מה לאכול
לא ארץ לצמחונים
אוהדי הכדורגל שאינם נמנים על חובבי הבשר, ייאלצו להיהפך לקרניבורים מושבעים במהלך ביקורם בדרום אפריקה בתקופת המונדיאל. הדרום-אפריקנים אוהבים בשר - ועוד יותר מכך אוהבים לבשל ולאכול אותו באוויר הפתוח, תחת כיפת השמים.
אם אתם מוזמנים ל"בראיי" או ל"צ'יסה ניימה", דעו שמדובר בברביקיו. לברביקיו בדרום אפריקה יש כמה גרסאות, בהתאם לזהות המארחים ולאזור. ואולם סביר להניח שתמצאו את עצמכם אוכלים נקניקיות חריפות בשם "באורוורס", צלעות כבש, ותוספת שהיא סוג של דייסה המכונה "פאפ" - שנראית כמו פירה, אך עשויה מתירס. לעיתים מוגש הפאפ עם רוטב עגבניות משובח. את האוכל שוטפים כמובן עם כמויות נדיבות של בירה מקומית.
מנה דרום-אפריקנית נפוצה נוספת היא ה"בילטונג", המזכירה בשר משומר, אך טעימה הרבה יותר. הבילטונג הוא חטיף מושלם לנסיעות במדינה הגדולה. נסו את בילטונג הקודו או היען, או היצמדו לבקר המוכר והטוב. בכל מקרה, מדובר במאכל עם פוטנציאל התמכרות, שקשה מאוד להפסיק לאכול.
המפתח לאוכל טוב בדרום אפריקה, או בכל מקום אחר בעולם, הוא פשוט - לבחור במזון מקומי וטרי. בשל כך, לא כדאי לאוהדי הכדורגל האנגלים להזמין דג סול בגריל ברוסטנבורג, שאינה קרובה לים. מנגד, אוהדים מצרפת או דנמרק עשויים ליהנות מכך שהקבוצות שלהם נמצאות בקנינסה, על נתיב הגנים, מה שיאפשר להם להוסיף לתפריט צדפות מקומיות ודגים טריים, כגון הקבליג'ו העסיסי.
מלבד קייפטאון וסביבותיה במחוז היין, שם תוכלו ליהנות מסצנת מסעדות מתוחכמת, רוב המסעדות בדרום אפריקה הן פשוטות ומציעות מנות לא מתוחכמות. לפיכך, כדאי להתמקד במנות הבסיסיות - סטייק טי-בון או פילה עסיסי לא יאכזבו אתכם אף פעם.
אם בכל זאת אתם מעדיפים כריכים אופנתיים, עמוסים בעלי רוקט וכל טוב, על פני סטייק עסיסי, נסו את רשת לולו. קפה מצוין תוכלו למצוא ברשת וידה א-קפה, שאת המותג האדום-לבן שלה סביר להניח שלא תתקשו למצוא. גם רשתות המזון המהיר מציעות אוכל מצוין.
החוות בדרום אפריקה מייצאות פירות וירקות טריים לאירופה, אז אל תחששו מחיידקים אקזוטיים שתוקפים מטיילים במדינות מתפתחות. לעיתים קרובות, האוכל בדרום אפריקה טרי יותר מהאוכל שתקנו במרכולים בלונדון או במקומות אחרים באירופה.
בחצי הכדור הדרומי שורר כעת חורף, ועל מדפי המרכולים תוכלו למצוא אבוקדו משובח. אל תוותרו על התענוג הזה - כפי הנראה אין דבר טעים יותר מאבוקדו בשל ממחוז לימפופו. בנוסף נסו את ה"מייליס" - נקניקיות על מקל, מתוקות ופריכות, שאותן ניתן למצואותן בירידי מזון ובאירועי ברביקיו.
בין אם אתם צמחונים אדיקים ובין אם חובבי בשר, אל תחששו לטעום את האוכל המקומי. חבל שתחמיצו את המזון הטרי והזול שמציעה דרום אפריקה.