יו"ר הליכוד, ראש ה
ממשלה בנימין נתניהו ויו"ר
הבית היהודי השר
רפי פרץ שפרש מימינה חתמו (יום ו', 15.4.20) על הסכם קואליציוני. השר פרץ ישמש כשר ירושלים, מורשת ומיזמים לאומיים בממשלת האחדות.
במסגרת ההסכם, הכפוף לאישור מרכז הבית היהודי, סוכמו הנושאים הבאים:
- פרץ ימשיך כמשקיף בקבינט המדיני-ביטחוני ויהיה חבר בוועדת השרים לחקיקה.
- יישמר הסטטוס-קוו בנושאי דת ומדינה כפי שהיה מקובל זה עשרות שנים בישראל. הממשלה תפעל לכבד את השבת ומועדי ישראל ששמרו על קיומנו כעם.
- במינוי דיינים, יישמר השליש המסורתי לבאים מן הציונות הדתית.
- תפקידי הבית היהודי בממשלה ובקואליציה יישמרו בכל הרכב קואליציוני עתידי. בתפקידים השרות הלאומי אזרחי ואחריות על הגרעינים התורניים.
- תוסדר פעילות מערכת החינוך הממלכתית דתית ותקצובה בבסיס התקציב ותקנות החמ"ד.
- מפלגת הבית היהודי תפעל טכנית במשותף עם סיעת הליכוד.
השר רפי פרץ: "נעניתי לבקשתו של ראש הממשלה להצטרף לממשלה ולייצג את דרכה של הציונות הדתית באמצעות חיזוק מעמדה של ירושלים, בירתנו הנצחית. בימים הקרובים נחוג את יום ירושלים ואת מלאת 53 השנים לשחרורה. ירושלים ועם ישראל הולכים יחדיו והציונות הדתית תעשה הכל על-מנת שהדגל ימשיך להתנוסס".
ראש הממשלה נתניהו: "השר פרץ גילה אחריות כלפי הציונות הדתית ויהיה שותף מרכזי בממשלה שתוקם. כפי שהתחייבתי, יחד נמשיך להוביל מהלכים חשובים עבור הציונות הדתית ובראשם מהלך היסטורי של החלת הריבונות".