X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
תוקפים את משרד הבריאות ודורשים לערב אותם בהחלטה על אזור מוגבל ראש מועצת קריית יערים: "אני ברבע שעה יכול למפות את היישוב ולהחליט מי נדרש לבידוד. למשרד הבריאות ייקח שבועיים" יו"ר ועדת החוקה: "יש תחושה שראש עיר שיותר מקושר ויודע להרים טלפונים לשרים יודע לצעוק על טעות ומטפלים בה"
▪  ▪  ▪
ראשי הרשויות בדיון [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]
יו"ר הוועדה יעקב אשר [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]

חברי הכנסת אלי אבידר ואיתן גינזבורג [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]

ועדת החוקה חוק ומשפט ממשיכה להכין בשעה זו לקריאות שנייה ושלישית את הצעת החוק להארכת תוקף תקש"ח הקורונה לאזור מוגבל. הצעת החוק נועדה להאריך ב-45 יום את התקש"ח המסמיכות את ועדת השרים להכריז על אזורים שבהם קיים צבר תחלואה כאזורים מוגבלים ולקבוע הגבלות שונות לריחוק חברתי ולהגברת האכיפה באזור זה. בדיון שנמשך משעות הבוקר השתתפו בין היתר, ראש עיריית בני ברק אברהם רובינשטיין, ראש עיריית אלעד ישראל פרוש, ראש עיריית בית שמש עליזה בלוך, ראש מועצת קריית יערים יצחק רביץ וראש המועצה המקומית דיר אל אסד אחמד דבאח.
במהלך הדיון חשפה ד"ר ענת צוראל פרבר עוזרת ראש שירותי בריאות הציבור כי הייתה טעות בנתונים ביחס לטבריה: "בטבריה הייתה טעות בנתונים באופן ספציפי. בגלל זה אנחנו בוחנים את הקריטריונים שוב ושוב. בגדול הטעות הייתה באמת במיקוד. באופן חריג התמקד בכמה רחובות ולא בשכונות כמו שראינו במפה. זה עלה בשיח שניהלנו עם ראש העיר". יגאל סלוביק, ראש אגף לוט"ר במל"ל התייחס בין היתר לעיר אלעד ואמר: "עיריית ת"א פועלת בחמ"ל משותף עם פיקוד העורף, משרד הפנים, משרד הבריאות, משטרת ישראל בשיתוף פעולה מלא ואילולא כך ההצלחה הייתה הרבה יותר נמוכה. אם זה לא קרה עם העיר אלעד יש לבדוק למה אך עם ראש העיר בית שמש יש שיח פתוח 24/7. במקומות בהם באנו עם נתונים וראש העיר טען לטעות, ישבנו עם ראש העיר והרופאה המחוזית ותיקנו ולא העלינו את אותן ערים לאזור במיקוד. אם פספסנו באירוע הזה את ראש העיר אלעד אז יכול להיות וצריך לתקן את זה".
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר: "לא נקבל סעיף ללא קריטריונים יותר מפורטים שנותנים קריאת כיוון להחלטות. סעיף ההיוועצות עם ראשי הרשויות לא יישאר בצורה שהוא עכשיו. תהיה חובת התייעצות עם ראש הרשות. כשאתם נכנסים למגרש של הטלת סגר, ראש העיר הוא שחקן. לא בטוח שיהיה לו וטו אבל ההיוועצות חייבת להיות. משרד הבריאות מתאר תקופה של שבועיים התלבטות. איפה מקומו של ראש הרשות דקה לפני כינוס ועדת השרים ואיפה מקומו בדיון הוועדה עצמה? ההרגשה שלי היא שבחלק מהמקרים מעורבות ראש העיר שגורמת לשינוי יותר גדולה בערים מסוימות ופחות באחרות. ראש עיר שיותר מקושר ויודע להרים טלפונים לשרים יודע לצעוק על טעות ומטפלים בה".
