הצפייה בתוכניות ריאליטי הניעה כמחצית מהצופים בהן לשנות את דעתם לטובה לגבי אנשים עם מוגבלות - כך עולה מסקר של מכון דיאלוג, שנערך עבור נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים.
מן הסקר מתברר כי רק אחוז אחד מכלל הנסקרים טענו שהשתתפותם בתוכנית של אנשים בעלי מוגבלות השפיעה לרעה על דעתם כלפיהם.
באשר לתפיסות הצופים ביחס לסיכוי ההתקדמות בתוכניות ריאליטי, התקבלה תמונה מורכבת: 28% רואים סיכוי בהתקדמות, בדומה למתחרים האחרים, התופסים באופן שוויוני אנשים עם מוגבלות.
אחוז זהה, שטען לסיכוי גבוה של אנשים עם מוגבלות להצליח בתוכניות-ריאליטי, התייחס למוגבלות כיתרון יחסי בשל הרחמים שהיא מעוררת. זאת בעוד שמי שתפס את סיכויי ההתקדמות נמוכים (17%) טען שהמגבלה מהווה מכשלה.
חלק מהמרואיינים טענו שלא השתנתה תפיסתם לגבי בעלי מוגבלויות בעקבות הצפייה בתוכניות הריאליטי, וזאת בעיקר בשל דעה חיובית מוקדמת. אחרים טענו שדעתם השתנתה לטובה משום שבעלי המוגבלויות נתפסים בתוכניות כאנשים רגילים.
מסתבר שתוכניות הריאליטי גם נתנו לצופים נקודת-מבט חדשה על אנשים עם מוגבלות ועל היכולת להשקיע ולהצליח למרות המוגבלות. מכאן שהשתתפותם של אנשים עם מוגבלויות בתוכניות הריאליטי יכולה רק לשמר את הדעות החיוביות או לשפר את השליליות, אך לא מובילה להרעה בתפיסתם.