X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
במהלך כהונתו כמנכ"ל סוכנות החלל הרחיב את קשריה הבינלאומיים של הסוכנות ותעשיית החלל הישראלית, נחתמו עשרות שיתופי פעולה עם סוכנויות חלל בעולם בהן הקנדית, הגרמנית, הצרפתית, ההודית, האוקראינית, הרוסית וההולנדית
▪  ▪  ▪
[צילום: משרד המדע והטכנולוגיה]
נקבע מותו של אבי הר-אבן, חתן פרס ביטחון ישראל, שנפצע אנושות בהצתת בית מלון האפנדי בפרעות הערבים ביהודי עכו‎. הר-אבן הוא היהודי השני שנרצח במאורעות. בן 84 היה במותו. באירוע ההצתה והביזה במקום נפגעו עוד מספר אורחים שנפשו במלון.
אבי הר-אבן ז"ל הי"ד היה מנכ"ל סוכנות החלל לשעבר ומבכירי תעשיית החלל בישראל. את הקריירה הביטחונית החל בצה"ל, במערך ההגנה האווירית בשנות ה-60. בהמשך שימש גם כראש מחלקת מחקר ופיתוח במטכ"ל וכראש אגף אמצעים מיוחדים במשרד הביטחון. לאחר שהשתחרר בדרגת אל"ם מילא שורת תפקידים בתעשיה האוירית, וניהל את פיתוח משגר הלווינים שביט.
הר-אבן, היה המנכ"ל החמישי של סוכנות החלל הישראלית וכיהן בתפקיד במשך כעשור, מ-1995 ועד 2004. סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע והטכנולוגיה משתתפת בצערה העמוק של משפחת הר אבן. בנו של המנוח הוא יואב הר-אבן, מנכ"ל רפאל - מערכות לחימה מתקדמות.
במהלך כהונתו הרחיב הר-אבן את קשריה הבינלאומיים של הסוכנות ותעשיית החלל הישראלית, נחתמו עשרות שיתופי פעולה עם סוכנויות חלל בעולם בהן סוכנות החלל הקנדית (CSA), סוכנות החלל הגרמנית (DLR), סוכנות החלל הצרפתית (CNES), סוכנות החלל ההודית (ISRO), סוכנות החלל האוקראינית (NSAU), סוכנות החלל הרוסית (Roscosmos), סוכנות החלל ההולנדית (NLR) וכמובן בראש ובראשונה הידוק הקשרים בין סוכנות החלל הישראלית ובין נאסא.
בתקופתו נבחר אילן רמון להיות האסטרונאוט הישראלי הראשון ששוגר לחלל במערבות קולומביה, לטיסה שממנה לא שב. הר אבן, טיפל בהשתתפות של רמון בשיגור וריכז את המשימות עם האקדמיה והתעשיה.
אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית: "אבי הר-אבן היה דמות מרכזית בקידום תחום החלל בישראל הן בתעשיה והן במערכת הביטחון. בתפקידו כמנכ"ל סוכנות החלל הישראלית קידם רבות את קשרי החוץ של הסוכנות והיה הראשון למצב אותה במרכז תעשיית החלל העולמית. הרבה בזכות פועלו של הר-אבן, ישראל עד היום היא מעצמת חלל בקנה מידה עולמי".
פרופ' איציק בן-ישראל, יו"ר סוכנות החלל הישראלית: "אבי הר אבן היה אחד מראשוני מנהלי סוכנות החלל הישראלית והניח את היסודות לבניין יכולות החלל הנוכחיות של ישראל. תרומתו לא תסולא בפז".
[צילום: משרד המדע והטכנולוגיה]
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  06/06/2021   |   עודכן:  07/06/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נקבע מותו של אבי הר-אבן, קורבן הפרעות בעכו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-ערבי
עידן יוסף
השר לביטחון דחה את דרישת הרשימה הערבית המאוחדת להפסיק את גל המעצרים הנרחב במהלך המבצע המשטרתי    במכתב ששלח לחברי הסיעה הסביר כי רוב העצורים הם ערבים מכיוון שרבים מהחברה הערבית בחרו להרים יד על אזרחים יהודים
עידן יוסף
יחיאל שבי
הפרעות הנרחבות שיזמו ערביי ישראל בתמיכה בחמאס - בעת שארגון הטרור המטיר אלפי טילים על המדינה היהודית אותה הוא מבקש להשמיד - מהוות הסלמה מהותית ביחסיהם עם הרוב היהודי במדינה המחייב את ממשלות ישראל לתת לו מענה נחוש. כל המזדהה עם אויבי ישראל, לא כל שכן בעיתות מלחמה, מן הראוי שלא ייחשב עוד כאזרח המדינה ולא יזכה ליהנות ממנעמיה
איציק וולף
נאום השיעולים של מזכ"ל חיזבאללה חשף את מנהיג הארגון השיעי בחולשתו    בישראל מעריכים כי הוא חולה כבר שישה שבועות בעקבות הידבקות בנגיף הקורונה
עידן יוסף
מנהיג חיזבאללה בטלוויזיה: "כשהמקומות הקדושים לאיסלאם ולנצרות נכנסים למעגל הסכנה, אין משמעות לגבולות, וכל צעד מצד ישראל מול משוואה זו משמעותו השמדתה. מבחינתנו, היעד הוא שכל פגיעה בירושלים תוביל למלחמה אזורית"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il