ראש עיריית אלעד ישראל פרוש: "חוק הוא חוק. אנחנו עובדים עם פיקוד העורף ומשטרת ישראל ואמרו שאנחנו פועלים נכון רק ללא כלים. יש לנו משפחות מרובות ילדים ובתים קטנים של 70 עד 120 מ' ל-10-12 נפשות. אין לנו חדרים לכל נפש בבית וברגע שאחד נדבק תוך יומיים הוא מדביק את כולם. בפעם הקודמת הלכו על הראש של העיר שלנו. הפעם שאלתי את שר הבריאות אם אנחנו קג"ב. עברו חמישה ימים מאז שר הבריאות אמר שסוגרים את העיר. היקל"ר אומר שצריך להוציא את כולם למלוניות ועד יום שישי לא נפתחו. אמרתי לשר הבריאות שאין כל תועלת בסגר, יש לי 35,000 ילדים וברגע שילד חולה נכנס לבניין נדבקים 300. לקחו עיר שלמה והכפישו אותה. המשטרה והצבא לא חלק מהחוק? למה מטילים סגר בלי לשאול אותם? לקחתם עיר סוציו-אונומי 2 ושמתם כאפה על ראשה. יש לי הרבה ילדי חינוך מיוחד שמונעים מ-210 מהם לצאת ללימודים. מה יהיה עליהם? מה על הוריהם ואחיהם? אוי לבושה של המדינה. אם אתם לא רוצים לספור את ראשי הרשויות ניחא אבל שמתם אנשים כה חשובים במדים ירוקים וכחולים אצלנו בעיר, תספרו אותם לפחות".
ראש עיריית בני ברק, אברהם רובינשטיין: "המשנה הסדורה צריכה להיות לשלוח למלוניות כמה שיותר משפחות. תרחיבו את מעגל הסמכויות לרשויות המקומיות, להחליט איזה עסקים לפתוח ואיזה לסגור, ותאפשרו התקשרויות ליועצים חיצוניים ללא מכרז לשלושה חודשים. רוני נומה עבד בהתנדבות עם למעלה מעשרה אנשי צוות אלופים ותתי אלופים אבל לא בטח שנוכל לעשות זאת שוב. ביחס למידעים ממשרד הבריאות, שרשור המידע על החולים לא מגיע אלינו לרשויות. אנחנו לבד עושים את בדיקות השרשור. עלינו להמשיך בכך אך אם יהיה ממשק בינינו למשרד הבריאות זה יקל על כולם".
ראש עיריית בית שמש עליזה בלוך: "ההחלטה על סמך טבלאות בלעדינו היא בלתי סבירה. מי שצריך לקחת אחריות הוא ראש הרשות. בעיר עם 134,000 תושבים, להחלטה לסגור אותה או לסגור שכונות יש הרבה משמעויות. זה העמיד אותי כראש רשות בסיטואציה שבמקום להגן על התושבים הפכנו לאויב העם. בבית בו גרים בצפיפות 12 אנשים הסגר רק הפך למדגרה הרבה יותר קשה. אני לא מאמינה בסגר. הפתרונות צריכים להיות מאוד ממוקדים ויש לעשות עבודת מיפוי יותר עמוקה. אין סיבה לסגור היום 40,000 איש בתוך מדגרה. האתגר הגדול שלי כראש רשות הוא המשבר הכלכלי שזה יצר בגלל כמות מקומות העבודה שנסגרו. לפני לוחצים פליי על אזור מוגבל תעצרו רגע ותחשבו איך לבודד את החולים ולקטוע את הנדבקים הסגר רק הגדיל את חוסר האמון. צריך לגייס את התושבים אחרת אין כל משמעות להחלטות. בכל דבר אחר אנחנו עובדים בצורה טובה מול הממשלה וכאן אין כתובת אחת. לכל עניין אנחנו מופנים למשרדים שונים. דווקא בגלל שאנחנו רוצים לקחת אחריות כוללת להתמודד עם הסיטואציה המורכבת אני חייבת את הכלים לכך. על כל משפחה שפינינו לבי"ח פנינו ל-4 משרדים חייב להיות מקום אחד שמתכלל ומולו סוגרים הכל".
היו"ר אשר הגיב לדבריה: "חייב להיות חמ"ל שיתכלל את כל המידע ואז יגיע לוועדת השרים. אמנות ההחלטה צריכה להיות של כלל המשרדים כגוף אחד וזה חייב לבוא לביטוי בחוק".
