יו"ר המרכז לשלטון מקומי וראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, חיים ביבס, מאשים את הממשלה בהימנעות מהאצלת סמכויות לרשויות המקומיות לצורך טיפול במשבר הקורונה.
״הממשלה עושה הכל כדי לא לתת את הסמכויות לרשויות המקומיות עכשיו הזמן להעביר את הסמכויות ולכל עיר. סמכויות שינתנו לפי הצבע שלה - ניהול דיפרנציאלי", האשים (יום ג', 20.10.20) בדיון שהתקיים בוועדת הקורונה בכנסת.
לדברי ביבס, יש לזכור שבסופו של דבר, החלטות פולטיות ולא מקצועיות מביאות אותנו לאן שאנחנו נמצאים. "אם רוצים לשמור את מערכת החינוך ולהחזיר אותה צריך שקיפות בנתונים. אנחנו מאבדים שנה שלמה בחינוך שלא יהיה לנו איך להחזיר אותה בגלל עונשים קולקטיביים" טען.
עוד ציין כי יש להתרכז ב-35% הרשויות המקומיות שקשה להן ושצריכות סיוע ואז ניתן יהיה למגר את התחלואה באזורים הללו. "אנחנו לא מתכוונים להמתין, אנחנו מתחילים להריץ את מודל הרמזור ולא נמתין שמישהו יקבל את ההחלטה, אך ככל שייתנו לנו יותר סמכויות נוכל להביא לבלימה משמעותית וליכולת לחזור לשגרה ולנהל את החיים כמו שצריך״, הצהיר.