X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
ח"כ קריב. "קרובים לגל תחלואה עולמישל אומיקרון" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
הוארך איסור היציאה ל-50 המדינות האדומות ב-13 ימים
אילנה גנס: התפשטותו המהירה מדאיגה גם אם אינו אלים יותר. היום בישראל כשלושה מיליון לא עם הגנה מקסימאלית שניתן להגיע אליה" בישראל יש 21 מאומתים ועוד 51 חשודים בחשד גבוה. בישראל אפס הדבקה קהילתית טלי לאופר מהתאחדות סוכני הנסיעות: "לא להאריך את תקנות הבידוד לחוזרים המחוסנים. יש נתונים לגבי נדבקים רבים אך לא לגבי מידת החומרה"

ועדת החוקה אישרה (יום ה', 9.12.21) את הארכת איסור היציאה ל-50 המדינות האדומות ב-13 ימים עד ל-22.12.
יו"ר הוועדה ח"כ קריב: "לפי תמונת המצב אנחנו קרובים למציאות של גל תחלואה עולמי של אומיקרון בגלל מקדם ההדבקה שלו והממשלה תצטרך להחליט לגבי המדיניות מול אירופה, שם בבריטניה מדווח כבר שהאומיקרון ניצח את הדלתא. רואים מוקד בבריטניה ורואים התחלת מוקד בצרפת. כמות הישראלים שיוצאת ל-50 מדינות אפריקה אינה גדולה, אך אם מחר תהיה הגבלה על מדינות אירופה או טורקיה זה יצמח דרמטית ויש להיערך."

"בישראל אפס הדבקה קהילתית"

אילנה גנס ראש מטה שירותי בריאות הציבור: "לפני עשרה ימים ראינו מוקדים ראשונים של התפשטות בדרא"פ וניצנים ראשונים באירופה ומקרה בודד בהונג קונג. שבוע לאחר מכן תמונת המצב מדגימה שכמעט אין היום מדינה בעולם שהווריאנט לא רוצף בה. במדינות מסוימות הוא נמצא בתפוצה נרחבת. אין אינדיקציה להתפשטותו בקהילה אך אפשר להבין את פוטנציאל ההתפשטות.
"ביומיים האחרונים בבריטניה מעריכים שמדובר על תחילת התפשטות קהילתית, יש שם קרוב ל-200 ריצופים והכפלה של פי 3.5 -5 ביחס לדלתא. זהו פוטנציאל מידבקות גבוה משמעותית אם מספר המרוצפים משקף נכונה את הימצאות של בין 5%-10% הם יעמדו בעוד 3 שבועות על 50% מכלל הריצופים בבריטניה".
עוד אמרה כי במבחני נטרול מעבדתיים הבודקים עד כמה הזן מסוגל להתרבות למרות החיסון- קיימת ירידה ניכרת מפני הגנה להדבקה גם במחוסני בוסטר בגרמניה, ובריטניה. כמו-כן לפי דיווחים מדרום אפריקה ממוצע המאומתים השבועי גבוה פי 4 משבוע שעבר. עוד רואים התפשטות מהירה במדינות יבשת אפריקה בדומה לזן בטא. עם זאת כרגע לא רואים דיווחים על תחלואה קשה או אשפוזים. התפשטותו המהירה מדאיגה גם אם אינו אלים יותר. היום בישראל כשלושה מיליון לא עם הגנה מקסימאלית שניתן להגיע אליה".
בהתייחסה לקביעת המדינות האדומות אמרה כי "אחד המדדים להערכת סיכונים ממדינות העולם השונות ביחס לישראל הוא התחלואה הנכנסת כולל התייחסות להיקפי התעבורה. בדרא"פ 100% מהחוזרים שנדבקו נושאים אומיקרון. נכון להיום לא רואים תפוצת וריאנט נרחבת באירופה, העומדת מתחת ל-2% בקהילה והמספרים הקטנים לא מצדיקים את הוספת המדינות הללו כמדינות בסיכון מרבי שהיציאה אסורה אליהן אך הוצאנו לגביהן אזהרת מסע חמורה לאור הדינמיקה של קצב ההתפשטות האפשרי של הווריאנט".
לדברי גנס, נכון לאתמול בערב עומדים בישראל על 21 מאומתים ועוד 51 חשודים בחשד גבוה. בישראל אפס הדבקה קהילתית. "זה לא אומר שאין מקרים בודדים בקהילה, יש מספר עשרות שכרגע לא מקושרים לחוזרי חו"ל, כך שיש ניצנים ראשונים כאלו אך להערכתנו הנתונים נמוכים. כלל המעבדות יודעות לזהות חשד באופן ודאי. אנחנו ערניים לצפי לדינמיקה מהירה בשל פוטנציאל מידבקות גבוה במדינות השונות ולכן ערוכים להגיע לכנסת לבקש החמרה בהגבלות היציאה ממדינות נוספות", אמרה גנס.