ראש מועצה מקומית דיר אל אסד, אחמד דבאח: "קבענו יעד למגר את המחלה עד סוף מאי. נענו לבקשתי להוריד את הסגר כשלקחתי אחריות. הקמתי ועדת חירום ובכל יום למדנו את הנחיות משרד הבריאות והעברנו לתושבים באתר המועצה ועוד דרכים. עשינו כ-5,000 בדיקות בתוך שבועיים. זה דבר חשוב מאוד. בסוף מאי לא היה אף חולה ועכשיו יש שניים שנדבקו בדרום. מקור הסכנה כיום זה התקהלויות בחתונות, כדורגל וחוף הים שם אין שליטה".
ראש מועצת קריית יערים, יצחק רביץ: "סגר הוא אחד הכלים הטובים למניעת התפשטות. כשהחלה ההתפרצות פניתי לשר הבריאות דאז והפעלנו על עצמנו סגר עצמי. מה-1.4 עד ה-12.5 סגרנו את היישוב ועבדנו נקודתית עם אנשים ברמת השכנוע לא לצאת מהבתים. את כל מערך הקניות לפסח ניהלנו עצמאית ואנשים היו ממושמעים. באירוע הזה מתייחסים לרשויות המקומיות כ"אנחנו" ו"אתם" וצריך להתייחס לכך ככולנו יחד. כשביקשנו נתונים מי החולים החל דיון משפטי האם אפשר לתת לנו את הנתונים כי מה נעשה איתם ומה "אתם", תעשו? יש כאן משהו לא בריא ב"אנחנו ואתם". זו לא היוועצות. אני ברבע שעה יכול למפות את היישוב ולהחליט מי נדרש לבידוד. למשרד הבריאות ייקח שבועיים למפות. אנחנו החזית וככל שהנושא ייכלל בחוק נצליח למגר את הנגיף".
סגן ראש העיר אלעד, אבי שטרן: "הוסתר מעיני הציבור שלפתע הגיעו 865 מחלימים באמצע הגל השני. זה קרה בגלל שיש 15% שגיאות בקובץ מבחינת אלעד. אלעד עומדת במקום ירוק. הרשות עצמה ערכה חקירות אפידמיולוגיות על כל חולה. כל חולה בודד ויש לנו שליטה מלאה ומשרד הבריאות הראה דבר אחד- שהוא מאבד שליטה במצב. חייבים להפיק לקחים מהגל הראשון ביחס לבידוד המלוניות".
יו"ר ועדת החוקה פתח את הדיון: "התקנות הגיעו אלינו רק בסופ"ש והן אמורות לפקוע בשבוע הבא וכדי שלא ניתקע במצבי קיצון הוטל עלינו לתקן מה שניתן ואני מודיע שבחוק הסמכויות הגדול, ממנו ייגזרו כל ההוראות בהמשך, ניכנס לכל רזולוציה בלי רחמים. התחושות שלי קשות. החוק הזה יוצר סטיגמות לערים שונות. מצד אחד נראה שאיש לא רוצה להשתמש בכלי הזה אך כשכבר משתמשים זה לא תמיד בשום שכל ובזהירת המתבקשת. וההפעלה כלפי שכונות מסוימות לא תמיד חפה מטעויות. נתעכב על נושא שיקול הדעת למקבלי ההחלטות, ממה מורכבים הנתונים המוצגים לוועדת השרים לפיהם מתייחסים לאוכלוסיות השונות והשפעת ראשי הרשויות וכן משך ההחלטה ופיקוח הכנסת. אני רוצה לשנות. אנחנו לא יושבים פה כדי לאשר מסמך שהועבר אלינו בבהילות. למרות הגבלת הזמן, נתקן את התקנות. התיוג הוא דבר רע שאסור שיהיה".
ח"כ אלי אבידר (ישראל ביתנו): "אתמול הגעתי לתמוך במפגינים בבלפור. הלחץ על הוועדה עומד להתגבר כי המחאה מלחיצה את נתניהו. הוא רוצה לסיים מהר את חוק איכוני השב"כ וחוק הפייק סמכויות קורונה וצריך לזכור שהוא ינצח כשאנחנו נרים ידינו. עד כה לא קיבלנו קריטריונים לסגר והכל על בסיס מסיבות עיתונאים. כל עוד לא נדע אותם לא ישתנה המצב".
