משלוח חיסוני הקורונה הראשון של חברת "פייזר" הגיע (יום ד') לישראל. המטוס של חברת DHL הגיע מבריסל ונחת בנמל התעופה בן-גוריון. מחר צפוי להגיע משלוח נוסף שיכלול מאות אלפי חיסונים נוספים. מינהל המזון והתרופות האמריקני (ה־FDA) אמור לאשר מחר את החיסון לשימוש.
ראש הממשלה
בנימין נתניהו הגיע לנתב"ג ואמר: "אני מכהן לא מעט שנים כראש ממשלת ישראל, וזהו אחד הרגעים המרגשים ביותר שעבדתי עליו קשה מאוד, חודשים ארוכים, עם שר הבריאות ואנשי משרדו, כדי להביא מזור ופתרון למגפת הקורונה. הנה כאן אתם רואים את המלגזה מורידה את החיסונים הראשונים, נביא לכאן מיליוני חיסונים לאזרחי ישראל. שוחחתי אתמול בערב שיחה שמינית עם מנכ"ל פייזר אלברט בורלה. אני רוצה להודות לו ולצוותו. אנחנו כאן ביום חג גדול למדינת ישראל. אנחנו רואים את הסוף. צריך עדיין לשמור על הכללים, על המסכות, על הידיים, על המרחק, אבל הסוף נראה לעין. מה שחשוב לי שאזרחי ישראל יתחסנו. אני מאמין בחיסון הזה. אני מצפה שהוא יקבל את האישורים המתאימים בימים הקרובים ביותר ואני רוצה שאזרחי ישראל יתחסנו, וכדי לעשות זאת אני רוצה לשמש להם דוגמה, ואני מתכוון להיות הראשון שמתחסן בחיסון הזה במדינת ישראל. אני בטוח שרבים מכם יעשו גם כן. אנחנו רואים את הסוף בקצה המגפה. זהו יום חג לישראל"."
גם שר הבריאות יולי אדלשטיין בירך ואמר: "היו הרבה מאוד רגעים קשים, ועכשיו יש רגע משמח. רואים את המשלוח הראשון מגיע לישראל. זה המקום להודות לראש הממשלה ולאנשים נוספים שאינם בתמונה - אנשים שעובדים חודשים ארוכים, לילות כימים, כדי להבטיח הסכמים עם חברות שונות שמייצרות חיסונים".
"עבורנו המבצע לא מסתיים אלא מתחיל", הוסיף אדלשטיין. "עם כל ההיערכות הלוגיסטית עם קופות החולים כדי שרוב אזרחי ישראל יוכלו להתחסן, משימת החיסון היא אחת החשובות שניצבות בפני מדינת ישראל. בינתיים, אני מבקש מכולנו להמשיך להיות זהירים ולשמור על הכללים. נעבור עוד חודשים לא פשוטים אבל רואים את הסוף".