איך אתם מבקשים להחמיר את ההגבלות לנוסעים ולהשאיר פטור לצוות האוויר?

בתקנות חובת הבדיקה בכניסה לישראל חלה חובת ה-PCR על כלל השבים מחו"ל. לפני כשלושה חודשים הוחרגו מהחובה אנשי צוות אוויר המחוסנים מלא, למעט אם שבו ממדינה אדומה ושהו בה יותר מ-12 שעות. יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב, דרש לדעת איך יכולה להיות הצדקה אפידמיולוגית לחיוב כלל השבים מהמדינות בסיכון מרבי למלונית עד בדיקה שלילית, כאשר אם אפילו נוסע אחד יצא חיובי, שאר נוסעי המטוס יחויבו להמתין ליום השלישי לבדיקה נוספת לוודא שלא נדבקו בטיסה, ולעומתם צוות המטוס פטור אפילו מבדיקה.
ח"כ קריב: "אתם טוענים שהנגיף מדבק פי 5-4 עד כדי כך שאתם מוכנים להשאיר נוסעים במלונית עוד 48 שעות בגלל טעות טכנית בבדיקה של נוסע בודד ואת אנשי הצוות הגיוני להחזיר לקהילה? איך אתם מבקשים להחמיר את ההגבלות לנוסעים ולהשאיר פטור לצוות האוויר. בנוסף, ראינו בעיה עם האוכלוסייה החוזרת ביחס ליום השביעי לחזרה מחו"ל. אבקש לקבל את הנתונים, בוודאי אם מתוכננות להגיע תקנות שיטילו קנס. יש היגיון להסרת חובת הבידוד לאור מה שנאמר על האומיקרון?"
אילנה גנס השיבה: "הצוות המשפטי העלה את סוגיית השוני ביחס לצוותי האוויר והנושא בבחינה. ביחס לאחוז הבדיקות של השבים אנחנו בתהליך משמעותי בשיתוף עם פקע"ר וכ-90% עושים את הבדיקה הנוספת ביום השלישי והשביעי. אנחנו מגיעים לאנשים פרטנית. כרגע כמות המשאבים המושקעת באיתור האנשים לעקוב ולתזכר היא מאוד גבוהה עם הרבה כוח אדם. אנחנו ראים הבדלים באחוז ההיענות מהחוזרים מיעדים שונים. יש יעדים שהחוזרים מהם עושים בדיקות מעל 90% ויש יעדים שהחוזרים מהם הם סביב".
עוד אמרה כי "כ-60%-50% מאותרים עם נחיתתם וביום השלישי מתווספים כ20%- 25% נוספים מכלל המאומתים. למעשה נוספים כמה עשרות חיוביים וחלקם בחשד גבוה לאומיקרון".
ח"כ שמחה רוטמן: "אדם מגיע מארה"ב ועושה בדיקה לפני עלייה למטוס, עם נחיתתו וביום השלישי לנחיתתו. 3 בדיקות בחמישה ימים. מי שיוצא חיובי בראשון אינו בסטטיסטיקה, 60% נתפסו בנתב"ג. עוד 20% ביום השלישי. המסות הגדולות הן ארה"ב ורוסיה ושם המספרים יותר נמוכים. מה התועלת האפידמיולוגית בכמה עשרות אל מול הפגיעה בתיירות ובחופש העיסוק?"
ח"כ אורי מקלב: "אין ספק שהאומיקרון יגיע למדינות רבות. יש אנשים שהיציאה למדינות אלו היא קריטית עבורם, שכל עולמם או הונם שם. הסיבה היחידה שמונעים יציאה היא כדי שאדם לא יחזור לישראל. בזמנו הגענו למתווה שאם עובר זמן מסוים שנמנע מאדם לצאת, נמנעת ממנו החזרה לארץ לתקופה מסוימת, בהתחייבות שלו".
אמנון שמואלי, ראש אשכול נתב"ג ברשות האוכלוסין וההגירה: "צוותי האוויר מאתיופיה מחויבים בבדיקת PCR למרות שזה לא בתקנות, בהחלטת מנהל נתב"ג, והם מועברים למלונית בתנאים שמשרד הבריאות קבע- וכעבור 24 שעות חוזרים לארצם. מסיישל אין כבר טיסות, אנשים שינו נתיב למלדיבים וכשהם חוזרים הם עוצרים רק לתדלוק ואנחנו בודקים נוסע נוסע. מדרא"פ אין טיסות, הן עוברות דרך אירופה והנוסעים מאותרים ונשלחים למלונית. מבחינת ועדת החריגים ליציאה – עד כה הוגשו787 בקשות- עוזב למגוריו הקבוע ולא יחזור ב-60 יום הקרובים או למטרות עסקים. 202 בקשות אושרו, 237 נדחו ו-347 נדרשו להשלמת מסמכים כי רשמו סיבה ולא צירפו עדות לכך, רובם כנראה מנסים את מזלם. אין ביקוש כמו שהיה לרוסיה או טורקיה".
טלי לאופר מהתאחדות סוכני הנסיעות: "אנחנו קוראים לא להאריך את תקנות הבידוד לחוזרים המחוסנים. יש נתונים לגבי נדבקים רבים אך לא לגבי מידת החומרה. תשלבו נתונים אלו עם הפגיעה הקשה בחופש התנועה של האזרחים ובעיקר בחוק יסוד חופש העיסוק. ההחלטות על 3 ימי בידוד ומניעת תיירים היא מכה ניצחת לתיירות. המדינה לא עוסקת מולנו כרגע במענה כספי, לפחות אל תאריכו את חובת הבידוד בשלושה ימים שהוא הרסני כלפינו".
ח"כ קריב הזהיר: "לא נשלח חוזרים ממדינות אדומות להיות במלוניות אם אנשי צוות האוויר לא נדרשים אפילו ל-PCR עם חזרתם". משרד הבריאות השיב כי הנושא נמצא בבחינה".
הוא הוסיף: "סוגית הבידוד אינה לפתחנו אלא לפתח ועדת הבריאות כנגזרת פקודת בריאות העם. הממשלה חייבת ערכית ציבורית ומשפטית לתת מענה לפגיעה הכלכלית לענף התיירות הנכנסת. למיטב ידיעתי יש עבודת מטה של משרדי התיירות והאוצר ואני מקווה שבעזרת הלחץ שלנו ייצאו מים מן סלע. בנתונים הנוכחיים אני רואה הצדקה אפידמיולוגית לתקנות שלפנינו וגם לחובת הבידוד של ה-72 שעות. גם בממשלה נדונה האפשרות למשטר קנסות במקום הבידודים, אך לעת הזו כשהכוונה אינה להפוך זאת לשגרה, זו אמירה סבירה. זה מצב ביניים שאין טעם להמשיכו לאורך זמן".