ח"כ מיכאל מלכיאלי (ש"ס): "ראשי הערים החרדיות הפכו בתקופת הקורונה לפותרי בעיות שהמדינה הייתה צריכה לפתור. הסמל של הקורונה הפך להיות החברה החרדית. באתר הממשלתי של משרד החינוך רואים את התיוג מי שעוטה מסיכה הוא החרדי ומי ששומר מרחק אינו חרדי. לתושבי רמת גן יש הרבה מה ללמוד מבני ברק ואלעד. ראיתי מאות אנשים שם ללא זכר למסיכה או 2 מ' ולא ראיתי אף פקח שרודף אחריהם. אנחנו לא מחפשים הנחות אבל לא יכול להיות שרודפים את החברה החרדית בצורה אובססיבית. דין אלעד כדין רמת גן"
מיכל קוטלר וונש (כחול לבן): "חשובה העקביות בהחלת הכללים כדי שהדברים לא ייתפסו כאיפה ואיפה. חשוב שנתייחס להיגיון המסדר כדי לזכות באמון הציבור. האמון הזה חיוני. בנוסף לחובת ההיוועצות יש מאגר מידע דו-כיווני אדיר שיכול להיבנות מהידע של ראשי הרשויות שהם מקור הידע".
ח"כ מיקי לוי (יש עתיד תל"ם): "בטבריה ברגע שראש העיר התערב צומצם הסגר לשני רחובות בלבד. לא יכול להיות שמפחידים את כל הציבור על טבריה ובתי המלון צונחים ונהית קורונה כלכלית. בסוף ראש העיר מכיר את עירו טוב יותר מכולם וזו אחריות שלו. לא ייתכן שהוא לא יהיה מעורב בקבלת אחריות ובסיכונים שלצידה. אם יש זוג הורים ושני ילדים חולים מתוך עשרה לא יפנו אותם למלונית וזו מדגרה. חייבים לבחון את תנאי המחיה של המשפחה. כרגע ההוראות לפינוי למלונית הן של 50% מהמשפחה".
ח"כ איתן גינזבורג (כחול לבן): "ראש רשות לא צריך לשמוע מהתקשורת שוועדת השרים החליטה על הרשות שלו או על אזור בה כאזור מוגבל. יש להם ידע שיוכל לסייע לממשלה לדייק את ההחלטות. במהלך החקיקה נצטרך להוסיף חובת היוועצות בראש רשות לא כפי שזה נכתב כיום "ככל הניתן" אלא כחובה ממשית. בסוף ההחלטה היא של הממשלה אבל חשוב שהם יהיו נוכחים והממשלה תוכל לקבל החלטה מושכלת".
ח"כ גדעון סער (הליכוד): "המקרה של העיר טבריה חייב להדליק נורה אדומה. אם מתקבלת החלטה ביום מסוים להכניס 5 שכונות לסגר ולמחרת ההחלטה לצמצם ל-3 רחובות יש בזה משהו נמהר מסוכן ולא תקין. זה אומר שהתקבלה החלטה נחפזת נמהרת וללא שיקול דעת שפגעה בעיר טבריה. אנחנו ימים ספורים לפני החופש הגדול וכאשר עיר תיירות כזו ממותגת כפי שמותגה בהחלטה הראשונה זו פגיעה בלתי מוצדקת. השלטון המקומי הוא יחידה הרבה יותר יעילה במקרה כזה לכן בתקנות יש לתת משקל לרשות המקומית. אנחנו חייבים להבין מה הקריטריונים לסגר. חייבים לצמצם את התקופה שללא אישור הכנסת לפחות מ-21 יום. שלושה שבועות ללא אישור פרלמנטרי זה מוגזם, לא מדתי ולא סביר".
ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת): "אחת מתוצאות הלוואי השליליות זה מיתוג אוכלוסיות. כשסגרו את בני ברק היה תיוג נגד חרדים ברשתות החברתיות. זה פוגעני, ומפספס את המטרה. סגירת ישוב צריכה להיות ההחלטה הכי קיצונית שדורשת מחשבה מעמיקה. כשדיר אל אסד נסגר שיתוף הפעולה היה מופתי. אי-אפשר לעשות דברים כאלו בלי להתחשב בדעת ראש הרשות. הוא מכיר את השטח והרגישויות. להנחית הנחתות כאלו ל-21 יום ללא ביקורת הכנסת זה לא סביר. אני מודאג מהעלייה בתחלואה וצריך לקבל כמה צעדים אך יש לקחת בחשבון את האיזון בין הצרכים הרפואיים לבין הצרכים החברתיים כלכליים".
