ממלאת-מקום הממונה על רשות התחרות, עו"ד מיכל כהן, אמרה כי יש הרתעה וכי החברות חוששות לפגוש ברשות התחרות. עם זאת היא הודתה כי העבודה היא עוד רבה, והוסיפה: "אנחנו עובדים בימים האלה על תיקים רבים נוספים ולא על כולם אפשר לפרט, בוודאי לא תיקים שבאכיפה פלילית. אנחנו בודקים את המעמד המונופוליסטי של ויסוצקי, בודקים את וולט ואת הפרת חוקי התחרות של יבואן לגו. הדברים מתפתחים עם הזמן. אני שומעת את הביקורת הרבה שנמתחת על הרשות והיא במידה רבה עושה לנו עוול. מדובר בעובדים מהטובים בתחומם שקמים כל בוקר ורואים את הצרכן לנגד עיניהם ובאים לרשות לעשות את תפקידם. אין לנו פתרונות קסם".
על כך אמר היו"ר ביטון: "האחריות היא של מנהלים ויושבי ראש, ואם אין רוח וחזון ומנהיגות מה יעשו העובדים. את העובדים שלך אנחנו מעריכים אבל רוצים שיתנו להם כוח לפרוץ גבולות ולעבוד. ביקשתם ב-2018 סמכויות להכריז מונופולים וקיבלתם, אבל עד היום לא הוכרז אף מונופול מאז השינוי הזה. לפי המסמך שלכם יש רק 50 מונופולים, אז לא להסיט את העניין לעובדים. הוועדה יודעת לדאוג לעובדים ולכבד אותם".
כהן התייחסה לפעילות הרשות וציינה כי ישנן 6 חקירות פתוחות וכי הרשות מבצעת 4-3 תיקי חקירה בשנה. היו"ר ביקש לדעת אם זה מספיק, ועו"ד כהן השיבה כי הרשות מנצלת את משאביה עד תום, וכי אם יהיו יותר משאבים יבוצעו יותר פעולות. עם זאת, היא הדגישה כי בכל מקום בו עולה חשד להפרת חוק הרשות פותחת בחקירה בלי קשר לשאלת המשאבים.
באשר לחקירת הקמעונאיות וספקיות המזון, אמרה עו"ד כהן כי מנהלות שתי חקירות עם מספר רב של נחקרים ונתפסו חומרי חקירה רבים. היא ציינה שהחקירה היא רק בראשיתה ומתפתחת לפי הממצאים, ודחתה פרסומים לפיהם החקירה לא הניבה דבר.