תאריך:  09/12/2021   |   עודכן:  09/12/2021
+מודל הכיתה הירוקה - לא בכיתה שבה אובחן אומיקרון
00:01 10/12/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה, שרת החינוך ושר הבריאות יביאו בפני הממשלה בישיבתה ביום ראשון עידכון למתווה הכיתה הירוקה  ▪  עוד הוחלט על הארכת המגבלות בנתב"ג בעשרה ימים מיום ראשון הקרוב

זיהוי חשד לאומיקרון ימנע נוכחות תלמידים לא מחוסנים [צילום: מרטין מייסנר/AP]
+סין נפגעת מהגבלות התעבורה
18:01 09/12/21  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

מגבלות הקורונה על התעבורה הבינלאומית עלולות להישאר בתוקפן עוד חודשים ואפילו שנים - מה שיפגע קשות ביזמות הסינית ובצמיחה המקומית, צופה אקונומיסט

התגובה נשארת ללא שינוי [צילום: אנדי וונג, AP]
+מראשון הקרוב: חובת בדיקת PCR לכל נוסע העובר לירדן
15:39 09/12/21  |  מירב ארד

רש"ת מעדכנת כי החל מיום ראשון (12.12.2021) כל נוסע העובר לירדן דרך מסופי יצחק רבין, אלנבי ונהר הירדן מחוייב להציג בדיקת PCR שלילית שבוצעה במהלך 72 השעות טרם המעבר לירדן. בנוסף חובה לבצע בדיקת PCR בצד הירדני.

