האם מלחמה בת שנים, שבגללה נמנעה עירייה בני ברק לפרסם ביומון "הפלס" המזוהה עם הפלג הירושלמי באה אל קיצה או שאולי מדובר בהפסקת אש? בעקבות פניית News1 לעירייה ולפיקוד העורף, באמצעות דובר צה"ל, תפרסם העירייה בגיליון הקרוב (יום ג', 7.4.20) הודעות לציבור באשר להתמודדות עם מגיפת הקורונה, והאופן בו יש להתנהג.
הפלג הירושלמי הוא אומנם מיעוט בעיר התורה, אך מהווה אחוז ניכר מאוכלוסייתה - כעשרה אחוזים מן התושבים. תושבים אלה קוראים ברובם רק את עיתון הפלס, ואינם ניזונים ממקורות מידע אחרים.
העדר הודעות מטעם העירייה באשר לשירותי עירייה בסיסיים, לרבות האופן שבו יש לנהוג בחמץ שנשאר וכיצד להיפטר ממנו אם לא ניתן לשורפו, היה עלול להביא למצב של מהומה מצד תושבים שאינם מודעים ללשון ההנחיות.
העירייה מפרסמת בשגרה בעיתונים המבשר, המודיע ויתד נאמן. ההימנעות מפרסום בעיתון הפלס מקורה במפלגת דגל התורה. מי שעוד נכנע לחרם הן קופות החולים - שירותי בריאות כללית, מאוחדת ומכבי, שלמרות שמדובר בנושאי בריאות, נכנעות לתכתיבים הפוליטיים מצד עסקני המגזר החרדי.
מדובר צה"ל נמסר כי פיקוד העורף מופקד על הסיוע האזרחי לעיר, אך ניהול העיר מסור בידי ההנהגה הנבחרת, וכך גם נושא הפרסום בעיתונות. בעיריית בני ברק סירבו להגיב.
בתוך כך, לאחר ישיבה עם שר הביטחון
נפתלי בנט, מנהל שעת חרום אלוף (מיל')
רוני נומה וראשי זק"א ישראל חזי שבקס וישראל מורגנשטרן, ייפתח מוקד מיוחד במתחם אום סנטר מול קניון איילון לשם יוכלו להביא תושבים מחוץ לבני ברק משלוחים עבור קרובי משפחה בעיר כאשר מתנדבי זק"א ישראל וזק"א תל אביב יעבירו את המשלוחים ליעדם בתוך העיר. כמו-כן יפתח מתחם מיוחד ברחוב כהנמן 107 לשינוע מחוץ לעיר.