא יודעים על זה שום דבר. ויסמן מתחיל משפט, קוטע את עצמו ואומר: "זו פעילות של לקוחות, שחלק מהלקוחות בכלל לא קשורים אלי, שנכנסו לאשראים, רצינו לכסות את זה והיה באד לאק נוראי, בעיקר בשנה האחרונה וזה נגרר.וגם פעילות של לקוחות שקשורים אלי, שאפילו לא מודעים למה שעשיתי. אני פשוט מתבייש בעצמי. הגעתי למצב שאין לי מה לעשות. התכוונתי להתאבד אתמול לפנות בוקר. הלכתי עם הילד לכדורגל בשבת. נפרדתי מכל המשפחה".
כמה כסף נמחק, שאל המבורגר. בערך 100, השיב ויסמן. 100 מיליון שקלים, שואל המבורגר בשקט. כן, השיב ויסמן. "אני לוקח את כל האשמה עלי. גדלתי וצמחתי בחברה. אני אוהב אותך באופן אישי. זה לא כסף שלקחתי הביתה. נשארתי חסר כל. מבחור עשיר והכל התרסקתי לחלוטין".
פורסם במקור: אתר דה מרקר
תאריך:  23/09/2009   |   עודכן:  23/09/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ויסמן: פעלתי בתיקי לקוחות בלי שידעו מה עשיתי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
בעקבות מות רוכב קורקינט ממונע שהתנגש ברכב חונה מציע ח"כ בילסקי להגביל את גיל הרוכבים על כלי רכב שכזה לבני 14 ומעלה
עופר וולפסון
ירידה חדה של 18% בלינות התיירים באוגוסט ביחס לאשתקד, קוזזה ע"י עלייה של 11% בלינות הישראלים    עם זאת, המצב מדאיג: מתחילת השנה צנח ב-25% מספר לינות התיירים בישראל
עופר וולפסון
במספר מקומות ברחבי הארץ נעו היום שיירות של רוכבי אופנועים וקטנועים וגרמו לשיבושי תנועה קשים    מוחים על הכוונה להעלות ב-12% את ביטוח החובה לכלי-רכב דו-גלגליים
אלעזר לוין
שבעת השלבים של העסקה לרכישת המגרש    התרחקו מסכסוכים, ואם אין ברירה - פנו לבורר    דאגו להסכם ליווי בנקאי טוב    אל תנסו לבקש מהעירייה הגדלת זכויות    קבלו בטחונות מהקבלן    היזהרו מחובבנים
אלעזר לוין
לב לבייב לא יזרים הון פרטי לפירעון חובות החברה    תפרע האג"ח ב-7.4 מיליון שקל באמצעות מזומן, אג"ח חדשות ומניות    המתווה אינו עונה לדרישות פסגות, המאיימת בבקשת פירוק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il