צוות הטיפול במגיפות של משרד הבריאות צפוי לקיים דיון בשידור חי על המלצת ועדת המומחים של מינהל התרופות והמזון האמריקני (FDA) לאשר מתן חיסוני קורונה לילדים בגילאי 5 עד 11. זאת, בדומה לדיון שהתקיים ב-FDA. לשם כך, מזמין הצוות את הציבור להשמיע את עמדתו ולהציג שאלות למומחים.
הדיון יתקיים ביום חמישי הקרוב (4.11.21) ויכלול את הצגת הנושא על-ידי מומחים ועל-ידי נציגי חברת פייזר שייצרה את החיסון לילדים, ומענה לסוגיות שיעלו על-פי פניות הציבור. את הדיון יוביל סמנכ"ל משרד הרווחה, ניר קידר. זאת, על-פי בקשת מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש.
"צוות הטיפול במגיפות החליט לשדר את הדיון בשידור חי, ולהזמין את הציבור, הן להשמיע את עמדתו בפני חברי הוועדה והן להציג שאלות למומחים, כחלק מהליך שקוף בנושא. המלצת הוועדה לא תתקבל בדיון זה", נמסר בהודעת משרד הבריאות. עוד נמסר כי משרד הבריאות רואה חשיבות רבה הן לפומביות הדיון והן לצורך להציג בפני חברי הצוות לטיפול במגיפות מגוון רחב של עמדות וסוגיות לדיון בטרם יגישו המלצתם.
על כל המעוניין להשמיע את עמדתו בנושא לפנות עד לתאריך 2 בנובמבר בשעה 9:00 באמצעות
הקישור הייעודי. הפונה יקבל תשובה לגבי הצגת עמדתו עד ל-3 בנובמבר בשעה 13:00. במסגרת הבקשה יש לתאר את העמדה שאותה אתם מעוניינים להציג בפני הצוות. ככל שישנם מסמכים שתומכים בעמדתכם, יש לצרפם.
מכיוון שמספר הפונים צפוי להיות גדול – ייבחרו הדוברים שיציגו לפי הקריטריונים הבאים:
- נציגות לגורמי מקצוע בתחומי הבריאות והרפואה, נציגות לארגוני חברה אזרחית, נציגות לציבור הרחב.
- נציגות לפי נושא ההתייחסות – בטיחות החיסון, מועילות החיסון, סוגיות אחרות.
- נציגות לפי העמדה ביחס לחיסון – תומכים בחיסון, מתנגדים לחיסון, מעלים סוגיות כלליות ביחס לחיסון בלי התייחסות לתמיכה או התנגדות.