כבר שנתיים מאז שביים סטיבן שפילברג, אחד מבמאי הקולנוע המצליחים ביותר בהיסטוריה, את הפרויקט האחרון שלו בסדרת סרטי אינדיאנה ג'ונס. מעריצים בכל העולם המתינו בכליון עיניים לראות מה יבחר הבמאי הפעם, וכעת מסתמן כי מדובר בעיבוד קולנועי לרומן "סוס מלחמה" של מייקל מורפורגו.
אומנם לקח שפילברג חלק בפרויקט הטיטאנים ביחד עם פיטר ג'קסון, אך זה לא עתיד לצאת לאקרנים לפני דצמבר 2011. בינתיים אם כך, מכין עצמו הבמאי לסרט הנוכחי. על התסריט מופקדים שניים: לי הול (בילי אליוט) וריצ'רד קרטיס (אהבה זה כל הסיפור). חברת ההפקה תהיה כמו תמיד דרימוורקס, והסרט אמור לעלות בבתי הקולנוע באוגוסט 2011.
ספרו של מורפורגו כבר עבר אדפטציה אחת, כאשר הועלה ב-2007 כמחזמר בלונדון. במרכזו כאמור נער (אלברט), שנאלץ להיפרד מסוסו האהוב כאשר זה נשלח לשמש כחלק מחיל הפרשים בצרפת. העלילה מובילה את השניים לחפש את זה, במסע מלא תלאות והרפתקאות. המחזמר הצליח הן בקופות והן בקרב המבקרים, ורק לפני כמה חודשים הכריזו המפיקים על מעברו גם אל בימות ברודווי.