ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא דברים (יום ה', 24.9.20) ואמר כי "המגפה צפויה לגבות מחיר כבד בחיי אדם". נתניהו טען כי "פוליטיקאים פופוליסטיים אמרו שלא צריך להישמע להנחיות כי הן גחמה של אדם אחד". נתניהו טען שפוליטיקאים אלה מסמסו החלטות מצילות חיים שהובאו לכנסת.
"דור שלם, מאות אלפים שנדבקו ישאו צלקות לכל החיים. מול זה אני רואה אנשים רוקדים ועושים סעודה בשולחן ארוך בלי מסיכות. התעוררו, אנחנו במציאות אחרת. צריך לעשות מעשה עכשיו. סגר הדוק, דווקא בחגים כשהמחיר הכלכלי נמוך", אמר נתניהו.
ראש הממשלה סיפר על התפתחויות רפואיות שהוא צופה כי יתרחשו בקרוב. "אני מקדם בדיקות מהירות לקורונה שנותנות תוצאות תוך דקות, ומעל הכל - עובד על קידום חיסון לישראל. לא יכולתי לומר זאת ונזהרתי אבל היום אני אומר שיש אור בקצה המנהרה. יהיה חיסון ואני פועל לכך שיהיה בישראל כמה שיותר מהר", אמר.
בנאומו הדף ראש הממשלה את הטענה שהסגר נועד למנוע הפגנות נגדו. "אומרים לי שאני רוצה סגר כדי למנוע הפגנות. את הסגר צריך כדי להציל חיים. ההפגנות מבחינה פוליטית לא רק שהן לא פוגעות, הן מסייעות לנו פוליטית. הציבור מואס בזה. אין בזה פגיעה פוליטית, יש בזה פגיעה באמון הציבור. ההפגנות מצפצפות על כלל אזרחי ישראל", אמר נתניהו.