כחמישה חודשים לאחר שעובדי ארקיע הוצאו לחל"ת ופעילות החברה שותקה כמעט לגמרי, הגיעו העובדים והאחים נקש להסכמות עם ההסתדרות, להזרמת כספים שיאפשרו את החזרת החברה לפעילות. ההסכם שנחתם הלילה הינו הסכם עסקי בין בעלי החברה נקש והעובדים, שמחזיקים ב-30% ממניות ארקיע - בחסות ובתמיכת ההסתדרות
על-פי ההסכם, החברה תיטול הלוואות מהבנקים בסך 130 מיליון שקל, ובנוסף האחים נקש יזרימו 10 מיליון דולר מצדם לטובת בטחונות. ההסתדרות תתמוך מצדה גם היא בתהליך באמצעות הלוואה בגובה מיליון דולר וחצי, שתועבר כפוף לכך שהחברה אכן תחזור לפעילות.
יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, מסר: "ההסכם הוא הישג גדול והוא אבן דרך ראשונה ומשמעותית לפתיחת ארקיע מחדש, ואני שמח שהצדדים הסכימו גם ברמה העסקית וגם ברמה האישית לפעול להנעת החברה. כל שנותר הוא להסדיר את זכויות העובדים ועל כך נשקוד במהלך הימים הקרובים".
יו"ר ועד עובדי ארקיע, עליזה בלאיש: "מניסיוננו בעבר עלינו לציין כי ההסכם לא ייבחן בנייר עליו חתם אבי חורמרו בשם האחים נקש, אלא בשאלה האם הם יקיימו אותו ככתבו וכלשונו. כשנראה מטוס ארקיע באוויר - נאמין".