מחירי הנפט חזרו לצנוח (יום ב', 30.3.20), ומחיר הנפט מטקסס - הסמן למחירו בארה"ב, המפיקה הגדולה ביותר בעולם - ירד אל מתחת ל-20 דולר לחבית, לראשונה מזה 18 שנים. בשעה זו (21:30) צונח הנפט מטקסס ב-9% ל-19.60 דולר. נפט ברנט, הסמן ליתר השוק, צונח ב-7.5% ל-25.90 דולר לחבית. כמה פרשנים אף תוהים, האם מחיר הנפט עלול לרדת בקרוב לסביבות עשרה דולרים לחבית.
הירידות התחדשו לנוכח התחזיות הפסימיות ולפיהן משבר הקורונה יימשך לפחות עוד חודש אם לא מספר חודשים - על כל המשמעויות שיש לכך מבחינת הצניחה בביקוש לנפט, בעיקר לתעשיה ולמטוסים. הביקוש בחודש אפריל צפוי לקרוס לפחות ב-20 מיליון חביות ליום, כמעט 20% מן השוק העולמי.
במקביל, ממשיכה סעודיה להציף את השוק בנפט במסגרת מלחמת המחירים עם רוסיה, אותה החלה לפני שבועיים. סעודיה (המפיקה השנייה בגודלה בעולם והמובילה בארגון אופ"ק) ביקשה לצמצם את התפוקה כדי למנוע ירידה במחיר בשל הקורונה. רוסיה (המפיקה השלישית) סירבה, וסעודיה מנסה לכופף את ידה על-ידי הצנחת המחיר.
לאחר שכבר העלתה את התפוקה ב-2.7 מיליון חביות ליום, בכוונת סעודיה להגדיל אותה ב-600,000 חביות ליום החל ב-1 במאי ובכך להגיע ל-10.6 מיליון חביות ביום. סעודיה נוטלת על עצמה סיכון ניכר, שכן היא זקוקה למחיר של 80 דולר לחבית כדי לאזן את תקציבה, בעוד התקציב הרוסי בנוי על 40 דולר בלבד. בסוף השבוע אמר פקיד סעודי, כי ריאד ומוסקבה מנהלות שיחות בנושא הנפט, אך המצב בשוק מלמד שאין ציפייה להסכם קרוב, אם בכלל.
מוקדם יותר החודש הודיעה ארה"ב, כי תגדיל את המלאי האסטרטגי שלה ב-77 מיליון חביות בניסיון לאושש את מחיר הנפט - אך ללא הצלחה. מדובר ב-75% בלבד מהתפוקה היומית העולמית, והמיכלים האסטרטגיית בחופי מפרץ מקסיקו כבר מלאים ב-90% מיכולתם, כך שלארה"ב אין מרחב תמרון של ממש. וושינגטון מינתה שליח לענייני אנרגיה מול סעודיה, בניסיון לתווך בינה לבין רוסיה, אך גם כאן - ללא הצלחה עד כה. רוסיה מעונינת להחליש גם את מגזר הנפט האמריקני, שיקול נוסף בין אלו המעצבים את מדיניות הנפט שלה.
ההתרסקות המחודשת במחיר הנפט אינה פוגעת בבורסות בניו-יורק, הרושמות בשעה זו עליות של 1.5% במדד דאו-ג'ונס, 1.9% במדד סטנדרד אנד פור ו-2.4% במדד נסדא"ק. גם בורסות אירופה סיימו את היום בעליות שערים: 1% בלונדון, 1.9% בפרנקפורט ו-0.6% בפריז.