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  28/06/2020   |   עודכן:  28/06/2020
+"המלוניות לא אמורות לסייע באכיפת בידוד" 01:14 29/06/20  |  עידן יוסף
ועדת החוקה סיימה לקרוא את סעיפי הצעת החוק להארכת תקנות הקורונה לבידוד במלוניות. הדיון יימשך ביום שלישי. היחס לחוזרים מחו"ל ולחייבי הבידוד בישראל יושווה כך שהפרמטר המכריע הוא האם ניתן יהיה לקיים את הבידוד בבית או במקום אחר העומד לרשותם; זאת בניגוד לנוסח תקנות שעת החרום שקבע שעל אדם החוזר מחו"ל מוטל הנטל לשכנע כי יוכל לקיים את הבידוד בביתו.
לדרישת הוועדה, הודגשה חובת המדינה לספק מזון טרי ואיכותי ולוודא כי השוהים בבידוד יזכו לקבל תרופות ושירותים רפואיים להם הם נזקקים. מסתמן כי בנוסח החוק יובהר שקטינים לא ישהו לבדם בבידוד ללא ליווי הורה.
יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר: "המלוניות אמורות לעזור עם אנשים חולים ולא לסייע באכיפת בידוד. הוא ביקש לבחון את נוהל המשפחות המעורבות שמדבר על העברה למלוניות רק במקרה של 50% חולים במשפחה הגרעינית". לבקשתו, הצהירו הגורמים האחראים בפיקוד העורף כי במשפחות מעורבות תתקיים גמישות ביחס להעברה למלוניות גם במקרים בהם פחות מ-50% מהמשפחה הגרעינית חולים. נציג המל"ל אמר בדיון: "כ-10% מופנים למלון בידוד כי אין להם מקום אחר; כיום במלוניות 1,023 חולים ו-718 מבודדים".
+299 מקרי קורונה ביממה האחרונה 01:05 29/06/20  |  עידן יוסף
משרד הבריאות: אובחנו 299 מקרים חדשים של קורונה ביממה האחרונה כשמספר הבדיקות שבוצעו עומד על 8,572 - כ-3.5% מהבדיקות חיוביות. בכך, מספר חולי הקורונה הפעילים בישראל עומד כרגע על 6,363, ומניין המתים מהנגיף הוא 318.
+קליפורניה: מקומות הבילוי הליליים ייסגרו 23:14 28/06/20  |  עידן יוסף
מושל קליפורניה הורה על סגירה מיידית של כל הברים, פאבים ומקומות בילוי ליליים ב-7 מחוזות במדינה, כולל לוס אנג'לס לאור המשך העלייה במספר החולים. זאת, לאחר שמושלי פלורידה וטקסס נקטו בסוף-השבוע צעדים דומים. בחלק מהמדינות מזהים התקהלויות של צעירים במקומות בילוי כמוקדי הדבקה והתפרצות מחודשת של הנגיף.
+הפתרון הקל: נסגור את בתי הכנסת 23:08 28/06/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
משרד הבריאות אינו מטפל בחופים ההומים אדם, במסעדות הצפופות ובאוטובוסים הדחופים  ▪  הרבה יותר פופולרי לקבוע איסור גורף על התפילות בבתי הכנסת, בניגוד גמור לכל חלל סגור אחר, ולשלוח את המתפללים אל החום הישראלי  ▪  זהו חלק ממגמה כוללת של ציבוריות חילונית הרבה יותר, הרומסת בבוז את שומרי המצוות
לא מטפלים בזה
וגם לא בזה
+שלושה סוהרים בכלא רימונים חלו בקורונה 22:37 28/06/20  |  עידן יוסף
סוהר המשרת בבית הסוהר ׳רימונים׳ אובחן כחולה בנגיף קורונה. הסוהר הושם בבידוד ובוצעה בדיקה אפידמיולוגית שלאחריה נלקחו בדיקות מסוהרי המשמרת שלו בבית הסוהר, ששהו בביתם בשבוע האחרון. לפני זמן קצר אומתו שניים מסוהרי המשמרת כחיוביים, ללא תסמינים במצב טוב.
