התובע הכללי הגרמני פיטר פרנק פתח בחקירה נגד רוסיה בחשד לפשעי המלחמה שבוצעו במהלך הפלישה לאוקראינה. כך מדווח (יום ג', 8.3.22) העיתון הגרמני "דר שפיגל". אחד החשודים העיקריים בהם מדובר: נשיא רוסיה
ולדימיר פוטין.
מדובר בהליך המשמש למתן עדויות וראיות נסיבתיות נרחבות על-מנת שבהמשך ניתן יהיה ניתן לפעול גם נגד עבריינים בודדים. החקירה נוגעת לדיווחים על שימוש בפצצות מצרר, תקיפות בשכונות מגורים ותשתיות אזרחיות, פיצוץ צינורות גז, אתרי סילוק פסולת גרעינית ותחנות כוח תרמיות.
החוקרים יתמקדו גם בדיווחים על רשימות יעדים של יחידות רוסיות וצ'צ'ניות המוצבות באוקראינה. לפי הדיווחים, הרשימות כוללת שמות של פוליטיקאים אוקראינים שמיועדים לחיסול. בשבוע שעבר אמר הנשיא ולדימיר זלנסקי כי הוא מהווה "מטרה מספר אחת" עבור היחידות הללו.
בגרמניה, התובע הפדרלי יכול להעמיד לדין בגין
פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות שבוצעו ברחבי העולם. בעבר הובילו פעולות החוקרים להחלטה היסטורית בפרשת העינויים של משטר אסד בסוריה.