+רה"מ בנט הציע הטלת סגר על לא-מחוסנים; הורוביץ התנגד
13:24 09/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הוחלט על הגברת אכיפת התו הירוק באמצעות ברקוד - בדגש על מתן דוחות מיד וללא התראות  ▪  בדיון התעורר ויכוח קשה מלווה בצעקות בעקבות בקשת בנט לבחון הטלת סגר ואף איסור יציאה לחו"ל על לא-מחוסנים  ▪  הורוביץ התנגד - "הצעות לא סבירות" ומסרב גם להאריך את ההגבלות בנתב"ג

בנט והורוביץ. בדרך להגבלות על לא-מחוסנים? [צילום: מוטי מילרוד/פלאש 90]
+בנט הנחה: לבחון הגבלות על לא-מחוסנים ודוחות ללא התראה
11:39 09/12/21  |  עידן יוסף

ראש הממשלה, נפתלי בנט, ושר הבריאות, ניצן הורוביץ, קיימו (ה׳) הערכת מצב בעניין נגיף הקורונה וזן האומיקרון. בדיון הוחלט על הגברת האכיפה בעניין התו הירוק באמצעות ברקוד, בדגש על מתן דוחות מיידי, ללא התראות, למפרים את הכללים. המשרד לביטחון פנים יוביל את ההיערכות למול משטרת ישראל.
בנט הנחה את גורמי המקצוע לבחון אפשרויות להטלת הגבלות על לא-מחוסנים. בעניין ההגבלות בנתב"ג, ייקבע דיון נוסף בהמשך ביום.
בדיון השתתפו מנכ"ל משרד הבריאות, מנכ"ל משרד רה"מ, מנכ"ל משרד האוצר, מנכ"ל משרד הבט"פ, מנכ"לית משרד התחבורה, מנכ"ל משרד החינוך, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ממונה הקורונה, הממונה על ההתגוננות במשרד הביטחון, המשנה ליועמ"ש לממשלה, יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, מפקד פיקוד העורף, מנהל נתב"ג, המשנה לראש המל"ל, וגורמי מקצוע נוספים.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הוארך איסור היציאה ל-50 המדינות האדומות ב-13 ימים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
איזה פחד. 22 אנשים עם נזלת!
הבונבון  |  9/12/21 20:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
מירב ארד
הוחלט על הגברת אכיפת התו הירוק באמצעות ברקוד - בדגש על מתן דוחות מיד וללא התראות    בדיון התעורר ויכוח קשה מלווה בצעקות בעקבות בקשת בנט לבחון הטלת סגר ואף איסור יציאה לחו"ל על לא-מחוסנים    הורוביץ התנגד - "הצעות לא סבירות" ומסרב גם להאריך את ההגבלות בנתב"ג
איציק וולף
חולי קורונה שנדבקו בזן אומיקרון יידרשו לשהות בבידוד במשך שבועיים מלאים, ולא ישתחררו מהבידוד אחרי 10 ימים    העידכון - לנוכח חשד שלפיו מאומתי האומיקרון עלולים להיות מדבקים לתקופה ארוכה יותר מזו שנצפתה בזנים אחרים של נגיף הקורונה
איציק וולף
יצרנית התרופות הודיעה כי בדיקות מעבדה מוכיחות שזריקת הדחף, הבוסטר, העלתה את רמת הנוגדנים נגד הנגיף ואת היכולת שלהם למנוע הידבקות באומיקרון במידה ניכרת    הפרסום - לאחר שהבוקר פורסם מחקר שטען כי שתי מנות חיסון של פייזר אינן מספיקות למניעת הדבקה באומיקרון
מירב ארד
קריב הדגיש: "אני מוטרד מכך שהמתווה המתגבש ייתן פתרון לעסקים הגדולים ולא לעסקים הקטנים. אסור שעסקים קטנים בענף התיירות יפלו בין הכסאות"    אילנה גנס: 70%-60% מהנדבקים הם ילדים. לאחר חנוכה כ-180 ילדים היו עם בדיקות חיוביות ומחכים לבדיקות PCR    תקנות הגבלת פעילות של מקום ציבורי או עסקי ובהן הגבלות ההתקהלות בתו ירוק הוארכו עד ל-21.12.21
איציק וולף
מחקר ראשוני שנערך בדרום אפריקה ואשר פורסם באתר בלומברג, מעיד על הגנה חלקית בלבד שמספקים החיסונים נגד קורונה מתוצרת פייזר נגד זן אומיקרון החדש    מרבית אזרחי ישראל מחוסנים בחיסוני פייזר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il