| |
|
| |
|
אסור לליכוד לוותר לכחול לבן בעניין מינוי השופטים לעליון, גם במחיר פיצוץ המו"מ. לגנץ אין באמת קלפים ביד כעת, הוא מבין זאת אך מנסה ובהצלחה להלחיץ את נתניהו. (בסקר של מעריב מתאריך 8/4/20 מראה 42 מנדטים לליכוד, 18 מנדטים לכחול לבן) מה בדיוק יעשה גנץ? ינסה להריץ חוק שראש ממשלה לא יכול לרוץ עם כתבי אישום? זה חוק שיתבטל אם נתניהו ישיג רוב של 61. ואז בכנסת הרוב ישלוט במיעוט עם כל המשמעות שבדבר, יש לזה תקדים. אגב, שימו לב שרק איש אחד במדינה, היועץ המשפטי לממשלה, החליט על כתבי האישום. ביהמ"ש עדיין לא אמר את דברו, איזה כוח אדיר נתנו ביד לאיש אחד במדינת ישראל, מעשה מטורף! אין כזו דמוקרטיה שזה המצב בה. יש אומרים שבהקלטות כנגדו הוא מזמן היה צריך ללכת הביתה. יש הרגשה בציבור שהיתה פה "מכירת חיסול" לטובת כחול לבן. אזרחי המדינה הימניים לא הצביעו עבור "תינוק" זה, זו לא היתה הכוונה כלל. כל חבר כנסת מכחול לבן שכמעט אין לו ניסיון פרלמנטרי בכנסת הופך להיות פתאום שר, השתגעתם! ככה השרים החדשים האלה רוצים לנהל את המדינה, ובמיוחד בזמן מגפת הקורונה?
בהזדמנות זו, אני שואל מה קרה לנתניהו? מה המהלך שהוא רואה ואנחנו כאזרחים לא רואים? בעבר הוא ראה כמה צעדים קדימה מכולם, ועכשיו?
בנוסף, העולם עסוק בקורונה כולל ירדן, מצרים, ערב הסעודית איראן, טורקיה, וגם הרשות הפלסטינאית. יש כאלה מבניהם שדווקא ישמחו למהלך. אגב, גם ירדן, אך כרגיל מה שאומרים בחדרי חדרים לא אומרים בפומבי. לפיכך צריך גם מההיבט הזה, בנוסף לטראמפ, לספח כעת ולאלתר.
בסופו של יום לא נראה שגנץ יהיה בעתיד ראש ממשלת ישראל לכאורה "אין לו את זה" והוא לכאורה גם לא מתאים לתפקיד זה. זו היתה הרפתקה גדולה מאוד עליו. שיתנחם שיש רק בודדים שמתאימים לתפקיד זה.
גם היועצים המשפטיים "תפסו תחת" לכאורה. הם בסה"כ פקידים, עם כל הכבוד, והם צריכים לייעץ בלבד ולא לנהל. אתם רוצים לנהל? בבקשה תיבחרו על ידי הציבור וקחו גם אחריות על תוצאות החלטותיכם. אין סמכות ללא אחריות.
אני "מברך" את ההחלטות ההזויות לכאורה של שופטיי בג"ץ בנושאים רבים, בנוסף אני "מברך" את התערבות בג"צ בכל דבר שקשור לחיינו, מקטן עד גדול – "הכל שפיט".
החלטות אלו והתערבות זו גורמת אט אט לציבור להרגיש שאין כלל הפרדת רשויות במדינה ובעצם בג"צ הוא ממשלת-על שיכולה להחליט לפי האג'נדה שלו. אין כל ספק שהעסק הוא לקראת פיצוץ, והמפסיד הגדול יהיה בג"צ עצמו. הממשלה והכנסת יצטרכו לעשות שינוי משמעותי במערכת אכיפת החוק. אני הייתי רוצה לראות את פיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, אני הייתי רוצה לראות בחירת שופטים בצורה אחרת ולא בחירה על ידי אג'נדה מאוד מסוימת. הייתי רוצה לראות יותר שופטים בביהמ"ש העליון כך שלא יהיה "קול אחיד" בתזמורת, הייתי רוצה לראות שופטים מכל הגוונים ומכל המגזרים, ולא כעלה תאנה. הייתי רוצה לראות שקיפות רבה יותר, כאשר נבחרים ההרכבים על ידי נשיאת ביהמ"ש העליון. דיי למשחקים!!
הייתי רוצה לראות יותר לקיחת אחריות של השופטים על ההחלטות שלהם (האם הן ישימות, האם הן הגיוניות, האם הן לא מנותקות מהמציאות ומהסיטואציה, האם הן מקובלות בעולם המערבי, ועוד).
הייתי שמח לראות שופטים בדימוס שיבקרו את "המהפכה השיפוטית", שהם יהיו אופוזיציה לוחמת למצב המסוכן שקיים היום, 15 שופטים, עם כל הכבוד, יכולים להחליט החלטות לפי אג'נדה, רגשות ואינטואיציה. וזה "עובר חלק". כנראה שחלקם לכאורה פחדנים ועדיין הם מסתתרים מאחורי "הגלימה השחורה".
