X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
ההכרזה יוצאת דופן בשל החריגה מטווח הטילים המוצהר, שעומד מזה שנים על 2,000 ק"מ עד כה ידוע כי טהרן מחזיקה ברשותה טילים לטווח של 3,500 ק"מ לפחות
▪  ▪  ▪
איום חדש מטהרן? [צילום: משרד ההגנה האירני]
"במקרה של צעד לא חכם מצד ארה"ב, הבסיסים הצבאיים שלה בבחריין וב'גבעת גרסיה' באוקיאנוס ההודי (העמדה הקדמית של הצבא האמריקני) לא יהיו מוגנים מפני הטילים של אירן". כך מאיים מג'תבא ד'ואלנורי, יועץ מטעם משמרות המהפכה באירן, המתנגדים לכל פשרה עם המערב בנושא הגרעין.
ד'ואלונרי התייחס לדבריו של נשיא ארה"ב, ברק אובמה, בנוגע לאפשרויות העומדות בפני ארה"ב נגד אירן וטען: "זהו אינו נושא חדש והאמריקנים פועלים כך מתוקף הטבע שלהם". לדבריו, אסור לאירן להזניח את הערכים והאינטרסים הלאומיים שלה, ועליה צריכה לשמור על כל האפשרויות שלה מול אויביה.
בהתייחסות ליכולותיה ההתקפיות וההגנתיות של אירן, אמר ד'ואלנורי "יכולותיה של אירן בתחום הטילים עלתה מאז מלחמת אירן-עירק, ועלינו להתכונן להגן על עצמנו אם יהיה בעולם איום על אירן".
לדברי טל ענבר, ראש המרכז לחקר החלל במכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל, מדובר בהצהרה יוצאת דופן על טווח הטילים האירני. "ההכרזה יוצאת דופן בשל החריגה מטווח הטילים המוצהר, שעומד מזה שנים על 2,000 ק"מ. ידוע כי אירן מחזיקה ברשותה טילים לטווח של 3,500 ק"מ לפחות, אך היא נמנעה מלהציגם או לנסותם, ואף הכחישה את דבר קיומם".
ד'ואלנורי התייחס לדבריו של מנהיג אירן בעבר רוחאללה חמינאי, לפיהם אם האויב לא ביצע דבר מה עד היום, הדבר נובע מחוסר יכולת ולא מחוסר רצון: "לאויבים אין אומץ לפלוש לאירן וכל האפשרויות שלנו נמצאות על השולחן. האומה האירנית עומדת לצידו של המנהיג ולא מפחדת מאף גורם".
תאריך:  09/06/2014   |   עודכן:  09/06/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארה"ב לא תהיה בטוחה מפני הטילים של אירן
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אין USA צריכה לחשוש כי
ראיס-פוטין-טיל400  |  10/06/14 14:44
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות הגרעין האירני
איציק וולף
ראש המטה הכללי העריך כי אירן אינה יכולה להתעלם מדעת הקהל הפנימית והדגיש כי אם יתעורר צורך למנוע ממנה להגיע לסף גרעיני - ניתן יהיה לעשות זאת בכוח    "יש אולי ארבע או חמש מדינות שיש להן יותר כוח אש מאשר חיזבאללה"
עידן יוסף
כ-40% מהאירנים תומכים בהכרה בישראל אם יושג הסכם עם הפלשתינים שיכלול נסיגה ישראלית    כ-54% מהאירנים מוכנים לוותר על תוכנית הגרעין תמורת הסרת העיצומים
עופר וולפסון
דוח של סוכנות הגרעין של האו"ם קובע כי טהרן הציגה הסברים מספקים על חומרים חשודים    מציין כי אירן קיצצה ב-80% את רמות האורניום המועשר שברשותה
אברהם פכטר
ביבי נלחם בצנטריפוגות של אירן, כמו דון קישוט בתחנת הרוח. תא"ל עוזי עילם, טוען שנתניהו מפחיד עם האיום האירני למטרות פוליטיות. מאחר שהאירנים יהיו מוכנים עם הפרויקט רק בעוד 10 שנים. השאלה היא: ומה אם הוא טועה בהערכתו?
איציק וולף
סגן שר החוץ האירני, עבאס ערקצ'י צוטט בסוכנות הידיעות האירנית    "זכויותיה של אירן הן קו אדום בשיחות הגרעין"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il