ראש משטרת מחוז קייב, אנדריי נביטוב דיווח (יום א', 13.3.22) כי כוחות רוסים פתחו בירי לעבר הרכב עם עיתונאים זרים בעיירה אירפין הסמוכה לבירה קייב. מהירי נהרג העיתונאי האמריקני ברנט רנאו בן 51 ונפצע עיתונאי נוסף. השניים הגיעו לצלם פליטים יוצאים מהעיר בצפון-מערב אירפין. הכוחות הרוסים פתחו באש לאחר שחצו מחסום צבאי. הפצועים פונו לבית חולים קרוב.
תחילה דווח כי מהירי נהרג עיתנואי של הניו-יורק טיימס. רנאו לא היה בשליחות מטעם העיתון. הוא עבר בעבד עבור הניו-יורק טיימס ונשא על גופו אפוד שניתן מטעם העיתון לפני מספר שנים.
מהניו-יורק טיימס נמסר: "אנו מצטערים לשמוע על מותו של ברנט דנאו. ברנט היה יוצר סרטים מוכשר אשר תרם רבות לניו-יורק טיימס (בעיקר ב-2015). למרות זאת, הוא לא היה בשליחות מטעם העיתון באוקראינה. הדיווחים המוקדמים על כך שהיה בשליחות מטעם העיתון הינם בעקבת אפוד שלבש שניתן לו מטעם הטיימס לפני שנים רבות".
בתוך כך שר בקבינט הבריטי, מייקל גוב, התייחס להתקיפה הרוסית על בסיס סמוך לפולין, ואמר "המתקפה על הבסיס הצבאי ליד הגבול הפולני היא הסלמה משמעותית". היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן אמר כי "מתקפה הנוכחית מעידה על תסכול גובר מצד הנשיא הרוסי
ולדימיר פוטין בשל היעדר ההתקדמות של כוחותיו". בתקיפה על הבסיס יבוריב ששוכן סמוך מאוד לגבול עם פולין נהרגו 35 ונפצעו 170.
נשיא פולין אנדז'יי דודה המסר לאחר התקיפה סמוך לגבול: "אם פוטין ישתמש בנשק להשמדה המונית זה ישנה את כללי המשחק ונאט"ו יצטרכו לחשוב ברצינות מה לעשות".