רשת פוקס (-0.46%, 1300.0) מנסה לחסוך בעלויות. הרשת ביקשה ממנכ"לי הקניונים כי יאפשרו לאחד את מותגי הרשת, שנמצאים היום בחנויות נפרדות לנשים, גברים, ילדים ותינוקות, לחנות אחת גדולה שתכלול את כל המותגים. ההיגיון הכלכלי העומד מאחורי מהלך זה הוא חיסכון בעלויות הנובע מצמצום בכוח אדם ומשכירת שטחי מסחר גדולים יותר במחיר נמוך. בסוף התהליך, צפויה פוקס, שמפעילה כיום 180 חנויות, להישאר עם 100 חנויות גדולות בלבד.
עם זאת, עד שהתהליך ייצא לפועל ייקח זמן, שכן לקניונים יש חוזים עם שוכרים קיימים. כפי שפורסם ב-TheMarker, הנהלת פוקס שלחה לאחרונה מכתבים למנכ"לי הקניונים בהם הודיעה על כוונתה לסגור את רוב חנויות העודפים שלה, כך שמתוך 11 חנויות תישאר עם 3 בלבד. הרשת מסרה אז כי הסיבה נובעת מכך שהרשת צימצמה את הזמנת המלאים, מה שלא מותיר בידיה מספיק סחורה בכדי שתתפרש על-פני כל-כך הרבה חנויות.
רשת פוקס, המפעילה כ-180 חנויות, סיכמה רבעון שני לא קל בהשפעת המשבר הכלכלי. הכנסות החברה הצטמצמו ב-3% והסתכמו ב-143 מיליון שקלים, אך הוצאותיה לא ירדו בהתאם. הרווח התפעולי נחתך ב-54% ל-7.4 מיליון שקלים ברבעון השני. בשורה התחתונה הציגה החברה מעבר להפסד של 2.1 מיליון שקלים, לעומת רווח של כחמישה מיליון שקלים ברבעון המקביל.
בפוקס ייחסו את הירידה במכירות למשבר הכלכלי ולמזג האוויר החם ששרר בחורף האחרון. גם המכירות לזכייני החברה בחו"ל הצטמצמו, בעיקר בשל החזרת סחורות וירידה במכירות לזכיין הרומני.