כל הכבוד לאותם עו"ד, כתבים ואחרים שמבקרים את "המהפכה השיפוטית".
|
|
|
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אקטואלי |
|
| |
|
פורסם בנובמבר האחרון: כל הכבוד לאילה חסון, ביום שישי 15/11/19 שידרה כתבה על שי ניצן. שי ניצן לכאורה יוצא מהכתבה כשקרן כרוני, לכאורה אדם מאוד מסוכן, שהשתן עלה לו לראש לכאורה.+*+ אני אישית שמח שהוא כבר סיים את תפקידו כפרקליט המדינה, מקווה שהוא לא ימונה לשופט בעליון. לא הייתי רוצה שאדם שכזה ימונה באף תפקיד, בטח לא בפרקליטות. בסה"כ הוא פקיד בכיר מאוד שניצל את כוחו בהרבה מקרים. ולא את כולם שידרו בכתבה.+*+ היו לו כמה "טעויות" – מה עם עו"ד רות דוד? מה קורה עם ראש לשכת עורכי הדין אפי נווה והפלאפון הפרוץ? מה קרה בהתנתקות שהוכנסו למעצר אלפי ילדים? מה זה האימייל לשופטים? - כאזרח אני רוצה לדעת למי עוד נשלחו אימיילים וכמה זמן התופעה הזו נמשכת?+*+ מה לגבי השופטת המוערכת גרסטל שנזרקה לכאורה על ידי שי ניצן מתפקידה? ולמה? האם מנדלבליט חושש משי ניצן עקב פרשת הרפז? (מדובר על קלטת שנמצאת לכאורה ברשותו של שי ניצן שמחזיקה את מנדלבליט במקום מאוד רגיש). יש לחקור את הנושאים הנ"ל בעזרת וועדת חקירה ממשלתית. מהכתבה אני אישית מאמין לעו"ד בראשי ולשופטת גרסטל ולאחרים.+*+ לכל אלה שמודאגים "מקץ הדמוקרטיה" – כך זה מתחיל, הדג מסריח מהראש. מומלץ לכל אחד לחפש את הכתבה ולצפות בה ולהבין באיזה מצב משפטי מסוכן אנחנו נמצאים, שלא נדבר על ראש הממשלה שצריך להתמודד עם פרקליט מושחת לכאורה, שרוצה להשאיר מורשת שהוא הפיל ראש ממשלה בישראל "איזה כבוד" הוא יקבל מההיסטוריה.+*+ בנוסף הוא רוצה שתיק 4000 יהיה תקדימי – "סיקור אוהד" יהפוך לשוחד, זו קץ העיתונות ולא רק קץ הדמוקרטיה. העיתונאים יורים לעצמם ברגליים שמשתפים לכאורה פעולה עם שי ניצן, אך בקרוב חלקם יתחילו לחפש עבודה אחרת. חוסר האמון שיש לאזרחי המדינה במערכת אכיפת החוק מראה שכבר לא מאמינים למערכת.+*+ מערכת אכיפת החוק עושה רק "טעויות" אני ואתה וכל השאר האזרחים "לא טועים", אנחנו עבריינים. "טעות" נשמעת כמשהו קטן, זניח ולא נורא. במקרה של האימיילים לשופטים זו לא טעות זו עבירה מאוד משמעותית ולכן אגיד "מושחתים נמאסתם". יש מקום לחשוב על פיטורין או השעיה עד לעזיבתו את תפקידו הנוכחי אמצע דצמבר. "תודה מיוחדת" אני שולח לאהרון ברק "שהמהפכה השיפוטית" שלו גרמה לכאורה נזק בלתי הפיך למדינת ישראל ולתושביה, מקווה שהוא עוד יספיק בחייו לראות את התרסקותה של אותה מורשת מסוכנת שהשאיר לנו. חוסר האמון של הציבור מראה לי שהתהליך התחיל.+*+ לכאורה נראה שמתחילים לסגור על שי ניצן ועל פעולותיו הלא חוקיות לכאורה. כל החרא והזבל יתחילו לצוף לאחר עזיבתו את התפקיד. תיבת פנדורה ענקית תפתח על מעשיו. אנשים יתחילו לשאול "עבור מה?" "מהן הסיבות למעשים?" הוא בגד לכאורה בערכים בסיסיים ופגע קשות לכאורה במערכת המשפט. כשזה יקרה אני צופה רעידת אדמה משפטית. אין לי ספק שגם אנשי אקדמיה יתחילו לשאול שאלות בנושא. שופט בביהמ"ש העליון הוא כבר לא יהיה בעתיד הנראה לעין. זה יחזור אליו כבומרנג. אין כל ספק שבעתיד נראה שבחירת שופטים לעליון תהיה בצורה אחרת לגמרי, אין כל ספק שתפקיד היועץ המשפטי לממשלה יתפצל לשניים - יועץ ותובע. אין כל ספק שנראה שינויים גדולים במערכת אכיפת החוק. אנשים מימין ומשמאל מבינים שהפרקליטות, בג"צ, המשטרה, והתקשורת ועוד גורמים אחרים עשו מעשים לכאורה שלא אמורים לעשות ולפיכך יגיע השינוי המיוחל. לפחות מחקירות הסלקטיביות כנגד ראש הממשלה ייצא מזה משהו לטובה אזרחי המדינה. לא שאני בעד חקירות סלקטיביות שכאלה, זו הרי סכנה אמתית לדמוקרטיה, אני מתקומם כנגדם ומתבייש בעוול שנעשה לנתניהו.
|
|
|
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אקטואלי |
|