שר החינוך, יואב גלנט, קרא (יום ב', 25.1.21) לראשי הרשויות המקומיות להיערך לאפשרות של פתיחה מלאה או חלקית של מוסדות החינוך כבר בשבוע הבא. את הדברים אמר גלנט בפגישה שקיים עם יו״ר השלטון המקומי, חיים ביבס, עם יו״ר הרשויות האזוריות שי חג׳ג׳ ועם כ-100 ראשי ערים ורשויות.
עם זאת, הוסיף שר החינוך כי בימים הקרובים תתכנס הממשלה על-מנת להחליט על מועד ואופן החזרת התלמידים לבתי הספר. "איני יודע מה תהיה המלצת המומחים ומשרד הבריאות, לנוכח נתוני התחלואה והסיכון להתפשטות המוטציות השונות בישראל. עם גמר הדיון, תצא הנחייה מלאה ומסודרת", אמר.
"אני מבקש מכל ראשי הרשויות במדינת ישראל להיערך מעכשיו לאפשרות שמוסדות חינוך ייפתחו בשבוע הבא - וזאת משום שההיערכות לפתיחתם היא מורכבת ודורשת זמן. וכן נדרש להמשיך ולעודד את צוותי ההוראה ותלמידי כיתות י"א וי"ב להגיע ולהתחסן בקהילה", אמר.