חלון הזמן המדיני למבצע מתחיל להיסגר. נשיא ארה"ב
ג'ו ביידן שוחח עם ראש הממשלה
בנימין נתניהו והבהיר לו כי הוא מצפה להרגעה משמעותית כבר היום, בדרך להפסקת אש.
בשיחה בין השניים לא דובר על תמיכת ארה"ב בזכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה. הדרישה מצד ביידן, שנמסרה בהודעת הבית הלבן, באה בעקבות לחצים כבדים מצד צרפת והמפלגה הדמוקרטית בארה"ב.
גם רוסיה במסר לישראל: בלתי מתקבל על הדעת להמשיך לנקוט צעדים שיובילו לפגיעה באזרחים בעזה.
נשיאי צרפת, מצרים וירדן, מקרון, עבדאללה וא-סיסי, מסרו בהודעה משותפת: "קוראים להסכמה מידית להפסקת אש. השלושה סיכמו לעבוד במשותף כדי לקדם זאת כולל באמצעות מועצת הביטחון של האו"ם".
בפגישת שרי החוץ של
האיחוד האירופי אמש, כשעלה נושא הסיוע הכספי לעזה, אמרו חלק מהשרים: "נמאס לנו לשלם עבור שיקום לרצועה ללא תהליך פוליטי או מדיני או מבלי שיש לאיחוד קול בתהליך המדיני".
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ
גבי אשכנזי קיימו תדרוך לשגרירים הזרים. השר אשכנזי אמר להם: "התביעה בבית הדין בהאג, והתביעה הפלשתינית פוגעת בכל הסיכויים להתפתחות איזורית. ישראל לא תוכל לקדם צעדים בוני אמון מול הפלשתינים כשברקע מרחפת חרב מאיימת של תביעת חיילי צהל ומאסרים בחו"ל, ולכן יש אינטרס משותף להסיר את התביעה מסדר היום".
נתניהו אמר: "אנחנו לא עומדים עם שעון-עצר אלא דואגים לעמוד במטרות. לבקר את ישראל על פעולותיה זה אבסורד. זה עושה נזק לדמוקרטיות אחרות שנלחמות במצב דומה. זה שיא הצביעות והטיפשות. מה שזה עושה זה רק לעודד את הטרוריסטים".
שגרירת תאילנד הביעה דאגה בתדרוך עם נתניהו מכך שהעובדים ממדינתה נמצאים ללא מיגון ראוי. נתניהו השיב לה שיבדוק את הנושא. השגרירה הקולומביאנית שאלה את נתניהו איך אפשר למנוע מסבב הסלמה כזה שיתרחש שוב? נתניהו האשים את חמאס ואמר: "לא אנחנו רצינו לפתוח את סבב ההסלמה הזה, אלא הפלשתינים".
עוד אמר ראש הממשלה: "אנחנו מנסים לפגוע ביכולות של ארגוני הטרור וברצון שלהם. הפעם האחרונה שנתקלנו בכזה מצב היה לפני שבע שנים. זה החזיק מעמד שבע שנים. אנחנו מנסים למקסם את השקט שנקבל מהאויב הזה. יש רק שתי דרכים להתמודד איתם - אפשר לכבוש אותם, זו תמיד אפשרות; ואפשר להרתיע אותם, וזה מה שאנחנו מנסים לעשות עכשיו. אנחנו עושים את זה תוך ניסיון להימנע מפגיעה באזרחים".