בתום הערכת מצב שקיים מפקד מחוז מרכז, הוחלט על עצירת התנועות אל בית הסוהר וממנו עד לסיום בדיקות סקר נוספות בקרב סגל וכלואים לשלילת חשד.
ממחר אחה״צ ולמשך כעשרה ימים לא יתקיימו בכלא רימונים ביקושרי משפחות, התייעצויות עם עורכי דין יהיו טלפונית, ודיוני בתי משפט יתקיימו בוויעוד חזותי.
תותר הכנסת ציוד לכלואים בהתאם לכללים.
+183 נדבקים חדשים מאז חצות 21:05 28/06/20  |  עידן יוסף
בעדכון משרד הבריאות סמוך לשעה 20:00, פורסם כי מחצות אובחנו 183 נדבקים חדשים. סך הכל נעשו אתמול 10,849 בדיקות. מספר המתים עומד על 318. מספר המונשמים עומד על 22 ואילו מספר החולים במצב קשה - 39.
+בתי הספר של הקיץ - 28 תלמידים בממוצע 21:03 28/06/20  |  עידן יוסף
בהתאם להנחיות ראש הממשלה, שר החינוך יואב גלנט יכניס שינויים בבתי הספר של החופש הגדול: פעילויות רבות יותר במרחב הפתוח וממוצע של 28 תלמידים בקבוצה, לעומת 35 כפי שתוכנן.
+אדלשטיין: הגבלות על בתי כנסת ואירועי דת 20:25 28/06/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
מתווה משרד הבריאות: להגביל מספר משתתפים בחתונות ל-50 איש, קפסולות בבתי הספר של החופש הגדול, תפילות במרחב הפתוח - ולא יותר מ-19 איש
[צילום: משרד הבריאות]
+משרד הבריאות: חולה מאומת ברכבת ב"ש-שדרות 18:03 28/06/20  |  עידן יוסף
לראשונה מאז שהרכבת חזרה לפעילות - התגלה חולה מאומת בקו באר שבע-שדרות. הנוסע שהה ברכבת בין 15:30 ל-16:30 ביום שני (22.6). מרכבת ישראל נמסר כי לא ידוע לחברה על חולים מאומתים בקרב נוסעי הרכבת, וכי שאלות בעניין יש להפנות למשרד הבריאות.
+הזכאות לדמי אבטלה תוארך עד אמצע אוגוסט 15:59 28/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
ראש הממשלה ושר האוצר החליטו להאריך את הזכאות לדמי אבטלה שהייתה אמורה לפוג בתחילת יולי, מחרתיים  ▪  תוארך הזכאות למענקים לבני יותר מ-67 שלא יחזרו לעבודה
שר האוצר ישראל כ"ץ [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
מאות אלפים עדיין מחפשים עבודה [צילום: יוסי זמיר/פלאש 90]
+הסגר בטבריה - בגלל טעות בנתונים 15:09 28/06/20  |  איציק וולף
ד"ר ענת צוראל פרבר, עוזרת ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות הודתה כי ההכרזה על אזור מוגבל לתנועה בטבריה נעשתה בטעות.
"בטבריה הייתה טעות בנתונים באופן ספציפי. בגלל זה אנחנו בוחנים את הקריטריונים שוב ושוב. בגדול הטעות הייתה באמת במיקוד. באופן חריג התמקד בכמה רחובות ולא בשכונות כמו שראינו במפה. זה עלה בשיח שניהלנו עם ראש העיר", אמרה בדיון שהתקיים בוועדת החוקה של הכנסת.
