בית המשפט התיר (יום ד', 9.12.09) לפרסום את שמו של מאבטח הרמטכ"ל החשוד באונס. מדובר בסרן ארז אפרתי, בן 29, ממושב בצרה. אפרתי, במקור מעפולה, הובא היום להארכת מעצר רביעית בבית המשפט. המשטרה צופה שכתב אישום נגדו יוגש עד יום ראשון.
עורכי דינו של אפרתי טוענים כי אינו זוכר חלקים מאותו לילה שבו נעצר בנמל תל אביב, על גדות הירקון. הקצין עצור בתנאי הפרדה, תחת שמירה מוקפדת. ארוסתו של אפרתי אמרה בתום הדיון שהיא ממשיכה לתמוך בו והפריחה לו נשיקות באוויר.
מהחקירה עלה כי על גופה של המתלוננת נמצאו שרידי זרע של אפרתי, אך עקב מצבה הפיזי והנפשי הקשה בזמן האירוע אין היא בטוחה האם הוא הצליח לבצע את זממו.
המשטרה ממשיכה להשוות את דגימות הדנ"א של המאבטח למקרים קודמים, אך ככל הנראה אין הוא מעורב במקרים קודמים.
עוד הותר לפרסום היום, כי בימים שלאחר המקרה הובאו לגדות הירקון - בנפרד - המתלוננת, אפרתי עצמו ושמונה עדי ראייה. כל אחד מהם הציג את גרסתו למה שאירע. בשלב זה הוציאה המשטרה צו איסור פרסום על כל ממצאי החקירה שנמסרו על-ידי העדים או על-ידי המעורבים האחרים בפרשה ועל מהלכי החקירה.
כרגע עדיין לא ברור אם יוגש כתב אישום בפרשה בגין אונס או ניסיון לאונס, אך מבחינה משפטית אין הבדל בענישה בין המקרים.