[צילום: איתמר לוין]
+הגל השני של מגיפת הקורונה הגיע לישראל - כשלים ומסקנות 14:19 28/06/20  |  הרצל ישראל   |   לרשימה המלאה
למרבה המזל, נראה כי הגל השני עשוי להיות פחות דרמטי בהשוואה למה שהיינו עדים בישראל לפני כמה חודשים  ▪  הגל השני, מבוסס על היפוך המגמה של זיהומי COVID-19 שאובחנו לאחרונה בארץ  ▪  ספירת החולים והנשאים ממשיכה לטפס על מסלול מואץ
אפשרות גרועה [צילום: יוסי זליגר/פלאש 90]
+זו רק שאלה של זמן
13:59 28/06/20  |  ארי בוסל   |   לרשימה המלאה
אנרכיה מנסה להשתלט על חיינו בזמן בו אנחנו פגיעים ביותר  ▪  כמו נגיף קו-ויד-19 שפועל בלי שגוף האדם יזהה אותו או יצליח להתמודד אתו, כך גם האנרכיסטים
אנרכיה [צילום: שאח אייבזוב, AP]
+נתניהו דרש: קצרו את החקירה האפדימיולוגית ל-48 שעות 13:58 28/06/20  |  איציק וולף
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה בקבינט הקורונה לצמצם את זמן הליך החקירה האפידמיולוגית מרגע איתור החולה ועד הכנסת כל המגעים שלו לבידוד ל-48 שעות. כמו כן הנחה רה"מ נתניהו לקצר את הזמן מרגע פנייה לקבלת בדיקה ועד לביצועה ולהעברת תוצאותיה ל-12 שעות.
בדיון הועלתה האפשרות לצמצם את העבודה במגזר הציבורי ל-30% עבודה מהבית. השרים דנו גם בהגברת האכיפה. מחר ימשיכו את הדיון בנושא צמצום התקהלויות.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  אבי דיכטר / Avi Dicter   אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אופיר כץ / Ofir  Katz   אורי מקלב / Uri Maklev   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   איילת שקד / Ayelet Shaked   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר גרוטו / Itamar Groto   איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי כהן / Eli Cohen   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אסף זמיר / Asaf Zamir   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi   גבי ברבש   גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken   גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   דוד אמסלם / David Amsalem   דוד  ביטן / David Bitan   ווליד טאהא / Waleed Taha   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חיים כץ / Haim Katz   טור פז משה   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב קיש / Yoav Kish   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   יזהר שי / izhar  shay   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאי גולן / May  Golan   מאיר בן שבת / Meir Ben-Shabat   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton   מירב כהן / Meirav  Cohen   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   משה ארבל / Moshe Arbel   משה בר סימן טוב   משה גפני / Moshe Gafni   משולם נהרי / Meshulam Nahari   מתן כהנא / Matan  Kahana   ניסים ואטורי   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סיגל סדצקי   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   עודד פורר / Oded Forer   עודה איימן / Ayman  Odeh   עומר ינקלביץ'   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עפר שלח / Ofer  Shelah   צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   רפי פרץ / Rafi  Peretz   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ראשי רשויות דורשים מעורבות בהחלטות הקורונה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
ראש הממשלה ושר האוצר החליטו להאריך את הזכאות לדמי אבטלה שהייתה אמורה לפוג בתחילת יולי, מחרתיים    תוארך הזכאות למענקים לבני יותר מ-67 שלא יחזרו לעבודה
הרצל ישראל
למרבה המזל, נראה כי הגל השני עשוי להיות פחות דרמטי בהשוואה למה שהיינו עדים בישראל לפני כמה חודשים    הגל השני, מבוסס על היפוך המגמה של זיהומי COVID-19 שאובחנו לאחרונה בארץ    ספירת החולים והנשאים ממשיכה לטפס על מסלול מואץ
ארי בוסל
אנרכיה מנסה להשתלט על חיינו בזמן בו אנחנו פגיעים ביותר    כמו נגיף קו-ויד-19 שפועל בלי שגוף האדם יזהה אותו או יצליח להתמודד אתו, כך גם האנרכיסטים
מירב ארד
במחקר נמצא כי גם לחולי קורונה קלים עלול להיווצר נזק ריאתי לטווח ארוך ולעומתם חולים שהיו במצב קשה לא בהכרח מדווחים על קשיים
איציק וולף
כחמישית מן התלמידים בישראל מתגוררים בבתים ללא מחשב בכ-27% מבתי התלמידים אין חיבור לאינטרנט    באוצר חוששים שמעבר למתכונת לימודים מקוונת תגביר בטווח הקצר והארוך את הפערים הקיימים ממילא בין המגזר הכללי לבין המגזרים החרדי והערבי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il